Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Αγ. Παρασκευή 06/06/2008
3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι για την συμμετοχή στο «Θερινό πρόγραμμα ημερήσιας δημιουργικής απασχόλησης» της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, στα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζεται να υποβληθούν για την εγγραφή στο πρόγραμμα, παιδιών τα οποία προέρχονται από οικογένειες μεταναστών «ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ»!!!


Ο Σύλλογός μας είναι αντίθετος σε κάθε είδος διάκρισης και αποκλεισμού, κυρίως των παιδιών τα οποία εγκαταστάθηκαν ή γεννήθηκαν στη χώρα μας, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, για αυτά και τους γονείς τους, σε μια νέα χώρα-πατρίδα.

Θεωρούμε τουλάχιστον απαράδεκτη, ακόμη και την αναφορά της προσκόμισης του εν λόγω δικαιολογητικού, όταν μάλιστα αυτή προέρχεται από μια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
και ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ

· στην Κοινωνική Υπηρεσία: Να μην ζητηθεί αυτό το δικαιολογητικό σε όσους μετανάστες προσέλθουν στην Υπηρεσία για την εγγραφή τους στο θερινό πρόγραμμα του Δήμου αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τον Κοινωνικό της ρόλο,

· ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ: ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ!!!


Το Δ.Σ. του Συλλόγου



Υ.Γ. ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ.

Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ 13/6/2008 ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.