Σάββατο 30 Μαΐου 2009

H κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ
ΤΡΙΤΗ 2/6 - 19.30 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ

Την Τρίτη 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Αθήνα, με ομιλητή τον Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα.

Θα χαιρετίσουν οι Δημήτρης Παπαδημούλης και Γιάννης Θεωνάς.Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλ. Κοτζιά, στις 7.30 μ.μ.

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ Αγ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Η Πολιτική Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ της Αγίας Παρασκευής για τις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ θα γίνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 Μάη στις 20:00 στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ της Αγ. Παρασκευής.
Ομιλητές θα είναι ο Κ. Ήσυχος και η Αγγ. Σαπουνά.
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης θα συμπληρωθούν οι κατάλογοι των εκλογικών αντιπροσώπων για τα εκλογικά τμήματα.
Στείλτε προτάσεις και ιδέες για την οργάνωση και το περιεχόμενο της εκδήλωσης!!!

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Αντιγράφω από το ΣΥΡΙΖΑ Ν.Κόσμου. (ως ΘΕΣΗ, και όχι ως ...)

ΒΙΑ - ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ζούμε στην Καμπούλ, στο Φαρ-Ουέστ όπως λένε τα κανάλια και οι πολιτικοί του συστήματος ή συμβαίνει κάτι άλλο;…
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
● Αστυνομοκρατία, με τους συνεχείς ελέγχους χωρίς λόγο της αστυνομίας σε νέους και μετανάστες, στην εξέγερση του Δεκέμβρη, στις απεργίες και τις διαδηλώσεις.
● Τρομοκρατία στους χώρους εργασίας με την απειλή της απόλυσης και το πρόσχημα της κρίσης.
● Επιθέσεις του εργοδοτικού και φασιστικού παρακράτους (Κ. Κούνεβα, επιθέσεις νέο-ναζί, δολοφονίες μεταναστών στο Αλλοδαπών, ρίξιμο χειροβομβίδας στο Στέκι Μεταναστών…).
● H βία του κράτους και του παρακράτους, τα οποία προκαλούν και αναπαράγουν τη βία, θεωρείται «νόμος της φύσης».
● Στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα της Αριστεράς.
● Βομβαρδισμός με εικόνες και ειδήσεις βίας από τα ΜΜΕ καθώς και ιδεολογική τρομοκρατία («δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την κρίση παρά η λιτότητα» - «όποιος έχει θέσεις αντίθετες με τις κυρίαρχες είναι ξεπερασμένος ή ουτοπιστής»).
● Θέλουμε να υπογραμμίσουμε μια επιπλέον ευθύνη των ΜΜΕ. Η προβολή βίαιων γεγονότων ανατροφοδοτεί τη δημιουργία τους. Γιατί, όταν κάποιος ξέρει, ότι θα γίνει «πρώτη είδηση σ το δελτίο των 8» , είναι σα να του λένε να «τα σπάσει».
● Υπάρχει αύξηση της καθημερινής εγκληματικότητας; Ναι.
Αυτή αφορά κυρίως κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες δηλαδή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τεράστια αύξηση της φτώχειας και της ανέχειας.
Με πάνω από 1εκ άνεργους και φτωχούς, ακόμη κι αν στήσουν έναν αστυνομικό στην είσοδο κάθε πολυκατοικίας, ο 1ος όροφος θα κλέβει το 2ο!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΕΣ: ΛΥΣΗ Ή ΜΥΘΟΣ;
Κατ’ αρχάς… υπάρχει μεγαλύτερη αστυνόμευση! Η ασφυκτική παρουσία και δράση των ΜΑΤ, οι προσαγωγές διαδηλωτών… Επίσης, η Ελλάδα είναι 1η χώρα στην ΕΕ και 5η παγκοσμίως σε αναλογία αστυνομικών ανά κάτοικο (Ελλάδα 1:200, Γερμανία 1:350, Γαλλία 1:417 στοιχεία Ιντερπόλ).
Η πράξη αποδεικνύει ότι οι κρατούντες δεν ενδιαφέρονται για την προστασία στην καθημερινότητα, αυτό που θα όφειλε να είναι το έργο της αστυνομίας. Πολλές φορές συμβαίνει και το αντίθετο π.χ. τα Α.Τ. δεν έχουν προσωπικό για περιπολίες αλλά στη φύλαξη «υψηλών» προσώπων (3000 αστυνομικοί), στα ΜΑΤ…περισσεύει(!), η επιδεικτική απουσία και η αδιαφορία των αστυνομικών δυνάμεων μπροστά σε βιαιοπραγίες αλλά και οι «κουκουλοφόροι»-ασφαλίτες να σπάνε μαγαζιά και να επιτίθενται σε πολίτες!
Επίσης, ο πολλαπλασιασμός των καμερών και γενικά του κατασταλτικού οπλοστασίου δεν μείωσε την εγκληματικότητα, υπάρχει πλέον διεθνής εμπειρία (Μ.Βρετανία).
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ,
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ, ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ…
… η ΝΔ, το συγκυβερνητικό ΛΑΟΣ, τα κυρίαρχα ΜΜΕ δε λένε κουβέντα.
Η καθημερινότητα της πλειοψηφίας των εργαζομένων, γυναικών και αντρών, μεταναστών και ελλήνων, δεν τους αφορά!
Το ΠΑΣΟΚ μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση αποδεικνύει ότι «ούτε θέλει ούτε μπορεί». Ο Γ. Παπανδρέου συντρώει και συμπίνει με τραπεζίτες και επιχειρηματίες, ενώ οι προτάσεις του ως συμπολιτευόμενη «αντιπολίτευση» είτε δε διαφέρουν από αυτές της κυβέρνησης είτε είναι γενικόλογες αοριστολογίες χωρίς δέσμευση. Ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ συναινεί στην τρομοκράτηση του κόσμου και στη λογική της μεγαλύτερης αστυνόμευσης. Έτσι ώστε αν γίνει κυβέρνηση να έχει έτοιμο το οπλοστάσιο για να αντιμετωπίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια! Και «φυσικά» απέχει από κάθε κινητοποίηση!
Ο βομβαρδισμός με τρομοϋστερία και τα μέτρα αστυνομοκρατίας είναι τα «όπλα» με τα οποία το σύστημα προσπαθεί να μας ξανακλείσει στα σπίτια και στους καναπέδες μετά το Δεκέμβρη. Και να θωρακιστεί μπροστά στους ακόμη πιο μεγαλειώδεις «Δεκέμβρηδες» που θα έρθουν. Γιατί, τόσο η κρίση όσο και η προφανής αναξιοπιστία των ιδεολογημάτων περί «ελεύθερης αγοράς» και του πολιτικού συστήματος (ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΠΑΣΟΚ, αστυνομία, δικαιοσύνη, εκκλησία) καθώς και η ύπαρξη μιας μαχητικής Αριστεράς θα φέρουν λαϊκές εκρήξεις πολύ πιο έντονες και ριζοσπαστικές. Αυτό φοβούνται! Και γι’ αυτό δείχνουν τα δόντια τους!
Αν αφήσουμε τις εκφοβιστικές απόψεις και τις υστερικές κραυγές και δούμε την πραγματικότητα ορθολογικά, συνειδητοποιούμε ότι η παρούσα κρίση και το αδιέξοδο δημιουργούν μια απελπισία και μια ασφυξία. Το αίσθημα αδικίας μεγαλώνει μέσα στον καθένα από εμάς. Η ανάγκη να γίνει κάτι, να αλλάξουν τα πράγματα είναι επείγουσα και πιεστική. Το σύστημα και οι εκφραστές του αποδεικνύονται άκρως ανάλγητοι.
Αυτή η κατάσταση είναι που τροφοδοτεί και τα καταστροφικά ξεσπάσματα.
Αν δεν το κατανοήσουμε δεν θα μπορέσουμε να σκεφτούμε λύσεις.
Επισημαίνουμε το ότι οι βίαιες ενέργειες αποδεικνύονται όχι μόνο πολιτικά ανώριμες αλλά και φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι βίαιες –αυτοαποκαλούμενες– πρωτοπορίες όχι μόνο δεν άλλαξαν πότε τον κόσμο αλλά συνέβαλαν στον εκφοβισμό των συνειδήσεων και στη δικαιολόγηση αυταρχικών μέτρων από τους ισχυρούς (Ιταλία ‘70, Γερμανία).
Λύσεις υπάρχουν. Ριζοσπαστικά και ουσιαστικά μέτρα προστασίας του εισοδήματος και των αναγκών των πολιτών.
Ο «Δεκέμβρης» ήταν ένας σταθμός σ’ αυτήν την πορεία. Οι καθημερινοί αγώνες για διεκδικήσεις προς όφελος των εργαζομένων, το ζωντάνεμα σε διάφορες γειτονίες μέσα από διεκδικήσεις ελεύθερων χώρων και γιορτές (Άλσος Παγκρατίου, Ελαιώνας, Ελληνικό, Γουδή, πάρκο Κύπρου, δεντροφύτευση του πάρκινγκ της Χ.Τρικούπη, γιορτή στον Αγ. Παντελεήμονα με εκατοντάδες έλληνες και μετανάστες, στο Μοσχάτο για την Κ. Κούνεβα κλπ) είναι η συνέχεια.
ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Τηλ: 6988719448. E-mail: syrizank@otenet.gr

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ &ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ


Αγία Παρασκευή Αθήνα, Δευτέρα 11 Μαΐου 2009, 19:30 στο 2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής

Διοργανώνεται από την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής



Σε έναν Υμηττό που καπνίζει ακόμα από τις περσινές φωτιές, επιχειρείται η τσιμεντοποίησή μεγαλύτερου μέρους του ορεινού του όγκου με την κατασκευή νέων αυτοκινητόδρομων.. Μπροστά στην επαπειλούμενη καταστροφή του, το κόστος στις ζωές μας θα είναι τεράστιο. Οι πρόσφατες αλλαγές στις χρήσεις γης επιτρέπουν και την κατασκευή αναψυκτηρίων μέσα στο δάσος, ενώ έχει ακουστεί και η ιδέα του υπόγειου πάρκινγκ! Απέναντι στην τσιμεντοποίηση του βουνού που περπατάμε και αναπνέουμε, απαντάμε με αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά και συνεχίζουμε την ενημέρωση μέχρι και το τελευταίο σπίτι στο λεκανοπέδιο...

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΙΒΕΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29-4-09

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΓΡΙΒΕΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ – ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΣΤΟ Δ.Σ. 29-4-09

Είναι γεγονός ότι μικρή μερίδα του τοπικού μας τύπου ασπάζεται το φαινόμενο του κιτρινισμού. Συνεπώς το πρόσφατο δημοσίευμά της «Γειτονιάς» δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Βεβαίως στη δημοκρατία επιτρέπεται και ο κιτρινισμός… Ιδιαίτερα μάλιστα στην δημοκρατική παράταξη έχουμε μάθει να σεβόμαστε την ανεξαρτησία του τύπου !

Όμως η προαναφερθείσα εφημερίδα τα δύο τελευταία χρόνια εμφανίζεται Βασιλικότερη του Βασίλη (Γιαννακόπουλου)... Χωρίς να μας ρωτήσει παριστάνει ότι πρεσβεύει τις απόψεις του «ΜΑΖΙ». Πολλάκις λιβελογραφεί κατά πολιτικών μας φίλων και αντιπάλων παραπλανώντας τους συμπολίτες μας που νομίζουν ότι εμείς ασπαζόμαστε την «κίτρινη» επιχειρηματολογία της. Φυσικά είναι δικαίωμά της. Είναι όμως και δικό μας δικαίωμα να ξεκαθαρίσουμε ιδεολογικά ότι στην παράταξή μας δεν χωράνε νεόκοποι «Γεωργαλάδες» !

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα με τίτλο «ο κατήφορος της ντροπής» καταπιάνεται με 3 ζητήματα :

Πρώτον προσπαθεί να πείσει ότι το Da Vinci είναι ένα κόσμημα και ότι οι συνεταίροι του νόμιμα έκαναν ότι έκαναν στο κτήμα Σιστοβάρη. Φυσικά είναι δικαίωμά της να θεωρεί ηθικό αυτό το συνεταιρισμό. Δηλαδή ιδιωτών εργολάβων με ενεργούς (την προηγούμενη τετραετία) πολιτικούς παράγοντες (της Ν. Δ. και του Δήμου) που παραπλάνησαν ίσως και την ίδια τους την παράταξη. Είναι όμως και δικό μας δικαίωμα να βλέπουμε σ’ όλα αυτά πιθανή κατάχρηση εξουσίας και δόλο κατά του Δήμου.

Δεύτερον ενοχοποιεί το κίνημα πολιτών που διαμαρτυρήθηκε πρόσφατα για το κτήμα Σιστοβάρη. Φυσικά είναι δικαίωμά της να ανασύρει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας χουντικούς χαρακτηρισμούς για κάθε προοδευτικό ή έστω «αιρετικό» πολίτη. Να τους αποκαλεί «πανούκλα», «ρεμπεσκέδες», «αλανιάρηδες», «κλωνοποιημένα τσιράκια αναρχικών» κ.α. Δικαίωμά της είναι επίσης να ανασύρει από την αντικομουνιστική προπαγάνδα του απώτερου παρελθόντος τους «ιστούς της αράχνης». Βεβαίως κι εμείς δεν συμφωνούμε με την ρίψη αυγών ή την αναγραφή υβριστικών συνθημάτων , αν και στον βαθμό που συνέβησαν. Είναι όμως καθήκον της κεντροαριστερής παράταξης να καταδικάσει απερίφραστα τό ακροδεξιό αυτό παραλήρημα.

Τέλος επιτίθεται στον Γιάννη Σταθόπουλο γιατί συμμετείχε στην προαναφερθείσα κινητοποίηση για το Da Vinci. Φυσικά είναι δικαίωμα του κάθε «Νικολαφέρη» να χρεώνει σε αναγνωρισμένα στελέχη της δημοκρατικής αριστεράς «αναρχοαυτόνομες κινήσεις στο σκοτάδι» κουκούλες κλπ. Είναι όμως καθήκον της δικής μας προοδευτικής παράταξης να αντιμετωπίζει τους δημοτικούς της αντιπάλους μόνο με πολιτικά επιχειρήματα και άμιλλα ιδεών. Να καταδικάζει με σαφήνεια κάθε ακροδεξιά επίθεση όταν μάλιστα αυτή τους γίνεται με «κίτρινο» τρόπο.

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ «ΝΙΚΟΛΑ-ΦΕΡΗΔΕΣ» ΚΑΙ «ΓΕΩΡΓΑ-ΛΩΤΗΔΕΣ»