Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

οι λύκοι αγκαλιά με τα σκυλιά!

πού καταντήσαμε Φανούρη...
αιδώς αχρείοι! Άλλοι πηδάνε από την Ακρόπολη και τα μπαλκόνια, κι εσείς πηδάτε το λαό. ΩΣ ΠΟΤΕ;

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ (αναδημοσίευση από την ΑΥΓΗ)


Συνεδρίαση Γραμματείας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδιοργανώνεται και προχωράει στη νέα του φάση
 
Ζαγάρας Κωνσταντίνος
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/06/2012
Με ταχείς ρυθμούς, που συμβαδίζουν όμως με τις ανάγκες της κοινωνίας, και με προσεκτικές επιλογές που αφορούν την οργανωτική του δομή πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την επομένη των εκλογών. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εσωτερικές του διεργασίες για μια σειρά από σημαντικά θέματα, οι οποίες θα κορυφωθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην "Αθηναΐδα", όπου θα συνεδριάσει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή.
Χθες, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, εγκρίθηκε ομόφωνα το σχέδιο πολιτικής απόφασης, το οποίο περιλαμβάνει απολογιστικά στοιχεία, εκτιμήσεις για τη συγκυρία και πώς διαμορφώνεται αυτή, ενώ αποτιμά παράλληλα το εκλογικό αποτέλεσμα. Από πολλούς σημειώθηκε η ανάγκη να ανταποκριθεί η ριζοσπαστική Αριστερά στις απαιτήσεις των καιρών και στα νέα της καθήκοντα, με βασικό μέλημα, όπως αναφέρθηκε, να μείνει η κοινωνία όρθια μπροστά στις βάρβαρες πολιτικές, και να ανατραπούν τα αντιλαϊκά σχέδια.
Ταυτόχρονα συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις αρχές, τις οργανωτικές δομές, τις διαδικασίες και τα στάδια μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ προς ένα ενιαίο σχήμα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποτυπώθηκαν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν επί των συγκεκριμένων θεμάτων, όπως και οι αποχρώσεις στις απόψεις των μελών του πολιτικού οργάνου. Παράλληλα επισημάνθηκε από όλους πως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει και στη νέα του φάση να διατηρήσει τα γνώριμα και σαφή ιδεολογικά και πολιτικά του στοιχεία, την ταυτότητα και τις αναφορές του.
Στο εγχείρημα αυτό σημειώθηκε ότι έχουν θέση όσοι συμπορεύτηκαν με τη ριζοσπαστική Αριστερά το προηγούμενο διάστημα, ενώ τα στελέχη του σχήματος συμφώνησαν πως το επόμενο διάστημα πρέπει να πραγματοποιηθούν ανά τη χώρα ανοιχτές συνελεύσεις με παράλληλη εγγραφή μελών. Διαδικασία η οποία, όπως αναφέρθηκε, πρέπει να κορυφωθεί το φθινόπωρο, όταν πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.
Στη συνεδρίαση της Γραμματείας συζητήθηκε επίσης το θέμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της λειτουργίας της, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρξει μια πιο συλλογική λειτουργία και ένας καλύτερος συντονισμός μεταξύ των βουλευτών και των επιστημονικών συνεργατών.

Άλλαξες το Γκούφη με τους Ραν Ταν Πλαν;


Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Αναδιοργάνωση για να μείνει η κοινωνία όρθια


ΣΥΡΙΖΑ: Αναδιοργάνωση για να μείνει η κοινωνία όρθια

More Sharing Services
Share on twitter 
Share on facebook 
Ημερομηνία: 25/06/2012
Απέναντι σε μια κυβέρνηση με σαφή δεξιό, μνημονιακό πρόσημο, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μείνει όρθια η κοινωνία.

Είναι λογικό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, που πέρασε τις περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις με την αγωνία του 3% και βγαίνει από την κάλπη με 27%, πολλά δεν μπορεί να είναι όπως πριν. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο στόχαστρο όλων (!) των κομμάτων (πολλές φορές αντιμετωπίζοντας λασπολογία) και πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ιστορία της Αριστεράς. 

Τα στελέχη λοιπόν έχουν πλέον πλήρη επίγνωση της νέας πραγματικότητας που διαμορφώθηκε από τις εκλογικές αναμετρήσεις. Επίσης ένα σημαντικό δεδομένο είναι και η συγκρότηση μιας κυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ. που δείχνει αποφασισμένη να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Οι απαιτήσεις της “ισχυρής και μαχητικής” αντιπολίτευσης


Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην αναδιοργάνωση των δυνάμεών του ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της “ισχυρής και μαχητικής”, όπως την περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας, αντιπολίτευσης. Και, κυρίως, στις απαιτήσεις μιας κοινωνίας που αναμένεται να ξεπεράσει τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης... Από την επομένη κιόλας των εκλογών ξεκίνησαν οι συσκέψεις, με τα μάτια στραμμένα στην ουσιαστική μετεξέλιξη του χώρου σε ισχυρό κόμμα που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις άσκησης αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναδιοργάνωση για να μείνει η κοινωνία όρθια


Για να μείνει λοιπόν η κοινωνία όρθια, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδιοργανώνει τη δράση του, εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Με δεδομένο ότι έρχονται... δύσκολες μέρες από τη συνέχιση του μνημονιακού δρόμου, η ισχυρή δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, με περισσότερους βουλευτές, θα αξιοποιηθεί να υπηρετήσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα συμφέροντα του κόσμου που πλήττεται από την κρίση.

Οι πρώτες συζητήσεις, τόσο σε επίπεδο Π.Γ. του ΣΥΝ όσο και στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού υποκειμένου, μιας νέας, πλατιάς, δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς άνοιξαν με μεγάλη προσοχή. Τα ηγετικά στελέχη συμφωνούσαν ότι κάθε βήμα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα καλά ζυγισμένο για να είναι επιτυχημένο, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση, δεν αναμένονται εκπλήξεις πριν από το φθινόπωρο.


Σε πρώτη φάση επείγουσα ανάγκη είναι η οργάνωση της πολυπληθούς Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Τις προηγούμενες μέρες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε διαδοχικές συναντήσεις για τη διάρθρωση της κοινοβουλευτικής δουλειάς με αρκετά από τα πλέον έμπειρα στελέχη, που αναμένεται να αναλάβουν κεντρικούς ρόλους στην Κ.Ο.

Πιο συντεταγμένες συζητήσεις για τα συμπεράσματα της "πυκνής" εκλογικής περιόδου και τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος θα γίνουν στο τέλος της εβδομάδας, οπότε και συνεδριάσουν διαδοχικά η ΚΠΕ του ΣΥΝ (Παρασκευή - Σάββατο) και η ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ (Σάββατο - Κυριακή).

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Με τη Ντόρα και τον Κυριάκο απέξω, θα τους στείλει όλους στο νοσοκομείο!



την κατάρα μου να 'χετε!
1.Μετά από λιποθυμικό επεισόδιο
Στο νοσοκομείο Υγεία μεταφέρθηκε πριν από λίγο ο κ. Β. Ράπανος μετά από λιποθυμικό επεισόδιο. Ο κ. Ράπανος πρόκειται να ορκιστεί το απόγευμα της Παρασκευής υπουργός Οικονομικών

2.Παρόλο που αύριο θα κάνει εγχείριση
Στο Μέγαρο Μαξίμου επέστρεψε λίγο νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός ήταν στο νοσοκομείο όπου έκανε εξετάσεις στο μάτι και τελικά αύριο θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο λίγο μετά τις 15:35 ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του γύρισε στο πρωθυπουργικό γραφείο καθώς υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα για τη νέα κυβέρνηση.

Ποιος έχει σειρά;

Germany - Greece 0-1 Monty Pythons

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

OI 71 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ




 Οι 71 βουλευτές που εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Οι 71 βουλευτές που εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Επικρατείας
Μανώλης Γλέζος, Θεανώ Φωτίου, Δημήτρης Τσουκαλάς

Α΄ Αθηνών
Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Μπόλαρη, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νίκος Βούτσης

Β΄ Αθήνας
Σοφία Σακοράφα, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Δραγασάκης, Ρένα Δούρου, Δημήτρης Στρατούλης, Νάντια Βαλαβάνη, Πέτρος Τατσόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ευστάθιος Παναγούλης, Αποστολος Αλεξόπουλος, Χρυσούλα Καφαντάρη, Βασιλική Κατριβάνου

Υπόλοιπο Αττικής
Αλέξης Μητρόπουλος, Νάσος Αθανασίου, Γιώργος Πάντζας.

Α΄ Πειραιά
Θοδωρής Δρίτσας

Β΄ Πειραιά
Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ευγενία Βαμβακά

Α΄Θεσσαλονίκης
Αναστάσιος Κουράκης, Γιάννης Αμανατίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου,

Β΄ Θεσσαλονίκης
Ευαγγελία Αμμανατίδου

Αιτωλοακαρνανίας
Γιώργος Βαρεμένος

Αργολίδος
Δημήτριος Κοδελας

Αρκαδίας
Κωνσταντίνος Ζαχαριάς

Άρτας
Γεροβασίλη Ολγα

Αχαΐας
Αλέξης Τσίπρας, Κανελλοπούλου Μαρία

Βοιωτίας
Ιωάννης Σταθάς

Δράμας
Χρήστος Καραγιαννίδης

Δωδεκανήσου
Δημήτρης Γάκης

Ευβοίας
Βαγγέλης Αποστόλου

Ζακύνθου
ΣΥΡΙΖΑ: Χαράλαμπος - Σταύρος Κοντονής

Ηλείας
Ευσταθια Γεωργοπούλου - Σαλταρη

Ηρακλείου
Μιχαήλ Κριτσωτάκης, Διακάκη Μαρία

Ιωαννίνων
Χρήστος Μαντάς

Καρδίτσας
Νικόλαος Μιχαλάκης

Καστοριάς
Ευάγγελος Διαμαντόπουλος

Κερκύρας
Στέφανος Σαμοΐλης

Κεφαλληνίας
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Κιλκίς
Ειρήνη - Ελένη Αγαθοπούλου

Κυκλάδων
Νικόλαος Συρμαλένιος

Λακωνίας
Σταύρος Αραχωβίτης

Λαρίσης
Ηρώ Διώτη

Λασιθίου
Κων/νος Δερμιτζάκης

Λεσβου
Ιωάννης Ζερδέλης

Μαγνησίας
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Μεσσηνίας
Θανάσης Πετράκος

Ξάνθης
Χουσεϊν Ζεϊμπέκ

Πρεβέζης
Κώστας Μπάρκας

Ρεθύμνης
Ανδρέας Ξανθος

Ροδόπης
Καρά Γιουσούφ Αϊχάν

Σάμου
Αγνή Καλογερή

Σερρών
Αφροδίτη Σταμπουλη

Τρικάλων
Παναγιώτα Δριτσέλη

Φθιώτιδος
Βασίλης Κυριακάκης

Φλωρίνης
Θανάσης Γερμανίδης

Χαλκιδικής
Κατερίνα Ιγγλέζη

Χανίων
Γιώργος Σταθάκης

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.......


ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ......... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012


ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ , ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!


Ο χορός των φασιστικών επιθέσεων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ καλά κρατεί!
Τα καθημερινά μαχαιρώματα σε υποβαθμισμένες συνοικίες, σε πανεπιστήμια και σε εκλογικά περίπτερα κομμάτων της Αριστεράς κλιμακώνονται επικίνδυνα.Χτες το βράδυ, γύρω στις 9:30 μ.μ., ομάδα ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΏΝ που επέβαιναν σε πολυτελές σπορ αυτοκίνητο καβάλησαν το πεζοδρόμιο στη Μεσογείων κοντά στην πλατεία κι άρχισαν το “θεάρεστο” έργο τους:
Αρχικά, την έπεσαν σε ένα δύστυχο αλλοδαπό ντιλιβερά και στη συνέχεια πήγαν στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ κι επιτέθηκαν με σιδερογροθιές στο γραμματέα της τοπικής οργάνωσης στέλνοντάς τον στον Ευαγγελισμό. Είχαν, βέβαια, την ατυχία να συναντήσουν αντίσταση από το θύμα και παριστάμενους πολίτες κι άφησαν πίσω στοιχεία που τους βγάζουν φόρα-παρτίδα στη δικαστική σέντρα! Πέρα από το αυτοκίνητο που μέχρι τις πρωινές τουλάχιστον ώρες ήταν παρατημένο και η κάτοχός του δεν μπορεί να το παίξει αθώα περιστερά, οι δράστες έχουν ουσιαστικά “δώσει” και τους εαυτούς τους και συνεργάτες τους, αρκεί φυσικά τα πράγματα να εξελιχθούν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου!
Να έρθουμε τώρα και στην ταμπακιέρα! Η εκλογική “πελατεία’ της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι κυρίως πολίτες- θύματα της οικονομικής και πολιτιστικής εξαθλίωσης που εξυφαίνουν δεκαετίες τώρα οι διεφθαρμένοι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν επ’ αγαθώ των κεφαλαιοκρατών αφεντικών τους , ντόπιων και ξένων. Έχουν φάει το τυράκι -χωρίς να χαμπαριάζουν για τη φάκα- πως μιας κι αυτοί αδυνατούν να αντιδράσουν στην ισοπέδωση που υφίστανται, μπορούν να αναθέσουν τη διαχείριση της απελπισίας τους σε μποντιμπιλντεράδες- τιμωρούς που σκοτώνουν και δεν πληρώνουν. Αναρωτήθηκαν, ωστόσο, ποτέ αυτοί οι εκατοντάδες χιλιάδες τυφλωμένοι οπαδοί μήπως στην ουσία τις επιθέσεις τις δέχονται όχι τα λαμόγια που ρήμαξαν το λαό και τη χώρα αλλά ανυπεράσπιστοι άνθρωποι ή αγωνιστές της δημοκρατίας; Μήπως τελικά αναθέτουν στο μακρύ κι αιματοβαμμένο χέρι του ακροδεξιού παρακράτους να υλοποιήσει όλη αυτή την φραστική καθημερινή τρομοκράτηση του λαού που διοχετεύεται-μέσω των εξωνημένων καναλιών- από τους επί 4 δεκαετίες δυνάστες του λαού; Συνειδητοποιούν, άραγε, πως ενισχύοντας το ναζιστικό μόρφωμα προετοιμάζουν και την δική τους”οδό της απωλείας;”.
Ας μελετήσουν κι ας ψαχτούν λιγάκι για το τι μαγειρεύεται … κι επειδή οι περισσότεροι είναι τελείως παραιτημένοι κι απλώς τρώνε ό,τι τους σερβίρουν τουλάχιστον ας χαλαλίσουν 1 λεπτό γαι να διαβάσουν τι έγραψε ένας απλός παπάς που έζησε τη βία του Ναζισμού σε όλο της το μεγαλείο:
Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει.