Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

18/06/2010

21-27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ANTIΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΡΕΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

afisaΣε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (Βαλτετσίου 39), παρουσιάστηκε ένας σχεδιασμός για την επόμενη εβδομάδα που θα απαντά στα όλο και πιο αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης που υλοποιεί με «οδηγό»  το μνημόνιο.
Το πρόγραμμα, που περιλαμβάνει την «Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Αντίστασης και Αλληλεγγύης στην Ελλάδα» και τις «Μέρες Δράσης» για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά δικαιώματα ανέπτυξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής ενώ σε ερωτήσεις  απάντησαν συνδικαλιστές από τον ΟΣΕ (Τάκης Τερζόγλου), την Ολυμπιακή (Ζήκος Τσάβαλος), και την εκπαίδευση (Γρ. Καλομοίρης).
Στο σκέλος της διεθνούς αλληλεγγύης, με δράσεις σε πολλές χώρες της Ε.Ε. που οργανώνονται κυρίως από ευρωβουλευτές της Αριστεράς, σχεδιάζονται διαδηλώσεις, παραστάσεις, συγκεντρώσεις κλπ. Στην Αθήνα την Παρασκευή θα γίνει κεντρική εκδήλωση στο Θησείο στις 8 μ.μ. Η εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσει ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, θα κλείσει με συναυλία.
Στο σκέλος του προβληματισμού του ΣΥΡΙΖΑ για αντίσταση στα μέτρα της κυβέρνησης, τη Δευτέρα θα γίνει παρέμβαση για την απόλυση των συμβασιούχων στη ΕΤ και την ΕΤ-3 στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Οι «Μέρες δράσης» αναφέρονται στο ασφαλιστικό, το εργασιακό και τις απολύσεις και θα αναπτυχθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και εργασιακές χώρους. Μία παρέμβαση ειδικά για τον ΟΣΕ θα υλοποιηθεί στις 27 Ιουνίου.
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων  στην Ελλάδα και την Ευρώπη:

21-27 Ιουνίου - Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Αντίστασης και Αλληλεγγύης στην Ελλάδα
Δεν  πληρώνουμε την κρίση τους!

Δευτέρα 21- Τετάρτη 23 Ιουνίου
  • Μέρες Δράσης σε όλη την Ελλάδα για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Παρασκευή 25 Ιουνίου, 8μμ
  • Κεντρική Εκδήλωση στο Θησείο (Απέναντι από την αρχή της Ερμού, δίπλα στον σταθμό του ΗΣΑΠ)
    Παρεμβαίνουν συνδικαλιστές από εργασιακούς χώρους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
    Μηνύματα από ευρωβουλευτές και συνδικαλιστές από όλη την Ευρώπη
    Ομιλία του Ν. Χουντή, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
    Θα ακολουθήσει συναυλία
Κυριακή 27 Ιουνίου
  • Μέρα δράσης σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ

Δράσεις που σχεδιάζονται από τα κόμματα GUE/NGL για την εβδομάδα πανευρωπαϊκής δράσης και αλληλεγγύης

Ιρλανδία – Νότια

Joe Higgins
Προετοιμάζεται παν-ιρλανδική διαδήλωση στο Δουβλίνο, το Σάββατο 26 Ιουνίου, ώρα 13.00 από τα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας στα γραφεία της Ε.Ε. και
στη συνέχεια στην τράπεζα Anglo Irish.
Τις προηγούμενες μέρες διενεργήθηκε συνέντευξη τύπου, τυπώθηκαν 15.000 προκηρύξεις και 2.000 αφίσες. Θα υπάρξει εκστρατεία διαφημίσεων και σε εφημερίδες με χρηματοδότηση από την ευρωομάδα. Την κινητοποίηση/πορεία υποστηρίζουν και συμμετέχουν:
  • Το Εργατικό Κέντρο της πόλης  Drogheda
  • Το συνδικάτο των Εργαζομένων στα Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ)
  • Το συνδικάτο Γραμματέων και Εργαζομένων στα Δημόσια Έργα – τμήμα της Ομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων
  • Το Σοσιαλιστικό Κόμμα
  • Η κίνηση «Για το δικαίωμα στην εργασία»
  • Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, κ.λπ.

Ιρλανδία – Βόρεια

Το απόγευμα της 24ης Ιουνίου θα γίνει πορεία στο Μπέλφαστ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ευρωπαϊκής επιτροπής. Την οργανώνουν:
  • Το Συνδικάτο των Πυροσβεστών
  • Το Συνδικάτο των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Το Σοσιαλιστικό Κόμμα
  • Το Εργατικό Κόμμα
  • Η καμπάνια «Δεν πληρώνουμε»
  • η Νεολαία ενάντια στον Ρατσισμό

Γερμανία

Υπογράφουν οι ευρωβουλευτές Μπίσκι, Βιλς, Ερνστ, Σολτζ, Τσίμμερ.
Το Die Linke μοίρασε μαζικά στις διαδηλώσεις της 12ης Ιουνίου το κάλεσμα τον ευρωβουλευτών τη μία προκήρυξη σχετική με το θέμα.
Θα θέσει το θέμα σε μια συνάντηση αριστερών οργανώσεων και ομάδων στις 18 - 20 Ιούνη στο Βερολίνο. Στη διάρκεια της πανευρωπαϊκής εβδομάδας δράσης θα αναπτύξει μια έντονη καμπάνια μέσα από το ίντερνετ. Η περιφερειακή επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Οτης της Έσσης θα συζητήσουν σε λεπτομέρεια την οργάνωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 26 του μηνός

Βρετανία

Το παν-βρετανικό Δίκτυο Συνδικαλιστών Βάσης καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 26 Ιουνίου.

Δανία

Θα οργανωθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας με ομιλητή τον ευρωβουλευτή Σόρεν Σοντεργκάαρτ

Πορτογαλία

Υπογράφουν οι ευρωβουλευτές Ματίας, Πόρτας, Ταβάρας, εκπρόσωποι του πορτογαλικού Αριστερού Μπλοκ
στη Λισσαβόνα το απόγευμα της 26ης Ιουνίου θα υπάρξει ανοιχτή συγκέντρωση για το θέμα. Θα μοιραστούν 200.000 προκηρύξεις για την κρίση. Στη συγκέντρωση θα είναι παρόντες η ηγεσία του κόμματος και βουλευτές.

Γαλλία

Υπογραφές ευρωβουλευτών ΛεΧιαρικ (ΓΚΚ) Μελανσώ (Μέτωπο Αριστεράς)
Παρά την υπογραφή τους ούτε το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, ούτε το Μέτωπο της Αριστεράς δεν έχουν δώσει ενδείξεις για το αν σχεδιάζουν να κάνουν οτιδήποτε.
Όμως εκτελεστική επιτροπή του ΝΚΑ (ΝΡΑ) έχει υιοθετήσει την πρωτοβουλία και καλεί σε διάφορες δράσεις και κεντρική διαδήλωση στη διάρκεια της εβδομάδας

Σουηδία

Υπογράφει ο ευρωβουλευτής Σβένσον
Το Αριστερό Κόμμα οργανώνει φεστιβάλ και συναυλία σε ένα από τα νησιά της χώρας - λόγω καλοκαιρινών διακοπών

Άλλοι

την πρωτοβουλία έχουν υπογράψει επίσης ευρωβουλευτές από Ολλανδία και Κύπρο, αλλά δεν έχουν ετοιμάσει οτιδήποτε.
To Γραφείο Τύπου

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα είναι εντελώς συμπτωματική



Μέσα από την 6 χρονη εμπειρία μου στους παιδικούς σταθμούς του κέντρου παιδιού του δήμου μας και κλείνοντας τον κύκλο αυτό σήμερα σκέφτηκα –ομολογώ με σκωπτικό ύφος- να γράψω ένα μικρό οδηγό για νέους γονείς που τώρα θα καταθέσουν αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς ή και για γονείς με μικρή εμπειρία σ΄αυτούς. Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ από παλιούς φίλους ή συναδέλφους.

ΒΗΜΑ 1ο: Επισκεπτόμαστε τους σταθμούς κατά την διάρκεια της λειτουργίας τους, βλέπουμε τις αίθουσες , παρατηρούμε τα παιδιά που παίζουν στην αυλή και μιλάμε με γονείς που τυχαίνει να παίρνουν το παιδί τους εκείνη την ώρα.

ΒΗΜΑ 2ο: Μιλάμε με την διευθύντρια για τις συνθήκες , τα προβλήματα, τον αριθμό των παιδιών που μπορεί να φιλοξενήσει ο συγκεκριμένος σταθμός και το σημαντικότερο τον αριθμό του μόνιμου προσωπικού. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μπαίνουμε και σε θέματα και ερωτήσεις του στυλ «ποιές πιστεύετε ότι είναι οι συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών σ’ αυτές τις ηλικίες και τι προσφέρει ο εν λόγω παιδικός σταθμός» και –πολύ σημαντικό, θα σας χρειαστεί για τη συνέχεια- βγάζουμε ένα πρώτο συμπέρασμα για τον άνθρωπο που διευθύνει τον σταθμό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ίδιο κάνουμε σε όλους τους σταθμούς ανεξαρτήτως του πόσο κοντά μας είναι. Πιστέψτε με έχει μεγάλη σημασία.

ΒΗΜΑ 3ο: Επισκεπτόμαστε- χαλαρά-την εκάστοτε πρόεδρο του κέντρου παιδιού και χωρίς να αποκαλύψουμε την έρευνά μας κάνουμε ερωτήσεις: για τις κτιριακές υποδομές, για τη θέρμανση, για τα παιχνίδια που υπάρχουν και σιγά - σιγά μπαίνουμε στα δύσκολα.
Ρωτάμε για το πόσα παιδιά χωράει ο κάθε παιδικός σταθμός, αν τηρούνται τα κριτήρια εγγραφής που αναγράφονται στα φυλλάδια (το παίζουμε ανήξεροι), τι μόνιμο προσωπικό υπάρχει σε κάθε σταθμό, αν είναι επαρκές και αν θα είναι όλα στις θέσεις τους τον Σεπτέμβρη (εδώ μπορούμε να πούμε ότι κάτι είχαμε ακούσει από άλλους γονείς, ότι υπάρχουν προβλήματα τους πρώτους μήνες, αλλά όλα αυτά χαλαρά μην την εξοργίσετε και προπαντός μην πείτε ονόματα). Και εδώ πετάμε και το κουλτουριάρικο «τι παιδαγωγικούς στόχους έχει το κέντρο παιδιού και αν αυτοί αλλάζουν κάθε χρονιά ή προσθέτονται νέοι» όχι για να πάρουμε απάντηση, αλλά απλά για να τσεκάρουμε τις αντιδράσεις και να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα. Για πρώτη φορά, μη ζητήσετε τον κανονισμό λειτουργίας του κέντρου παιδιού, γιατί θα καταλάβει ότι είστε βαλτοί και αυτομάτως θα μπείτε στη λίστα με τους ανθρώπους που εν δυνάμει θα την υπονομεύσουν στο έργο της ή θα θεωρηθείτε πιθανοί μελλοντικοί πολιτικοί ανταγωνιστές.
Μέχρι τώρα πρέπει να έχετε διαμορφώσει μια καλή γνώμη για το ποιόν σταθμό θα επιλέξετε, αφού και λόγω κρίσης και εισοδήματος έχετε απορρίψει – και σωστά πράξατε -τη λύση του ιδιωτικού με τις πισίνες και τις δύο γλώσσες που αυτά παρέχουν και έχετε συμβιβαστεί με τις κτιριακές υποδομές των δημοτικών σταθμών.
Επιπλέον είστε γονείς που θέλετε να στηρίζετε τις δημοτικές υπηρεσίες, παρά την εγκατάλειψή τους και βέβαια δεν είστε από τους γονείς που απλά «παρκάρουν» το παιδί τους.
Αποφασίζετε λοιπόν το σταθμό, κάνετε την αίτηση σας και αφού ξαναπερνάτε μια σύντομη συνέντευξη από την πρόεδρο του κέντρου παιδιού – προσπαθήστε να επιμείνετε αν σας θέσει θέμα συνοικίας, ότι επιλέξατε ένα μακρινό σταθμό σε σχέση με την οικία σας, λέγοντάς της ότι για σας είναι θέμα το που αισθάνεστε πιο ασφαλείς. Και πιστέψτε με δεν θα το μετανιώσετε .
Και επειδή είναι και προεκλογική περίοδος η αίτησή σας θα γίνει δεκτή - διαφορετικά δεν σας το υπόσχομαι αν δεν έχετε κανένα γνωστό στα δημοτικά πράγματα ή αν είστε μετανάστες - και περιμένετε τυπικά την απάντηση.


ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ………

Θα είστε σίγουρα από τους τυχερούς αν επιλέξατε παιδικό σταθμό όχι από την εμφάνιση αλλά και από το κατά πόσο σας φάνηκε πειστική η διευθύντριά του και από τον αριθμό του μόνιμου προσωπικού. Συγχαρητήρια! θα έχετε τα λιγότερα προβλήματα για αρχή και δεν θα συναντήσετε ανακοινώσεις που σας προτρέπουν αν δεν έχετε μεγάλη ανάγκη να μην φέρετε τα παιδιά σας στον παιδικό σταθμό τον πρώτο καιρό. Αξίζει έστω και η μικρή ταλαιπωρία του πήγαινε-έλα χωρίς σχολικό τον πρώτο καιρό. Και το σημαντικότερο αν η διευθύντρια και το προσωπικό ξεπεράσουν «αναίμακτα» αυτή την πρώτη δυσκολία μειώνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να συναντήσετε προβλήματα στο μέλλον. Όπως θα καταλάβετε και στη συνέχεια, το κλειδί είναι η διευθύντρια και «η ομάδα» που έχει φτιάξει.
ΒΗΜΑ 4ο: Μη «κωλώσετε» αν στην αρχή το παιδί σας αντιδράει και δεν θέλει να μπει στο σχολείο ή στην τάξη: συμβουλευτείτε τη διευθύντρια και μπείτε στη λογική του σιγά- σιγά μέχρι να συνηθίσει. Παρακολουθείστε τις αντιδράσεις του προσωπικού και αν η διευθύντρια είναι πάντα πριν από σας στο σχολείο και σας ανοίγει την πόρτα να σας υποδεχθεί όπως θα άνοιγε την πόρτα του σπιτιού της, χαλαρώστε, είστε σε καλά χέρια.
Αν όμως αναγκαστήκατε να πάτε σε σταθμό που δεν είχατε επιλέξει ή που είχατε επιλέξει, αλλά τα προβλήματα ξεκινάνε με το καλημέρα και δεν σας ανοίγει κανείς την πόρτα με χαμόγελο, πάρτε βαθιές ανάσες και ξεκινάμε.


ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ …. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙΑ

ΒΗΜΑ5ο: Συζητείστε με τη διευθύντρια ή με το μόνιμο και έμπειρο προσωπικό ότι πρόβλημα υπάρχει ή ότι έχει πέσει στην αντίληψή σας, ψύχραιμα, δείξτε τους ότι είστε γονείς που ενδιαφέρεστε για τα παιδιά σας και αν το πρόβλημα διαιωνίζεται, ζητείστε από τη διευθύντρια να το αναφέρει γραπτώς στην πρόεδρο του κέντρου παιδιού. Μη βιαστείτε να την επισκεφτείτε, ειδικά αν είστε καινούργιος, προτού ανταλλάξετε γνώμες με άλλους γονείς – αν το θέμα δεν είναι αυστηρά προσωπικό - για το πώς το βλέπουν και προβείτε τότε σε συνάντηση αλλά όχι μόνος. Όχι γιατί θα σας κάνουν τίποτα αλλά δεν θα έχετε κερδίσει τίποτα πέρα από μια καθησυχαστική συμβουλή ότι όλα θα πάνε καλά και επιπλέον δεν θα έχετε και μάρτυρες.

ΒΗΜΑ6ο: Αν τα προβλήματά σας στον σταθμό πληθαίνουν αντί να επιλύονται, μη χάσετε ακόμα την υπομονή σας. Αν το παιδί σας π.χ. το κρατάει στην τάξη μια κοπέλα που την έφεραν από τη δασοπροστασία, χωρίς να έχει τα απαραίτητα προσόντα για να καλύψει τα κενά σε ειδικευμένο προσωπικό του σταθμού ή αν το παιδί σας λόγω συμβάσεων αλλάζει συνεχώς δασκάλες μέσα στη σαιζόν ψυχραιμία. Μην αναζητήσετε εκπρόσωπο γονέων. Αυτόν τον διορίζει κάθε χρόνο η πρόεδρος του κέντρου παιδιού - που όλως τυχαίως είναι συνήθως άνθρωπος του περιβάλλοντος της – γιατί ή θα είναι εξαφανισμένος ή θα σας απαντήσει με το «έλα μωρέ δεν ξέρεις πως είναι το δημόσιο, δεν αλλάζει τίποτα» .Συγκαλέστε εσείς ή περιμένετε την πρώτη συνέλευση των γονέων και θέστε τα αιτήματά σας, γνωρίζοντας ότι το κέντρο παιδιού ή θα προσπαθήσει να σας απομονώσει αν είστε ο μόνος που διαμαρτύρεστε ή θα σας σπάσει τα νεύρα με εκείνη την απάθεια του «γνωρίζω τι συμβαίνει αλλά κάνω πως δεν καταλαβαίνω». Γιατί θα δείτε στην πορεία ότι όλοι -μα όλοι- ξέρουν, αλλά σφυρίζουν αδιάφορα. Το καλύτερο που θα έχετε να κάνετε είναι να οργανωθείτε με γονείς με παρόμοιες ευαισθησίες και να ζητήσετε χρονοδιάγραμμα και δεσμεύσεις για λύση των προβλημάτων σας.

ΒΗΜΑ7ο: Βγάλτε στο σταθμό σας δικό σας εκπρόσωπο γονέων και προχωρήστε κατ αρχάς στη δημοσιοποίηση των θέσεων σας - κάτι που το φοβούνται και κάνουν ότι μπορούν για να το εμποδίσουν - και διεκδικήστε μεγαλύτερη παρέμβαση των γονέων στα θέματα των παιδικών σταθμών: από τα τροφεία που πληρώνετε, το πρόγραμμα, το φαγητό και οτιδήποτε αφορά τα παιδιά σας. Μην τα αφήνετε να τα «χρησιμοποιούν» σε φιέστες για την προσωπική προβολή κάποιων.

ΒΗΜΑ8ο και τελευταίο: Αν παρόλα όσα κάνατε η κατάσταση είναι «για τα μπάζα» δικαιούσθε να αλλάξετε σταθμό από το να βασανίζεστε εσείς και το παιδί σας –έτσι κι αλλιώς υπάρχουν στην πόλη σταθμοί δύο ταχυτήτων και εσείς διαλέξατε ή σας διάλεξαν τον πιο προβληματικό- και να πάτε σε κάποιον με λιγότερα προβλήματα, ακόμα και αν σας πέφτει λίγο μακριά.
Φτάνουμε στο τέλος και νομίζω ότι είτε εγκαταλείψετε ή όχι στο τέλος, καλό είναι να αφήσετε κάτι για τους επόμενους ανυποψίαστους ή μη γονείς. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ.

Δύο σχόλια: θα έλεγε κανείς ότι έχουμε «πόλεμο» έτσι πως έγιναν οι περιγραφές. Απλά εδώ έχουμε να κάνουμε με ευαίσθητες ηλικίες και κάτι πρέπει να κάνουμε, δεν μπορεί άλλο να δεχόμαστε να μας προσβάλλουν μες τα μούτρα μας , με ψέματα και υποσχέσεις.
Δεν μπορούμε να τα εξαργυρώνουμε και να τα δεχόμαστε όλα λόγω έλλειψης χρόνου για μια –όχι και τόσο ασφαλή- φύλαξη.
Απέφυγα σκόπιμα να ονοματίσω σταθμούς και να παραθέσω ονόματα-άλλωστε οι παλιοί που πέρασαν από σταθμούς θα καταλάβουν- όπως θα αποφύγω να υπογράψω με το πραγματικό μου όνομα και γιατί δεν με ενδιαφέρει η προβολή αλλά και για να μη μείνει «το ποιος το λέει» αλλά πιο πολύ το τι λέει. Στοιχεία άλλωστε για όποιον ενδιαφέρεται θα αφήσω στην εφημερίδα. Πιστεύω ότι όλες οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους κατοίκους, στον αθλητισμό , στην υγεία, στον πολιτισμό, στα σχολεία, στις γειτονιές, είναι προβληματικές με τον τρόπο που οργανώνονται και το σκοπό που εξυπηρετούν και είναι πιστεύω ώρα να παρέμβουμε σαν πολίτες για να τις αλλάξουμε .Γι αυτά θα επανέλθω.

ΧΑ΅Ι΅ΝΗΣ

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


ΘΕΜΑΤΑ:

  • ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  • ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010. ΩΡΑ 19:00

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

(ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ)

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της 15/6/2010 συζήτησε διεξοδικά ζητήματα που απασχολούν το ενωτικό εγχείρημα:

1. Η συζήτηση, με βάση το πολιτικό κείμενο που εισηγήθηκε ο Γιάννης Μπανιάς, αφορούσε στην ανάγκη ενός «νέου ξεκινήματος για τοn ΣΥΡΙΖΑ», με βασικά στοιχεία: την επικαιροποίηση, μέσα στις νέες συνθήκες οικονομικής, κοινωνικής πολιτικής, και ηθικής κρίσης του πολιτικού πλαισίου, ζητήματα συγκρότησης και κανόνες λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα, από τη βάση μέχρι τη Γραμματεία του εγχειρήματος καθώς και τiς εξωστρεφείς δράσεις και πρωτοβουλίες και τη γείωση του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία και τα προβλήματά της. Η συζήτηση πάνω σ’ αυτά τα ζητήματα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.


2. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύσσονται αυτό το διάστημα με αιχμή το ασφαλιστικό, την αντίσταση στην κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και την προστασία του δημόσιου πλούτου από το ξεπούλημα που επιχειρεί η κυβέρνηση αυτή την περίοδο. Παράλληλα θα πρωταγωνιστήσει για την ανάπτυξη ακόμη πιο συντονισμένων, ενωτικών και μαχητικών αγώνων με στόχο τη συνολική ανατροπή των μέτρων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.


3. Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς σε συμμετοχή, στήριξη και διεύρυνση της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στην Ελλάδα από 21 – 26 Ιουνίου που έχουν αναλάβει 15 ευρωβουλευτές της ευρωομάδας GUE/NGL, μεταξύ των οποίων και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.


Στο πλαίσιο αυτής της εβδομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει:

* Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 18 Ιουνίου.
* Πανελλαδικές δράσεις σε εργασιακούς χώρους τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22/6 ενάντια στις απολύσεις και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο (ΕΡΤ, ναυπηγεία, νοσοκομεία που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας κλπ).
* Κεντρική εκδήλωση την Παρασκευή 25 Ιουνίου στο πάρκο Θησείου (δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ) στο πλαίσιο ταυτόχρονων εκδηλώσεων με άλλες ευρωπαϊκές χώρες των οποίων ευρωβουλευτές συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Μ. Βρετανία, Γαλλία κλπ).
* Δράσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ την Κυριακή 27 Ιουνίου.


4. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ολόψυχα τον αγωνιστή απεργό πείνας δήμαρχο Ελληνικού Χρήστο Κορτζίδη και απαιτεί από την κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση στα δίκαια αιτήματα που υποστηρίζει. Προσωπική ευθύνη γι’ αυτό έχει ο Πρωθυπουργός.


5. Συμμετέχει και στηρίζει τις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία από 1-4 Ιουλίου.


6. Η Γραμματεία ομόφωνα αποφάσισε ότι η αποχώρηση των τεσσάρων βουλευτών (Φ. Κουβέλης, Αθ. Λεβέντης, Ν. Τσούκαλης, Γρ. Ψαριανός) από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που εκλέχθηκαν στις πρόσφατες εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 με το εκλογικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ, με το Πρόγραμμα και το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο του, που εξακολουθούν και σήμερα να ισχύουν, δεν επιτρέπεται να μειώσει την κοινοβουλευτική δύναμη του ενωτικού εγχειρήματος.


Οι αποχωρήσαντες βουλευτές οφείλουν να σεβαστούν τη θέληση των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που στήριξαν και ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγοντας 13 αντιπροσώπους του στη Βουλή, και να πράξουν σύμφωνα με τις πολιτικές και ηθικές παραδόσεις της Αριστεράς, ώστε να διασφαλιστεί ο αριθμός των εδρών που ίδιοι οι πολίτες με την ψήφο τους καθόρισαν και ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ.


16/06/2010

Σχετικά με το.... Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής ...!


“Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο τέλος του...!” Λ. ΚΥΡΚΟΣ14 Ιουνίου 2009

"...μια εναλλακτική λύση απαιτεί ένα εναλλακτικό ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ".,,"πρώτη προϋπόθεση είναι να σαρωθεί το πολιτικό σύστημα. Και μαζί και η συστημική αντίληψη ως απόμερου περίπτερου,της αριστεράς,που ούτε τσιγάρα δεν πουλάει..."ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ27 Μαιου 2010

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής : Ενας ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον ΣΥΝασπισμό η ενα Νεο ΕΑΜ...?

Συντροφοι μετα τις τελευταιες εξελιξεις (της αποχωρησης των 4 απο την Κοινοβουλευτικη Ομαδα του Συριζα και την "ενεργοποιησης" του σ.Α.Αλαβανου με συγκεντρωσεις-ομιλιες-συνεντευξεις και e-mail ως εκπροσωπου του Μετωπου Αλληλεγγυης και Ανατροπης πρεπει να αποφασισουμε,για μια ακομα φορα, με ποιους θα παμε και ποιους θα αφησουμε...!Θα πρεπει να δωσουμε ολοι μαζι πειστικες απαντησεις σε μερικα ερωτηματα που θα μας απασχολησουν εντονα το επομενο χρονικο διαστημα με κορυφωση τις επερχομενες Περιφερειακες Εκλογες,των οποιων ο καθαρα πολιτικος χαρακτηρας ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ευρυτερο χωρο της Ριζοσπαστικης και Ανανεωτικης Αριστερας...!

1.Πως συγκροτηθηκε το Μετωπο Αλληλεγγυης και Ανατροπης...?

Αν η Αριστερά είναι ένας κόσμος που αποτελείται από τους επάνω(ΣΤΕΛΕΧΗ) και τους κάτω(ΒΑΣΗ),και οι επάνω είναι τα επαγγελματικα στελέχη, είναι οι βουλευτές ή οι ευρωβουλευτές,ειναι οι διανοουμενοι της Αριστερας, είναι τα μέλη δημοτικών συμβουλίων, είναι οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων της Αριστεράς,είναι οι επαγγελματίες συνδικαλιστές, με λίγα λόγια είναι οι Επαγγελματίες της Πολιτικής, και οι από κάτω είναι τα απλά μέλη και οι ψηφοφόροι που φέρουν σε πέρας το χαμαλίκι: κολλάνε αφίσες, τρέχουν σε συγκεντρώσεις, μοιράζουν ψηφοδέλτια,πουλάνε εφημερίδες,στηριζουν τοπικες επιτροπες,ψηφίζουν, ΚΛΠ.Πρεπει να παραδεχθουμε οτι το Μέτωπο συγκροτήθηκε από τα επάνω, από τους επάνω...απο την "Πρωτοπορια"...!

2.Γιατί συγκροτήθηκε το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής και ποια είναι η εκτίμηση των στελεχών που το συγκρότησαν...?
Η εκτίμηση είναι η εξής: Μετά από έναν ενθουσιασμό μικρής διάρκειας,ο κόσμος της Αριστερας,της Εργασίας και της Νεολαιας γύρισε τη πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατι Κατάλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήθηκε για δυο λόγους:α) για να επιβιώσει κοινοβουλευτικά ο ΣΥΝασπισμός,και για να ανέβουν στην κοινοβουλευτική πολιτική σκηνή πολιτικές ομάδες, οργανώσεις και κόμματα που από μόνα τους δεν ήταν σε θέση να κάνουν κάτι τέτοιο.β) Μετα τις αυτοκτονικες τασεις των ηγετικων στελεχων στις Ευρωεκλογες και Εθνικες Εκλογες, ενιωσε ότι έπεσε θύμα πολιτικής εκμετάλλευσης και εξαπάτησης. Υπάρχει λοιπόν ο κίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη τύχη του ΣΥΝασπισμού: να φυτοζωεί περιορισμένος σε ένα 3-4% ή και να μην μπορέσει να υπάρξει κοινοβουλευτικά.Με απλα λογια το Γιαουρτακι-"πολιτικο προιον" Αγελαδιτσα-Συριζα εληξε και δεν ειναι πλεον ουτε ελκτικο ουτε επιθυμητο...! Έγινε λοιπόν η εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει ένας ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον ΣΥΝασπισμό. Και συγκροτήθηκε ο πυρήνας του: το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

3.Ποιος είναι ο Σκοπός του...?

Τα ηγετικα στελεχη του Μετώπου βρίσκονται σε αναμονή. Δεν φεύγουν διότι δεν θέλουν να χαρακτηρισθούν διασπαστές. Μένουν στον ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουν να δοθεί η ευκαιρία.Τι θα γίνει εάν το Μέτωπο αποχωρήσει και συγκροτηθεί σε Νεο Πολιτικο Φορεα (πχ με αφορμη τις επερχομενες περιφερειακες εκλογες)...?Θα υπάρξουν κατακλυσμιαίες εξελίξεις...!Α): θα το ακολουθήσουν και θα ενταχθούν σε αυτό κι άλλες συνιστώσες του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ.Β): θα το ακολουθήσουν και πολιτικές ομάδες που δρουν μέσα στον ΣΥΝασπισμό.Γ): ενδέχεται να ενταχθεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Δ): σε περίπτωση εκλογών, ο ΣΥΝασπισμός δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει το 3% κι αυτό θα σημάνει την αρχή του τέλους του. Σε αυτή τη περίπτωση, οι δυο τάσεις του Αριστερού ρεύματος θα αναγκασθούν να ενταχθούν κι αυτές. Αυτό θα σημάνει βέβαια την πλήρη διάλυση του ΣΥΝασπισμού.Ε): θα σχηματισθεί ένα νέο κοινωνικό και πολιτικό ΕΑΜ, το οποίο μπορεί να ακολουθήσει κι ένα μέρος του ΚΚΕ.ΣΤ): Ο Αλαβάνος θα θριαμβεύσει, ο Τσίπρας θα ηττηθεί και θα ταπεινωθεί, επιτέλους θα γίνουν βουλευτές και οι φιλόδοξοι αρχηγίσκοι και ηγετικά στελέχη των συνιστωσών του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ.

4.Μπορει το Μετωπο Αλληλεγγυης και Ανατροπης να αποτελεσει το Νεο ΕΑΜ...?

Η εντεινομενη οικονομικη κριση στην Ελλαδα μετατρεπεται σε κοινωνικη κριση με αυξηση της ανεργιας,της φτωχειας,της περιθωριοποιησης και του κοινωνικου αποκλεισμου για τα χαμηλα και μεσαια στρωματα της Ελληνικης κοινωνιας.Αυτο ειναι πλεον γεγονος.Δεν σημαινει ομως οτι μεσα απο την κριση θα γινει ριζοσπαστικοποιηση ευρυτερων λαικων μαζων.Αυτη ειναι η παληα λανθασμενη αντιληψη της Αριστερας χρονια τωρα με τις γνωστες τραγικες συνεπειες τοσο σε προσωπικο οσο και σε συλλογικο-πολιτικο επιπεδο.("ο λαος δεν ειναι ωριμος να καταλαβει...κλπ...κλπ...").Η οικονομικη κριση θα εντεινει τα φαινομενα ατομικου συντηρητισμου,κοινωνικου και πολιτικου φασισμου.Η κριση αντιπροσωπευσης του Ελληνικου πολιτικου συστηματος θα επιταχυνει τα φαινομενα αναχωρητισμου,αποχης απο τις Αυτοδιοικητικες η Βουλευτικες Εκλογες,θα συμβαλλει στην εμφανιση νεων μορφων αυτοοργανωσης της κοινωνικης αριστερας και νεων συντηρητικων η απολιτικ κομματικων σχηματισμων.Προφανως, το ΜΕΤΩΠΟ δεν μπορει ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ ως "ΝΕΑ" μορφη αυτοοργανωσης της κοινωνικης αριστερας...!Ο κόσμος της Εργασίας ΔΕΝ θα ενθουσιαστεί και ΔΕΝ θα ακολουθήσει το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής...!Πως θα μπορουσε αλλωστε αφου καθε προσπαθεια για πολιτικη ενοτητα της αριστερας φερνει στο προσκήνιο όλα τα ελαττώματά ,όλες τις αδυναμίες ,όλη την ανεπάρκειά ,όλη την μεγαλομανία και τη φιλοδοξία των ηγετικών στελεχών της.Οι κοινωνικες και πολιτικες αλλαγες ειναι μια αργη βασανιστικη διαδικασια που δεν εχει καμμια σχεση με την τυχοδιωκτικη συμπεριφορα και τακτικισμο πολλων ηγετων η ηγετισκων της Ελληνικης Αριστερας...!(στην "κοινωνικη αναμπουμπουλα"προωθουμε την προσωπικη μας ανελιξη ως μελη της "αριστερης πρωτοποριας"-νομενκλατουρας)

5.Συνασπισμος Ριζοσπαστικης Αριστερας , η Μετωπο Αλληλεγγυης και Ανατροπης...?

Εαν στην συνειδηση του κοσμου της Ριζοσπαστικης και Ανανεωτικης Αριστερας η ηγεσια της Ανανεωτικης Πτερυγας χρεωνεται την διασπαση-διχοτομηση του ΣΥΡΙΖΑ,η εμφανιση του Μετωπου Αλληλεγγυης και Ανατροπης ως αυτονομου πολιτικου φορεα στις επερχομενες Περιφερειακες Εκλογες θα χρεωσει στα ηγετικα κλιμακια του την νεα διασπαση-τριχοτομηση του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρυτερης Δημοκρατικης,Ριζοσπαστικης και Ανανεωτικης Αριστερας...!Ως μελη της Κοινωνικης Αριστερας,ναι,να δημιουργησουμε πολλαπλα δικτυα Κοινωνικης Αλληλεγγυης(κατα της ανεργιας,της φτωχειας,του κοινωνικου αποκλεισμου,της ξενοφοβιας,του ρατσισμου κλπ)...!Ως μελη της Πολιτικης Αριστερας(του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδη και των επιμερους συνιστωσων του),ναι,να παλεψουμε για την Ανατροπη των πολιτικων της κυβερνησης και του ΔΝΤ,του ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ που τις επιβαλλει...!Ως μελη του Συνασπισμου Ριζοσπαστικης Αριστερας,ναι,να κανουμε πραξη το συνθημα:"ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΖΙ-ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΤΟΥ"...!

"Είμαστε αποφασιστικά ταγμένοι υπέρ ενός ΣΥΡΙΖΑ πολύπλευρου, ενωτικού, με δημοκρατική συγκρότηση και δημοκρατική λειτουργία."Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής2 Φεβρουαριου 2010

...Ιδωμεν...!!!

Αναστασοπουλος Κωστας-μελος Συριζα15 Ιουνιου 2010
Υ.Γ.1 "Του χρόνου, τέτοια εποχή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχει, θα διαλυθεί. Αντ’ αυτού, θα υπάρχει το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής (μετέχουν η ΚΟΕ, η ΔΕΑ, η ΚΕΔΑ και η Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα, με ηγέτη τον Αλέκο Αλαβάνο). Δεν είναι προφητεία, είναι πρόβλεψη. Τι σημαίνει πρόβλεψη; Πρόβλεψη σημαίνει αποκάλυψη των σχεδίων και των μελλοντικών κινήσεων κάποιου ή κάποιων..."Σχολιο...ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ INTERNET16 Μαΐου 2010

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Σαν σήμερα το 1928


Γέννηση 14 Ιουνίου 1928
Ροζάριο, Αργεντινή
Θάνατος 9 Οκτωβρίου 1967 (39 ετών)
Λα Ιγκέρα, Βολιβία
Επιτεύγματα Συμμετείχε στο Κίνημα της 26ης Ιουλίου, στην Κουβανική Επανάσταση και στον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό της Βολιβίας
Θρησκεία Άθεος

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Ανοικτή Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Παρασκευής

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010. Ώρα: 9:00μμ, στη Πάργα


Θέματα:

1. Κεντρικές πολιτικές εξελίξεις και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

2. Προγραμματισμός τοπικής δράσης το αμέσως επόμενο διάστημα

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Σάββατο 5 Ιούνη-11πμ- πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) Όλοι και Όλες στο συλλαλητήριο των συνδικάτων
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Εργαζόμενοι/ες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υποταγμένη στις αξιώσεις του μηχανισμού ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ ολοκληρώνει το έγκλημα της πλήρους αποδόμησης του Δημόσιου κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.
Μοναδική της επιδίωξη, είναι η απαλλαγή του κράτους από τις υποχρεώσεις του για τη στήριξη της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ! Έτσι μεταθέτει την ευθύνη της πολιτείας στους ίδιους τους ασφαλισμένους!
Για την κυβέρνηση το ασφαλιστικό δεν είναι κοινωνικό αλλά δημοσιονομικό πρόβλημα!
Νίπτει τας χείρας της, για την τεράστια ευθύνη των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και των εκπροσώπων του κεφαλαίου που λεηλάτησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων (κρατική διαχείριση, χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα), που αποστέρησαν τεράστιους πόρους από το ασφαλιστικό σύστημα με την εισφοροδιαφυγή, την εισφοροκλοπή, τις χαριστικές ρυθμίσεις προς τους εργοδότες, την μη καταβολή θεσμοθετημένων υποχρεώσεων του κράτους….
Οι υπαίτιοι της κακοδαιμονίας, εμφανίζονται ως εξυγιαντές του συστήματος! Είναι απύθμενη η υποκρισία του Γ. Παπανδρέου και των υπουργών του που -με το μνημόνιο που υπέγραψαν- παρέδωσαν το ασφαλιστικό εν λευκώ στην Τρόικα για να το κατεδαφίσει!
Με το νομοσχέδιο, σφαγιάζονται ΟΛΑ τα ασφαλιστικά δικαιώματα!
Δραματικά, μειώνονται οι συντάξεις σημερινών και μελλοντικών συνταξιούχων, αυξάνονται τα όρια ηλικίας και επιβάλλεται η διαχρονική αύξηση των γενικών ορίων. Αυξάνεται η δαπάνη του ασφαλισμένου, υποβαθμίζεται ο τομέας της υγείας, επιβάλλονται υποχρεωτικές ενοποιήσεις…..
Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ και διανεμητικός χαρακτήρας γίνεται αυστηρά ατομικός ενώ ενισχύεται μέσα από τους 3 πυλώνες , η εμπορευματοποίηση- ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης.
Οι ασφαλισμένοι θα δουλεύουν περισσότερο, θα πληρώνουν περισσότερα για να παίρνουν όλο και πιο ισχνές συντάξεις, με τεράστια ανασφάλεια για το μέλλον της ζωής τους !
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζομένους, όλο τον λαό, να ξεσηκωθούν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και κατεδαφίζονται από τη εγκληματική συμφωνία κυβέρνησης –ΕΕ - ΔΝΤ !
Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ Ε.Ε.-ΔΝΤ.
Η χώρα μας έχει ανάγκη μια διαμετρικά αντίθετη πολιτική από τη νεοφιλελεύθερη επιλογή της Κυβέρνησης. Από ένα πολιτικό σχέδιο προοδευτικής ανάπτυξης, εργασίας για όλους, ριζοσπαστικής αναδιανομής του εισοδήματος, αύξησης της φορολόγησης του κεφαλαίου, στήριξης της απασχόλησης, πραγματικής καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής, σταδιακής επιστροφής των λεηλατημένων πόρων, χτυπήματος της αφαίμαξης των οργανισμών υγείας από τις φαρμακευτικές και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, κατάργησης των αντιασφαλιστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ...
Εργαζόμενοι/ες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,
Η μόνη ελπίδα είναι η συμμέτοχη και ο ΑΓΩΝΑΣ.
Οι λαϊκές, εργατικές κινητοποιήσεις, σε συνέχεια των απεργιακών συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων που ήδη πραγματοποιήθηκαν, είναι το μόνο που πραγματικά φοβούνται οι κυρίαρχες δυνάμεις. Είναι το αποτελεσματικότερο οχυρωματικό έργο που μπορεί να ανακόψει τις αντεργατικές πολιτικές.
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ, ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σάββατο 5 Ιούνη-11πμ- πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ