Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008


Πολιτική εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αγ. Παρασκευής
με θέμα «Οικονομική κρίση. Υπάρχει διέξοδος: Αριστερά!»
Φίλοι και μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., και πολλοί συμπολίτες μας της Αγ. Παρασκευής, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – συζήτηση που οργανώθηκε στο αμφιθέατρο του Β’ Γυμνασίου, τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, με βασικούς ομιλητές τον Θόδωρο Παρασκευόπουλο και το Δημήτρη Στρατούλη.
Οι ομιλητές τόνισαν ιδιαίτερα ότι οι προτάσεις και τα μέτρα που προωθούνται από την ελληνική κυβέρνηση και τα υπερεθνικά κέντρα για την αντιμετώπιση της κρίσης (στήριξη των τραπεζών, με παράλληλη επαναφορά ενός κρατικού ελέγχου των βασικών λειτουργιών του χρηματοπιστωτικού συστήματος) δεν συνιστούν ρήξη με την πολιτική φιλοσοφία του νεοφιλελευθερισμού, που ευθύνεται για τη διόγκωση της φούσκας και την βύθισης της οικονομίας στη δίνη της ύφεσης.
Για τον λόγο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει το σχέδιο της Κυβέρνησης και αντιπροτείνει ως πλαίσιο διεκδικήσεων από τις κοινωνικές δυνάμεις της εργασίας την υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων (κοινωνική ασφάλιση, δικαίωμα στην εργασία, δίκτυ προστασίας, κλπ) αλλά και την προώθηση ενός άλλου μοντέλου λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και ιεράρχησης των κοινωνικών αναγκών, στην προοπτική υπέρβασης του νεοφιλελεύθερου μοντέλου και ανάδειξης της επικαιρότητας των ιδεών του σοσιαλισμού.
Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν πλούσια και ενδιαφέρουσα, και πολλές απόψεις εκφράστηκαν, γεγονός που δείχνει τόσο την επικαιρότητα του θέματος, όσο και την αυξανόμενη απήχηση των ιδεών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

ΚΡΙΣΗ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ: ΑΡΙΣΤΕΡΑ!


Τη Δευτέρα 24 Νοέμβρη 2008,
στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής (Νεαπόλεως 7),
στις 7:30 το απόγευμα,
θα συζητήσουμε για την ΚΡΙΣΗ και την ΑΡΙΣΤΕΡA,
με εισηγητές τους σ. Θεόδωρο Παρασκευόπουλο και Δημήτρη Στρατούλη .
Για το "σήκωμα" του θέματος μπορούμε στα σχόλια να προετοιμάσουμε ένα-δυο άρθρα σχετικά για τον τοπικό τύπο.