Παρασκευή 30 Μαΐου 2014



ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ,
Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ ΙΟΛΑ  ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ

ΝΑ  ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ  ΤΟ  ΙΣΤΟΡΙΚΟ
·        Το 1997, μετά και από κινητοποίηση των κατοίκων, το θέμα ανακινείται από το Δήμαρχο †Στ. Κώτση και τον υπεύθυνο του Πν. Κέντρου †Δ. Χατζή, με στόχο την προστασία του χώρου, τη διάσωσή του και την αξιοποίησή του για στέγαση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου, προς δύο κατευθύνσεις:
1.      για τη κήρυξη του ακινήτου ως Διατηρητέου (ΦΕΚ 840 Β΄/12-8-1998) και
2.      για την Τροποποίηση με χαρακτηρισμό του χώρου ως Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων (ΦΕΚ 541 Δ΄/31-8-2000)
·        Το Μάρτιο του 2000 εμφανίζεται ο εργολάβος κ. Γεωργίου, τον οποίο ο Δήμος  με εξώδικο του κοινοποίησε την απόφαση του  Διατηρητέου (ΦΕΚ 840 Β΄/12-8-98) και την απόφαση για την Αναστολή (ΦΕΚ 8/19-1-2000) επί ένα χρόνο της έκδοσης οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης οικοδομικών Εργασιών εν όψει της Τροποποίησης του σχεδίου.
·        στις 31-8-2000 δημοσιεύεται η Τροποποίηση του σχεδίου
·        στις 4-10-2000 το Δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει για τη λήψη δανείου 1,2 δις δραχμών (αντικειμενική αξία του κτήματος τότε περίπου 700.000.000 δρχ.) προκειμένου να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση του ακινήτου. Ακολουθεί μια περίοδος σχετικής αδράνειας από μεριάς του Δήμου, που οφείλετο και στην ασθένεια του δημάρχου Στ. Κώτση τον Νοέμβριο του 2000 και που τελικά τον κατέβαλλε στις 29-5-01.
·        Παρ’ όλα αυτά, και συγκεκριμένα στις 13-10-2000 (!) ο κ. Γεωργίου, προχωρά στην αγορά του μισού ακινήτου από τη μια κληρονόμο έναντι του εξευτελιστικού ποσού των 207.949.173 δρχ. και μαζί με την άλλη κληρονόμο, καταθέτουν εκπρόθεσμα στις 12-12-2000, αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του ΣτΕ (Ε΄7243/2000), με την οποία ζητούν από τότε, την ακύρωση του Διατάγματος Τροποποίησης, η οποία μετά από πολλές αναβολές τελικά απορρίφθηκε στις 1-12-04.
·        το Δημ. Συμβούλιο στις 25-4-01 αποφασίζει την κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του ακινήτου
·        Στη συνέχεια όμως (μετά από παρέμβαση του δημάρχου Β. Γιαννακόπουλου στον Ε. Βενιζέλο) εκδηλώνεται πρόθεση (;) από το Υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ.) για απαλλοτρίωση και αξιοποίηση του κτήματος Ιόλα για τις ανάγκες της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, την οποία ο Δήμος αποδέχεται, πρόθεση η οποία ως γνωστόν ποτέ δεν υλοποιήθηκε και μας έβαλε σε μια νέα περιπέτεια.

Είναι λοιπόν σαφές ότι ο κ. Σπ. Γεωργίου αγόρασε, έχοντας πλήρη γνώση ότι το ακίνητο βαρύνεται με διατηρητέο μνημείο και ότι με τροποποίηση είναι  χαρακτηρισμένο ως «Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Αγίας  Παρασκευής» και πρόκειται να απαλλοτριωθεί για το σκοπό αυτό. Ακόμα και όταν κηρύχτηκε η απαλλοτρίωση από το ΥΠ.ΠΟ. το 2002, το ακίνητο δεν ανήκε όλο στον κ. Γεωργίου. Συγκεκριμένα ο κ. Σπ. Γεωργίου, έγινε κύριος του υπόλοιπου μισού ακίνητου το 2004. Ο λόγος που το αγόρασε και προέβη εν γνώσει του σε μια επισφαλή (;) επένδυση, είναι προφανής… Το τίμημα που κατέβαλλε και που φαίνεται από τα συμβόλαια, ήταν τόσο εξευτελιστικό, πολύ κάτω και από την αντικειμενική αξία του ακινήτου, ώστε σε οποιαδήποτε περίπτωση να του επιτρέπει μια πάρα πολύ κερδοφόρα επένδυση.

Ο λόγος τώρα στη νέα δημοτική Αρχή, που παρά τα λάθη και τις παραλείψεις των προηγούμενων, μπορεί  με την στήριξη των κατοίκων να βρει τον τρόπο, απόκτησης του πολύτιμου αυτού χώρου. Και η συνεργασία με την Περιφέρεια, (όπου με το πλεόνασμα του κου Σγουρού υπάρχουν λιμνάζοντα κονδύλια 100δων εκατομμυρίων,  πολλά εκ των οποίων προορίζονται για εξυπηρέτηση διαφόρων Π.Α.Ε.) μπορεί να δώσει άμεση λύση στο χρονίζον αυτό αίτημα της πόλης μας.
29-5-2014

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Παρασκευής χαιρετίζει την εκλογή του συνδυασμού Νίκη των Πολιτών με επικεφαλής τον Γιάννη Σταθόπουλο και εύχεται στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καλή επιτυχία στο έργο τους.
Η εκλογική αναμέτρηση για τις δημοτικές, αλλά και για τις περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές κινητοποίησε το σύνολο των δυνάμεων της Οργάνωσης και των φίλων αυτής. Το εκλογικό αποτέλεσμα στις τρεις αναμετρήσεις δικαίωσε τον αγώνα μας και τις προσδοκίες μας.
Η αλλαγή στην Αγ. Παρασκευή έγινε και είναι αποτέλεσμα της ώριμης ανάγκης για ανατροπή του χρόνιου τέλματος που επέβαλαν οι προηγούμενες συντηρητικές διοικήσεις του Δήμου.
Δυστυχώς η απερχόμενη Δημοτική Αρχή της πόλης με την απαράδεκτη μετεκλογική της ανακοίνωση εμφανίζεται να μην ξέρει να χάνει. Αναφέρεται σε «υπόγειες διαδρομές» και αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν κοπάδι ανόητων ανθρώπων  χωρίς βούληση και κριτήριο, ποδηγετούμενων από τις ηγεσίες των κομμάτων και των διάφορων παραγόντων και οικογενειών. Κρίνουν εξ΄ιδίων τα αλλότρια.

Το αποτέλεσμα των εκλογών σηματοδοτεί μια νέα αρχή, αλλά και την ανάγκη για ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών.
Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε  παρόντες σε κάθε αγώνα για τα τοπικά και γενικότερα προβλήματα της κοινωνίας μας.

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

http://syriza.eu/index.php/campain/flyersss/videos/play/25-2014-05-20-15-35-15?tmpl=component
 
Αυτό είναι το ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. Είναι η συμπύκνωση όλης μας της προεκλογικής 
καμπάνιας και είναι πολύ δυνατό.
 ΑΣ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ!
 
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ 
ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ! 
 

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014


ΟΙ ΤΡΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Αγαπητοί/ές συντοπίτες/ισσες, οι επιλογές του ελληνικού λαού στις εκλογές της Κυριακής θα είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για την Ευρώπη, όσο και για την χώρα αλλά ακόμα και για την τοπική κοινωνία μας, το δικό μας Δήμο. Για πρώτη φορά ίσως, η πανουργία του πολιτικού συστήματος αλλά και οι εξόφθαλμα αντιδημοκρατικοί χειρισμοί της κυβέρνησης αναδεικνύουν την ευρωπαϊκή διάσταση μέσα από την τοπική κλίμακα και το τοπικό πρόβλημα μέσα από την απομάκρυνση των καταπιεστικών και καταστροφικών πολιτικών του μνημονίου και των ευρωπαϊκών ελίτ. Ας εξηγηθούμε όμως καλύτερα:
Τι οδήγησε την κυβέρνηση αλλά και την ευρωπαϊκή εξουσία να επιλέξουν τον πλέον ακατάλληλο μήνα Μάιο για εκλογές; (οι δημοτικές εκλογές παραδοσιακά γίνονται κάθε Οκτώβριο, ενώ οι ευρωεκλογές κάθε Ιούνιο) και τον καινοφανή συνδυασμό αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών και μάλιστα με την τοποθέτηση των ευρωεκλογών στο δεύτερο γύρο των τοπικών; Μα η ανοικτή πριμοδότηση της αποχής, το θόλωμα της πολιτικής κρίσης του απλού ανθρώπου, η πλήρης κομματικοποίηση των τοπικών εκλογών και η εξουδετέρωση της κοινωνικής δυσαρέσκειας.
Θα τους το επιτρέψεις;
Τι μέρα ξημερώνει την επομένη των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση; Οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια του Σεπτεμβρίου του 2014 θα παραλάβουν εντελώς διαφορετικούς δήμους από αυτούς που παρελήφθησαν την προηγούμενη φορά, την 1η Ιανουαρίου του 2011. Ο «Καλλικράτης» φόρτωσε με διακόσιες και πλέον νέες αρμοδιότητες την τοπική αυτοδιοίκηση και περιόρισε τους πόρους κατά 60%. Το προσωπικό των δήμων μειώθηκε κατά 12% και οι μισθοδοτικές δαπάνες κατά 28% (περισσότερο από κάθε άλλη δημόσια υπηρεσία). Το «επενδυτικό» πρόγραμμα ενός δήμου σαν την Αγία Παρασκευή, θα είναι μηδαμινό και θα επαρκεί μόνο για κάποιες επιδιορθώσεις και συντηρήσεις.
Θα τους αφήσεις να μετατρέψουν την αυτοδιοίκηση σε ετεροδιοίκηση;
Και με τόσα λίγα χρήματα τι θα μπορούν να κάνουν οι δήμοι; Πώς θα τα διαχειριστούν; Την απάντηση τη δίνει ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος κος Ζορμπάς. Θα συνεχίσει να «νοικοκυρεύει» τα οικονομικά του Δήμου. Βέβαια, ξεχνάει ότι το να φανείς «νοικοκύρης» χωρίς λεφτά είναι ένα πάρα πολύ εύκολο πράγμα: Δεν κάνεις απολύτως τίποτα και απλώς εφαρμόζεις τις πολιτικές του μνημονίου. Όμως, ας μας εξηγήσει ο κος Ζορμπάς και το επιτελείο του πως συμβιβάζεται η «νοικοκυρεμένη» πολιτική του με το κάλεσμα που κάνει στους πρώην «ανοικοκύρευτους», που οδήγησαν τον Δήμο σε ελλειμματική λειτουργία (δες το πρόγραμμα του κου Ζορμπά  που διαπιστώνει έλλειμμα 5,3 εκ € το 2010). Πώς θα δεχθούν ξαφνικά εκείνοι που αυτός αποκαλούσε «ανοικοκύρευτους» να τον στηρίξουν;
Τέλος, φαίνεται ότι η «νοικοκυροσύνη» συνάδει με το κάλεσμα των «παλαιών» οικογενειών της Αγίας Παρασκευής σε «συστράτευση». Μάλιστα! Η «παλαιά» οικογένεια στη θέση του πολίτη, του απλού κατοίκου, του δημότη. Ο κος Ζορμπάς δεν απευθύνεται στους δημότες της πόλης απευθύνεται στις «παλαιές» οικογένειες. Αυτό και μόνο δεν είναι λόγος ανησυχίας για την εικόνα της πολιτικής διοίκησης του Δήμου την επόμενη πενταετία; Θα το αφήσουμε να γίνει, ειδικότερα όταν η παράταξη του νυν δημάρχου εγκολπώνει ό,τι πιο ακραία συντηρητικό στις τάξεις της; 
Την Κυριακή 25 Μαΐου πρέπει να αποτρέψουμε τη διάλυση του Δήμου
και να ενισχύσουμε τη δημοκρατία τον πλουραλισμό και την πολυφωνία.
Ας μιλήσουμε επιτέλους με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος.

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

28 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ Β' ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

24 ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ Α'  ΓΥΡΟ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ 4 ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ


Στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών πέρασαν συνολικά 28 υποψήφιοι δήμαρχοι οι οποίοι είχαν στον α' γύρο τη στήριξη κομμάτων της Αριστεράς και οι οποίοι μάχονται με υποψηφίους της αντίπερα όχθης, που εμφανίζονται με διάφορα προσωπεία.

Συγκεκριμένα στο β'  γύρο δίνουν τη μάχη 24 υποψήφιοι δήμαρχοι που είχαν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και 4 υποψήφιοι δήμαρχοι που στον α'  γύρο είχαν τη στήριξη του ΚΚΕ.


Καλούμε όλους τους πολίτες, πρώτα απ΄όλα τις αριστερές δυνάμεις και ιδιαίτερα τον κόσμο της Αριστεράς, να στηρίξουν για το καλό των Δήμων με όλες τους τις δυνάμεις, τους ως άνω υποψήφιους της Αριστεράς ανεξαρτήτως χρώματος και επί μέρους διαφορών.


Είναι πολύ θετικό οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη πάρει θέση υπέρ των υποψηφίων δημάρχων που στηρίχθηκαν από το ΚΚΕ στον α΄ γύρο.

Το ίδιο καλούμε να κάνουν και οι άλλες δυνάμεις της Αριστεράς και πρώτα απ΄ όλα το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΧΕΔΙΟ-Β.

Οπως καλούμε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και τον αριστερό κόσμο να στηρίξουν τους 4 υποψήφιους περιφερειάρχες που δίνουν τη μάχη του β'  γύρου και στον α'  γύρο υποστηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Ανεξαρτήτως, όμως, της τοποθέτησης των ηγεσιών των κομμάτων της Αριστεράς, ο αριστερός κόσμος καλείται να δώσει ο ίδιος πρωτοπόρο παράδειγμα και να επιδείξει στο β' γύρο στάση αριστερής αλληλεγγύης.
Σήμερα το αριστερό μέτωπο είναι πιο αναγκαίο από ποτέ.

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι δήμαρχοι που πέρασαν στο β'  γύρο των δημοτικών εκλογών και στον α'  γύρο στηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εξής:

- Γαβ. Σακελλαρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας
- Ηρ. Γκότσης, υποψήφιος δήμαρχος Ν. Ιωνίας
- Χρ. Κορτζίδης, υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού
- Α. Βασιλόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνας
- Κ. Δρακονταειδής, υποψήφιος δήμαρχος Λευκάδας
- Χρ. Βρεττάκος, υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας
- Απ. Καλογιάννης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας
- Γρ. Κατωπόδης, υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα
- Τίνα Καφατσάκη, υποψήφια δήμαρχος Ζωγράφου
- Γ. Κοντόσταυλος, υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής
- Αρ. Κρεμμύδας, υποψήφιος δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου
- Ι. Λαγουδάκης, υποψήφιος δήμαρχος Περάματος
- Δ. Μπίρμπας, υποψήφιος δήμαρχος Αιγάλεω
- Κ. Νικολούζος, υποψήφιος δήμαρχος Κέρκυρας
- Μ. Πατσιαντάς, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου
- Γ. Πούλου, υποψήφια δήμαρχος Λιβαδειάς
- Σ. Ρούσσος, υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου
- Γ. Σταθόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος  Αγ. Παρασκευής
- Χρίστος Κοκοτίνης , υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης - Γεώργιος Κομματάς, υποψ. δήμαρχος Aγ Αναργύρων
- Θανάσης Πανωλιάσκος, υποψ. δήμαρχος Μάνδρας
- Μανώλης Λαμτζίδης, υποψ. δήμαρχος Καλαμαριάς
- Χρήστος Γιαννούλης, υποψ. δήμαρχος Κατερίνης
- Λευτέρης Ιωαννίδης, υποψ. δήμαρχος Κοζάνης
- Παναγιώτης Σαρχώσης, υποψ. δήμαρχος Τυρνάβου
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που πέρασαν στο β' γύρο και στον α'  γύρο στηρίχθηκαν από το ΚΚΕ ειναι οι ακόλουθοι:
- Κ. Πελετίδης, υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας
- Μ. Σελέκος, υποψήφιος δήμαρχος Χαιδαρίου
- Στ. Σταμούλος, υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας
- Β. Σίμος, υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης
Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες που πέρασαν στο β΄ γύρο και στον α' γύρο στηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ακόλουθοι:
- Ρένα Δούρου, υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής
- Θ. Γαλιατσάτος, υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
- Β. Αποστόλου, υποψήφιος περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας
- Οδ. Βουδούρης, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014


Ευρωεκλογες  25 μαϊου 2014

Προεκλογική εκδήλωση της Ο.Μ. Σύριζα Αγ. Παρασκευής
  ''ΤΙ  ΕΥΡΩΠΗ  ΘΕΛΟΥΜΕ''

Τρίτη 20 Μαΐου 8μμ

πλατεία Αγ. Παρασκευής


Ομιλητες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτες:

Γ.   Κατρούγκαλος

Σ.   Μάρταλης      

Μ. Σπηλιοπούλου

 Θα χαιρετήσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ζωή Κωνσταντοπούλου


Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής σας καλεί όλους και όλες την Τρίτη 13/5 20:00 στην Πλατεία Μερκούρη, στο Κοντόπευκο 

Στην εκδήλωση για τις περιφερειακές εκλογές Με τους/τις υποψήφιους/ες της 

ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ:

•Γαβρά Παναγιώτη
•Κωνσταντάκου Μερόπη
•Μαμουζέλο Ιωάννη
•Παπαγεωργίου Θεοφάνη



Θα χαιρετίσουν ο Γιώργος Καραμέρος υποψήφιος περιφερειάρχης ΒορείουΤομέα από τη ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ και η βουλευτής το ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

9 Μαΐου 1945 . Η Μέρα της Νίκης.
Πριν από 69 χρόνια, σαν σήμερα, η κόκκινη σημαία κυμάτισε στο Ράιχσταγκ.
Ήταν το τέλος για το κτήνος του ναζισμού,
που ματοκύλισε την Ευρώπη και τον κόσμο.
Σήμερα γιορτάζουμε! Και η Ρωσία γιορτάζει. Τιμάει τους περήφανους βετεράνους της
και θυμάται τα 20.000.000 νεκρούς της.


Επειδή μόνον με τη μνήμη ζούμε. Χωρίς αυτήν δεν επιβιώνουμε...
Ζώγια Κοσμοντεμιάνσκαγια ( Zoyia Kosmodemianskaya ) Зоя Космодемьянская
…μια από τις ηρωικότερες μορφές του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, η 18χρονη Ζώγια Κοσμοντεμιάνσκαγια…
Στις 29 Νοεμβρίου 1941, στο κατεχόμενο από τους ναζί χωριό Πετρίσεβο στα περίχωρα της Μόσχας, εκτελείται με απαγχονισμό, αφού πρώτα υπέστη φρικτά, κτηνώδη, ανομολόγητα βασανιστήρια, μια 18χρονη κοπέλα, “κομσομόλα”, εθελόντρια παρτιζάνικου τμήματος της Κομσομόλ : Η θρυλική, Ζώγια Κοσμοντεμιάνσκαγια, Ηρωίδα της Σοβιετικής Ενωσης, σύμβολο θυσίας και ηρωισμού του σοβιετικού λαού κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, όπως ευφυώς περιγράφεται ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος στην πατρίδα της.
Είχε συλληφθεί από τους Γερμανούς φασίστες εισβολείς το Νοέμβρη του 1941 κατά τη διάρκεια επιχείρησης και δέχτηκε με απαράμιλλο σθένος και θάρρος το μένος των βασανιστών και δολοφόνων της, ανεβαίνοντας αγέρωχη τον δικό της «Γολγοθά» .
Από τις μαρτυρίες κατοίκων του χωριού προκύπτει μία συγκλονιστική προσωπικότητα, «σμιλεμένη» από τις πανανθρώπινες αξίες της φιλοπατρίας . Μία χαρακτηριστική στιγμή από την ανάκρισή της όπως την κατέθεσαν, ηχογραφημένα οι κάτοικοι του Πετρίσεβο τον Φεβρουάριο του 1942, αμέσως μετά την απελευθέρωση του χωριού από τον «Κόκκινο Στρατό»:
«Τη ρωτάει ο Γερμανός: “Πού είναι ο Στάλιν;”. Εκείνη απάντησε: “Ο Στάλιν είναι στο πόστο του”! Και αμέσως μετά γύρισε και είπε: “Δεν πρόκειται να σας πω τίποτε άλλο”».
Την ημέρα της εκτέλεσης «περπατούσε ίσια, με ψηλά το κεφάλι, σιωπηλή, περήφανη (…) Τότε φώναξε: “Πολίτες! Μην καθόσαστε και κοιτάτε. Πολεμήστε! (…) Σύντροφοι, η νίκη είναι δική μας! Η Σοβιετική Ενωση είναι ανίκητη και δεν πρόκειται να νικηθεί! Γερμανοί στρατιώτες, πριν να είναι αργά, παραδοθείτε”»!
Ήταν τα τελευταία λόγια αυτής της κοπέλας, η οποία οργανώθηκε στην Κομσομόλ το 1938 και τον Οκτώβριο του 1941, μαθήτρια ακόμα της 10ης τάξης, στο 201 Γυμνάσιο της Μόσχας, κατατάχθηκε εθελόντρια στο παρτιζάνικο τμήμα της οργάνωσής της.
Αυτό το Γυμνάσιο υπάρχει ακόμα…
 
 
Υποκλινόμαστε σε όλους τους ανώνυμους ήρωες που παντού έφραξαν τότε το δρόμο στον φασισμό. . .
Φεύγοντας η 9η Μάη, κάποιοι που κάνουν πως δεν θυμούνται, την μνημόνευσαν απλά, σαν ημέρα της Ευρώπης και θυμήθηκαν τη "Διακήρυξη Σουμάν", που παρουσιάστηκε από τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν στις 9 Μαΐου 1950 και ξεχνούν επιδεικτικά την ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, πέντε χρόνια πριν με τη συντριβή του φασισμού. Και ο άνθρωπος της φωτογραφίας, πιθανόν βετεράνος του Σοβιετικού Στρατού που γλύτωσε από τη Χιτλερική λαίλαπα, αποτίει φόρο τιμής κι ευγνωμοσύνης στους πεσόντες κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Για την Ιστορία: Σ' ένα μέτωπο, το μήκος του οποίου κυμαινόταν από 3.000 έως 6.200 χιλιόμετρα ο στρατός της ΕΣΣΔ έδωσε αδιάλειπτα μάχες για 1.418 μερόνυχτα. Κάθε λεπτό του πολέμου η Σοβιετική Ενωση θρηνούσε κατά μέσο όρο 9 νεκρούς, κάθε ώρα 507 και κάθε μέρα 1.400! Σε έναν πόλεμο που η Βρετανία είχε 375.000 νεκρούς και οι ΗΠΑ περίπου 400.000, η ΕΣΣΔ προσέφερε πάνω από 20 εκατομμύρια παιδιά της! Πάνω από 10 εκατομμύρια οι ανάπηροι και οι τραυματίες. Ο ανθός των κομμουνιστών έφραξε με τα στήθια του το Στάλινγκραντ, το Λένινγκραντ, τη Μόσχα, το Κουρσκ, τη Σεβαστούπολη. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος στοίχισε στην ΕΣΣΔ σε υλικές ζημιές το κολοσσιαίο ποσό των 485 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεγαλύτερο απ' αυτό που δαπάνησαν ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία μαζί. Πάνω από 1.700 πόλεις, πάνω από 70.000 χωριά, πάνω από 30.000 βιομηχανικές επιχειρήσεις, πάνω από 100.000 συνεταιριστικές μονάδες, αμέτρητες χιλιάδες νοσοκομεία, σχολεία, βιβλιοθήκες έγιναν στάχτη από τους ναζί.
[Έρνεστ Χέμινγουεϊ: "Κάθε άνθρωπος που αγαπά την ελευθερία, χρωστάει στον Κόκκινο Στρατό περισσότερα από ό, τι μπορεί ποτέ να πληρώσει"].

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ....

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014


Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής στηρίζει πλή­ρως την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Πα­ρασκευής» στη βάση ενός πλαισίου αρχών σεβόμενη ταυτόχρονα την αυτονομία και τα συλλογικά όργανα της Κίνησης.
Μετά από τέσσερα χρόνια εφαρμογής του Καλλικράτη και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρί­σκεται αποδυναμωμένη τόσο σε πόρους όσο και σε ανθρώπινο δυνα­μικό και κοινωνικές δομές. Παράλληλα, όμως ως θεσμός πιο κοντά στον πολίτη, καλείται να επαναδιεκδικήσει επιτακτικά τον αυτοδιοι­κητικό της ρόλο, να αποτελέσει ένα πυλώνα ανακούφισης της κοινω­νίας που δοκιμάζεται στο σύνολό της, να γίνει μοχλός ανάπτυ­ξης, με δημοκρατικό προγραμματισμό και συμμετοχικές διαδικασίες, με κρι­τήριο τις κοινωνικές ανάγκες.
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι σημαντικές και μέσα από αυτές πρέπει να αναδειχτούν κοινωνικά σχήματα ικανά να ανταπο­κριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας. Η συμμετοχή όλων μας και η στήριξη της Δημοτικής Κίνησης που στέκεται και θα σταθεί  στο πλευρό του πολίτη της Αγίας Παρασκευής είναι επιβεβλημένη.
Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της «Νίκης των Πολιτών Αγίας Παρασκευής» με τα παρακάτω μέλη:

Αϊδίνη Σοφία
Βαρδαλά Έλενα
Βαλλιάνος Χρήστος
Γκιόκα Τερψιχόρη
Γκόνης Πάνος
Καραγεώργος Θανάσης
Πανταζής Παναγιώτης
Παναγάκος Παναγιώτης
Παπαγεωργίου Σπύρος
Παπάζογλου Αντώνης
Πασχαλίδης Σταύρος
Πετσατώδη Ελισάβετ
Σταύρου Πέτρος
Σουσούδης Δημήτρης

Τρίτη 6 Μαΐου 2014


Εμείς Κούνεβα- Αυτοί Βόζενμπεργκ. Ή εμείς ή αυτοί!




Γιατί είμαι Αριστερός;
Γιατί θα ένιωθα ευτυχία, να καπνίσω ένα τσιγάρο παρέα με τη Κούνεβα στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος...
...παρά να πιω ένα ποτό με την Βόζεμπεργκ στο μπαρ του ξενοδοχείου Μ. Βρετανία.
Γιατί αν βρεθεί η Κων/να Κούνεβα στην Ευρωβουλή με την δική μου ψήφο, θα νιώθω ότι ένα κομμάτι του εαυτού μου, είναι Ευρωβουλευτής.
 

Γιατί αν βρεθεί η Ελίζα Βόζεμπεργκ, στο ίδιο μέρος με την δική μου ψήφο, θα νιώσω απλά ηλίθιος...
(αλιευμένο στο διαδίκτυο. Απλό και αποστομωτικό)

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 


Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Παρασκευής σας προσκαλεί τη Δευτέρα, 5 Μαίου 2014 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Εκλογικό της Περίπτερο στην Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής σε μια συνάντηση γνωριμίας.

Οι εκλογικές αναμετρήσεις στις 18 και 25 Μαϊου είναι καθοριστικές για την ποιότητα της ζωής μας, για  το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, για να ανακόψουμε την καταστροφική πορεία. 

Θα συζητήσουμε για την αδήριτη ανάγκη της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και στις Περιφερειακές Εκλογές.

Οι εκλογές αυτές πρέπει να αναδείξουν τη λαική βούληση για  μια νικηφόρα σύγκρουση με την νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική. Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς μας.

Θα συζητήσουν μαζί μας υποψήφιοι των συνδυασμών του ΣΥΡΙΖΑ.