Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Δελαστίκ: “Στόχος των Ευρωπαίων να εγκλωβίσουν την κυβέρνηση”

http://anemosantistasis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_828.html

Δελαστίκ: “Στόχος των Ευρωπαίων να εγκλωβίσουν την κυβέρνηση”

«Η Γερμανία και οι λοιποί Ευρωπαίοι θα ασκήσουν πιέσεις προκειμένου να εγκλωβίσουν στα δεδομένα τους την ελληνική κυβέρνηση. Σωστή η στάση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα μέχρι στιγμής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πολιτικός αναλυτής Γιώργος Δελαστίκ.
Βέβαιη θεωρεί ο ίδιος και την εμπλοκή της χώρας μας στο αμερικανικό σχέδιο που επιθυμεί να βάλει φρένο στον ηγεμονισμό της Γερμανίας στην Ευρώπη.
«Ναι, θα έχουμε σύγκρουση ΗΠΑ-Γερμανίας, δολαρίου και ευρώ», πρόσθεσε. Η Γερμανία θα υποχρεωθεί «σε μερική αναδίπλωση», εκτίμησε.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ακριβώς πριν από 70 χρόνια...

Ακριβώς πριν από 70 χρόνια...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxeRptDM1QrJe-_ZmiLE49AoFFo-Zej27tZJ2fyQ892frTwKHF5HkUTqEweatrlorp_KqE_tZqpJIDlxSgdsJtSaXf5L6nptEKdPorP_XvxsvR5Ma0f808Ow3b_sI7a1E0Ha-P2GdcJDmR/s1600/AUSCHWICH.JPG
Στις 27 Γενάρη του 1945, ο κόκκινος στρατός έσπαγε τα κάγκελα του σιδερόφρακτου στρατόπεδου εξόντωσης των Ναζί, του Αουσβιτς, που μαζί με το Νταχάου κατέχουν την πρωτοκαθεδρία στην μαζική εξόντωση Εβραίων, κομμουνιστών, τσιγγάνων, ομοφυλόφιλων και γενικά διαφορετικών από τα Αρεια ανθρωποειδή.
Και να σκεφτείς, ότι όλα αυτά μόλις 70 χρόνια πριν!!!
Και να σκεφτείς, πως υπάρχουν σήμερα μπάσταρδα αυτών των ανθρωποειδών, που ονειρεύονται παρόμοια έργα και εικόνες !!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhb9go9ulkwU6qcFaqw-ULBnRKwEoHnL2D7LmxzqJbuLEYoOdR0jQlkG3M7yRU95z1L8IsrClUw0QaAJmRGdhetg01IxzPmUdHLcuGi2YCH5EK-mgp40keuSh_jC91ZVq9xcgjkrLsSkdlE/s1600/AUSCWICH+2.JPG


Μπράβο στα Ανώγεια !!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtl1xhU7xvzqVhZ0UziIwyvhyphenhyphendInHrOekCUrQcNeHMc0PKGh55r83OZl0Dcgj7QeQikUZE3pBPK3yJrGEdSLJsrvxpTYLLy4XtVYIn5XNsxpzX31klFokfA3UF1VLsDMhSxdBUUnTRzR4d/s1600/ANOGEIA.jpg

...Εναν ακόμη μαρτυρικό τόπο, όπου τα ναζιστικά καθάρματα σημάδεψαν τη ζωή του... Εδώ, λοιπόν η Χρυσή Αυγή έλαβε ψήφους 0 (και ολογράφως: μηδέν)... Διαβάζουμε, λοιπόν στο διαδίκτυο, πως έναν πυροσβέστη χρυσαυγίτη τον υποδέχτηκε όπως του άξιζε ο παπάς του χωριού: Άκου ΦΑΣΙΣΤΑ…Ποτέ πια Φασισμός!!! Αρκετά τον έχει πληρώσει αυτός ο τόπος.
Αφιερώνεται στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα και σε πολλά άλλα μέρη... Τελικά σε ολόκληρη την Ελλάδα, ολόκληρη την ανθρωπότητα...

Μαίμού οι πληροφορίες περί εισόδου του Νίκου Νικολόπουλου στην κυβέρνηση!

Διαρροές από ΜΜΕ που πρόσκεινται στην απερχόμενη κυβέρνηση έκαναν λόγω για είσοδο στην κυβέρνηση του Νίκου Νικολόπουλου, ως στέλεχος των ΑΝΕΛ. Η πληροφορία αναστάτωσε όλο το αριστερό ακροατήριο, λόγω και της πολύχρονης παρουσίας του στην ΝΔ, αλλά κυρίως και για το γεγονός ότι είχε κομματικό ρολό στην ΝΔ, στην Αχαία, όταν ΟΝΝΕΔιτες δολοφόνησαν τον Νίκο Τεμπονέρα.
Σύμφωνα με πηγές μας, το όνομα Νικολόπουλου δεν έπαιξε ποτέ για μέλος της κυβέρνησης, και η "πληροφορία" διαχύθηκε για να δημιουργηθεί γκρίνια, ως κακή συμβολική ενέργεια της νεάς κυβέρνησης, και να αναιρεθούν οι πρώτες σημαντικές και όχι απλά συμβολικές κινήσεις!

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε από την πρώτη μέρα, ότι είναι ένας αριστερός πρωθυπουργός

Από το blogspot ''Ανεμος Αντίστασης''

 Ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε από την πρώτη μέρα, ότι είναι ένας αριστερός πρωθυπουργός

Εντυπωσιακή η πρώτη μέρα της Αριστεράς στην εξουσία στην χώρα μας. Βέβαια σε συμβολικό επίπεδο, γιατί η πρώτη μέρα δεν μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο, αλλά ενδεικτικό για το τι θα ακολουθήσει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνουμε 2 περιστατικά.
1. Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, και παρά τις κακές γλώσσες που αρχικά μιλούσαν για γλύψιμο, ο σκοπός της επίσκεψης ήταν σαφής. Πιστός στην αντίληψη περί διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους, πήγε στον Αρχιεπίσκοπο και τον ενημέρωσε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΟΡΚΙΣΕΙ.
Στο παρελθόν ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορήθηκε για επισκέψεις, συναντήσεις με εκκλησιαστικούς παράγοντες, άδικα αφού θεσμικά θα πρέπει να σεβαστεί αντιλήψεις του λαού του. Αλλά σήμερα, από θέση ισχύος συγκρούστηκε με τα ιδεολογήματα ταύτισης του Κράτους και Εκκλησίας, και ορκίστηκε ενώπιον Λαού. Ο Θεός άλλωστε έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει από το να ορκίζει πρωθυπουργούς.
2. Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός της χώρας, έκανε την πρώτη του επίσκεψη. ΠΟΥ;; Στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου 200 κομμουνιστές δολοφονήθηκαν από τις κατοχικές δυνάμεις των ναζί και τους Έλληνες δοσίλογους.
Ο Αλέξης Τσίπρας, και ο ΣΥΡΙΖΑ, απέδωσε φόρο τιμής στις ρίζες της Ελληνικής Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς, από θέση κυβερνητική πλέον. Επισήμανε σε "εχθρούς" και "φίλους" από που έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ προϊδεάζοντας για την μελλοντική πορεία!
 
VIDEO:  http://anemosantistasis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_378.html
 
 
 
 

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ανοιχτή εκδήλωση Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής


Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση στις 19:00 μ.μ., στο 2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής (Νεαπόλεως 7), με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα, Γιώργο Δημαρά, Έρη Κωνσταντάκου και Τάσο Μαυρόπουλο.

ΨΕΜΑΤΑ, ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ

(Παρ. 16/01/15 - 08:45)
Του ΣΤΑΘΗ*
Απολύθηκε απ’ το «Έθνος» ο δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Παναγιώτου (Παν-Παν) διότι δεν κατάφερε να επηρεάσει τον κ. Κουβέλη να ψηφίσει υπέρ του κ. Δήμα, καθώς ο κ. Παναγιώτου διαβεβαίωνε τον κ. Γ. Μπόμπολα ότι θα το κατορθώσει, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε εκλογές (το «Ποντίκι» και άλλα μέσα ενημέρωσης). Δηλαδή, ένας δημοσιογράφος-οργανέτο του εκδότη του (και) για άλλες δουλειές, ένας πολιτικός που είχε δώσει την εντύπωση ότι μπορεί να επηρεάζεται από ένα οργανέτο -ή που είχε άλλοτε επηρεασθεί από δαύτο- και ένας εκδότης που ταυτοχρόνως λαμβάνει εργολαβίες απ’ το Δημόσιο. Δεν νομίζω ότι ο Μιχαήλ Αγγελος θα μπορούσε να έχει ζωγραφίσει καλύτερα το σύμπλεγμα της Διαπλοκής.

Κάθομαι και γραδάρω το πράγμα όσο πιο νηφάλια και ψύχραιμα μπορώ. Και από παντού είναι ορατό ότι η χώρα βρίσκεται στην πιο βαθειά παρακμή απ’ τη Μεταπολίτευση και μετά. Η κρίση έχει βγάλει στον αφρό όλη τη λάσπη που τη δημιούργησε. Για πρώτη φορά τέτοιο χάλι, τέτοιος κατιμάς! Ο κ. Βασίλης Οικονόμου, ΠΑΣΟΚ, ύστερα ΔΗΜΑΡ, ύστερα ανεξάρτητος, ύστερα παρ’ όλίγον ΕΛΙΑ, ύστερα παρόχθιος στο Ποτάμι - τσουπ! στο Επικρατείας της Ν.Δ.! Η κυρία Γκερέκου. Ή, όταν ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε με την κυρία Δρέττα στα ψηφοδέλτια του ανανεωτή της πολιτικής ζωής, Σταύρου και κυρ Mega και άμα λάχει Ν.Δ., άμα λάχει ΣΥΡΙΖΑ...!!!
 
Και πάνω απ’ όλους ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός ! Να το παίζει ο ίδιος ηθοποιός στα προεκλογικά σποτάκια του κόμματός του - κακός ηθοποιός, θλιβερός, να μιλά σαν να διαφημίζει πρίτι κολάν κι από πάνω η κυρία Σπυράκη να μέμφεται τον κ. Λαζόπουλο σαν μαινόμενη ιεροεξεταστής για τη σάτιρα που κάνει ο καλλιτέχνης στη Ν.Δ. Μα αν ένας σατιρικός δεν σατιρίσει τη Ν.Δ., τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ κι όλο το πολιτικό φάσμα, τι θα σατιρίσει; το μανικιούρ της Μαρίας της Μαγδαληνής; Βεβαίως η κυρία Σπυράκη, όπως άλλωστε και ο κ. Σαμαράς, είναι Charlie Hebdo, αρκεί τα σκίτσα να ’ναι για τη συνιστώσα Ρόζα.

Μιλάμε για ξεπεσμό. Ο κ. Χαρδούβελης είναι «χαρούμενος» που μας φορμάρανε τα Μνημόνια διότι από μόνοι μας δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις. Πιο ραγιάς, πεθαίνεις.
Και ποιες μεταρρυθμίσεις; αυτές που έστειλαν στον άλλο κόσμο χιλιάδες συνανθρώπους μας (περισσότερους απ’ όσους θα ήθελαν να φάνε οι τζιχαντιστές στα πιο τρελά τους όνειρα); Ποιες μεταρρυθμίσεις; αυτές που οδήγησαν 1.500.000 στην ανεργία και 4.500.000 στη φτώχεια;
Το πρόβλημα με αυτήν την κυβέρνηση δεν είναι μόνον ότι άλλα λέει και άλλα κάνει, δεν είναι μόνον τα ψέματα, είναι και οι μπούρδες.
Για παράδειγμα, κλείνει 400.000 μαγαζιά ο κ. Σαμαράς και κατηγορεί την Αριστερά ότι θα αποκαθηλώσει τις εικόνες. Στέλνει η κυβέρνηση των ανδρεικέλων τις πρώτες κατοικίες στον πλειστηριασμό και κατηγορεί την Αριστερά ότι δεν έδειξε, ούτε δείχνει συναίνεση.
Μπούρδες με τα ΑΤΜ, μπούρδες με τα περιστέρια του... Αγίου Πνεύματος που εν είδει τουίτ βλασφήμησε ο κ. Τσίπρας. Μπούρδες ατελείωτες. Σκοτώνουν τις Συλλογικές Συμβάσεις και κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι εθνικός κίνδυνος. Εγκαλούν την Αριστερά «πού θα βρει τα λεφτά» που οι ίδιοι τα κρύβουν στις Λίστες Λαγκάρντ και προστατεύουν τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, τις μίζες και τα θαλασσοδάνεια.
Ένα ψέμα μπορεί να είναι ένα ψέμα. Φέρ’ ειπείν, τα 18 Σημεία Σαμαρά στο Ζάππειο. Φέρ’ ειπείν, οι αγωνιώδεις προσπάθειες να χωθεί κάτω απ’ το χαλί το «e-mail Χαρδούβελη» - δηλαδή τα νέα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την Τρόικα να πάρει η κυβέρνηση που τάχα δεν θα έπαιρνε άλλα μέτρα.
Ένα ψέμα μπορεί να ’ναι ένα ψέμα, αλλά οι ακατάσχετες μπούρδες είναι μια αφόρητη ξεφτίλα - σαν να επιστρέφει η κυρία Τρέμη στο Mega, ένας πανικός, σαν να επιστρέφει η κυρία Τρέμη στο Mega (δις).
Πέφτουν! και πέφτουν με τον πιο ντροπιαστικόν τρόπο. Ακόμα πιο ντροπιαστικόν κι από ’κείνον με τον οποίον έπεσε ο κ. Σημίτης στέλνοντας τον Γιωργάκη να χάσει αντ’ αυτού. Ο κ. Σαμαράς πέφτει και νομίζει ότι τον ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι τα ίδια του τα έργα. Δαιμονοποιεί λοιπόν την αξιωματική αντιπολίτευση κι αρχίζει το φρικ-σόου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αφοπλίσει τους αστυνομικούς, θα ρίξει τον φράχτη στον Εβρο και θα πλημμυρίσει η χώρα λαθρομετανάστες, θα παραδώσει τη Φλώρινα στους Σκοπιανούς, θα μας κάνει τις γραβάτες σαΐτες (έχετε προσέξει ότι ο Τσίπρας δεν φοράει γραβάτα), θα βγάλει τον Μεγαλέξανδρο ντιγκιντάγκα και θα βάλει τις μπεκάτσες να κυνηγάνε ΑΕΚτζήδες.
Με κάθε ειλικρίνεια! απ’ το 1973 στην πολιτική ζωή κι απ’ το 1980 στη δημοσιογραφία τέτοια κατάντια των αστικών πολιτικών δυνάμεων σ’ αυτήν τη χώρα δεν έχω ξαναδεί. Από τους οργουελικούς ευφημισμούς του «εκσυγχρονισμού» (απασχολήσιμοι, ευέλικτη εργασία, αυτοπροσδιορισμός, αφήγημα και χίλια άλλα τέτοια) φθάσαμε στην αργκό Σαμαρά και στο παραλήρημα Βενιζέλου. Ο Γιωργάκης γυρίζει όπως ο εγκληματίας στον τόπο του εγκλήματος, ο κ. Κουτσούμπας έχει πάει βόλτα το ΚΚΕ στο υπερπέραν (ποτέ ο άνθρωπος αυτός δεν είπε ότι είναι θρασύς ο κ. Σαμαράς, αλλά ότι είναι θρασύς ο κ. Τσίπρας, ποτέ δεν είπε ότι είναι ξετσίπωτος ο κ. Βενιζέλος, αλλά ότι είναι ξετσίπωτος ο κ. Τσίπρας) - και η ντροπή της μπούρδας τέλος δεν έχει. Ένα χρυσαυγίτικο επίπεδο Μπαλτάκου, Γεωργιάδη, Σπυράκη, Βενιζέλου, Σαμαρά διατρέχει τον πολιτικό λόγο. Όπου πρωταγωνιστούν οι απειλές, οι εκβιασμοί, ο φόβος, ο διχασμός.
Και είναι αυτή η ρητορική φυσικό επακόλουθο ανάλογων έργων, ή μάλλον ανάλογων εγκλημάτων. Διότι το άγος των εγκλημάτων εναντίον αυτής της χώρας τελειωμό δεν έχει. Το σώμα της πωλείται, ή μάλλον λεηλατείται, οι πολίτες υποφέρουν, οι νέοι φεύγουν, οι γέροντες τρέμουν για το αύριο - και οι πολιτικοί που θα έπρεπε να απολογηθούν για όλα αυτά λένε μπούρδες, όπως οι μπούρδες που λέει ο κ. Ξηρός για τα δικά του έργα. Σοκάρει, αλλά είναι αλήθεια: στο ίδιο επίπεδο μπούρδας κινείται ο κ. Γεωργιάδης λέγοντας τα απίθανα, στο ίδιο και ο κ. Σαμαράς - λαλίστατος για τη θεωρία των δύο άκρων, άφωνος για τους καρκινοπαθείς που μένουν αβοήθητοι, ψεύτης για τα χαράτσια, τα νέα (κάθε φορά) μέτρα, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για την υποδούλωσή του στην κυρία Μέρκελ - αυτό το «ουδείς αναμάρτητος» που της είπε είναι εφάμιλλης απαξίας με το «ένα μικρό δωράκι στον εαυτό σου» του Ανδρέα Παπανδρέου.
Δεν ξέρω αν ο κ. Πρωθυπουργός θα κάνει τον κακό ηθοποιό και σε άλλο προεκλογικό σποτ της Ν.Δ., αλλά η ευήθεια δεν μετράται μόνον με τον σάλο της διακωμώδησής της στο διαδίκτυο, μετράται και απ’ το θανατηφόρο μείγμα που δημιουργούν τα ψέματα όταν ανακατεύονται με τις μπούρδες...
Διότι, όταν λες, φέρ’ ειπείν, ότι το χρέος είναι βιώσιμο, είσαι φονιάς. Οταν μετά, εσύ ο ίδιος λες ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, πάλι φονιάς είσαι. Οταν όμως, για να υποστηρίξεις πότε το ένα και πότε το άλλο, λες τις ίδιες ή διαφορετικές μπούρδες, δεν είσαι μόνον φονιάς, αλλά νομίζεις κι από πάνω ότι ο φόνος είναι δικαίωμά σου. Το ίδιο ακριβώς που νόμιζε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, το ίδιο ακριβώς που νομίζουν «τα θηρία ή οι θεοί», οι φασίστες και κάθε είδους ουτιδανός εθισμένος στην ασυλία του...
* Δημοσιεύθηκε στο ''enikos.gr'' την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΤΣΑΚΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
 
σας καλεί στα εγκαίνια
του Εκλογικού Κέντρου Τσακού
 
οδός Πατριάρχου Γρηγορίου 1, Τσακός
 
την Πέμπτη 15 Γενάρη 2015
και ώρα 19:00
 
Η Ε Λ Π Ι Δ Α Ε Ρ Χ Ε Τ Α Ι
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑΖΕΙ

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Μάθετε πόσο θα κόστιζε το Grexit σε Γερμανία, Γαλλία κλπ. με στοιχεία που δεν δίνει αριστερός αλλά φιλελεύθερος και ύστερα ξαναμιλάμε…

06 Ιανουαρίου
Αποκαλυπτικότατος ήταν ο Γκι Φερχόφστατ, ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων στο Ευρωκοινοβούλιο, για το πόσο θα στοίχιζε στη Γερμανία, στη Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το «Grexit». Ο ίδιος τόνισε πως αυτή η συζήτηση «δεν είναι έξυπνη, είναι αντιπαραγωγική γιατί ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα αποτελέσει σοκ για την ευρωζώνη».

Συγκεκριμένα, με τις εγγυήσεις που έχουν δοθεί από τα κράτη μέλη ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα κόστιζε 66 δισ-80 δισ. ευρώ στη Γερμανία, 49 δισ. ευρώ στη Γαλλία, 44 δισ. ευρώ στην Ιταλία, 229 δισ. ευρώ στην Ισπανία, 3 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία, έξι δισ. ευρώ στην Πορτογαλία.

«Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ενδεχόμενη έξοδος θα συνιστούσε σοβαρή απειλή για την οικονομική ανάκαμψη των περισσότερων χωρών της ευρωζώνης», υποστήριξε ο κ. Φερχόφστατ, προσθέτοντας: «Η εναλλακτική δεν είναι να ξαναρχίσουμε να συζητάμε για ενδεχόμενη αποχώρηση χωρών από το ευρώ αλλά να αρχίσουμε μια θαρραλέα συζήτηση σχετικά με την ανάπτυξη στην ευρωζώνη και τα κράτη μέλη. Η ευρωζώνη δεν είναι μόνο μια οικονομική ένωση αλλά μια κοινότητα βασισμένη σε αρχές και δεν ανήκει στους άλλους να πουν τι θα πρέπει να πράξουν οι Ελληνες οι οποίοι έχουν τη δημοκρατική επιλογή για τον ποιόν θα ψηφίσουν».

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Διαρκές Προγραμματικό Συνέδριο

Απάντηση προς ψευδολογούντες




Γιάννης Τόλιος - Από το tvxs - 03 Ιαν. 2015
Από χθες έχει ξεκινήσει μια ανοίκεια επίθεση γεμάτη ψέματα και στρεβλώσεις από το πανικόβλητο επιτελείο της ΝΔ κατά προσώπου μου και κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ισχυρίζονται ψευδώς ότι σε ομιλία μου είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεώσει λαϊκούς αποταμιευτές να αγοράσουν «έντοκα γραμμάτια δημοσίου» και κατ” επέκταση υπάρχει κίνδυνος να χάσουν τις καταθέσεις τους. Περιττό να τονίσω ότι ουδέποτε έκανα τέτοια αναφορά.
Η συζήτηση στο Ρ/Σ «Παραπολιτικά» αφορούσε τα «έντοκα γραμμάτια δημοσίου» (βραχυπρόθεσμος δανεισμός) που κατά πάγια τακτική εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις και πρόσφατα η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δανείστηκε 1.9 δις. Η αγορά «εντόκων γραμματίων» είναι εθελοντική και αφορά κυρίως τράπεζες και θεσμικούς επενδυτές και δεν έχουν καμιά σχέση με λαϊκούς αποταμιευτές. Μάλιστα επειδή έχουν υψηλό επιτόκιο τα επιδιώκουν τράπεζες και θεσμικοί επενδυτές, ΑΠΟΚΛΕΙΩΝΤΑΣ στην ουσία τους μικρο-καταθέτες. Η «κοπτοραπτική» (μονταζιέρα) της ΝΔ, έφθασε στο σημείο να πει ότι η έκδοση και η διάθεση «εντόκων γραμματίων» από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υποχρεωτική και τελικά θα οδηγήσει σε «κούρεμα» λαϊκών αποταμιεύσεων, με στόχο να εκφοβίσουν μικροκαταθέτες.
Σε δημόσια δήλωση μου χθες στο «Κοντρα» και σήμερα στο «Σκάϊ» κατήγγειλα τα ψέματα εκπροσώπων της ΝΔ και τα συνακόλουθα δημοσιογραφικά «παπαγαλάκια» της, τονίζοντας ότι η ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο εγγυάται τις καταθέσεις αλλά θα καταργήσει το Μνημόνιο που οδηγεί το κόσμο στη φτωχοποίηση και στην «εξαέρωση» των αποταμιεύσεων, θα ενισχύσει άμεσα την αγοραστική δύναμη χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, θα μειώσει την ανεργία με επανεκίνηση της οικονομίας, κά.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες αυτά χρειάζεται να τα πληροφορηθούν όλοι στον περίγυρο μας, για να μην περάσει η τακτική του εκφοβισμού και της παραπληροφόρησης.
 

Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν!!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, Γιάννης Τόλιος

* Ο Γιάννης Τόλιος είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Τα ΜΜΕ συγκαλύπτουν το έγκλημα της κυβέρνησης και του εφοπλιστικού κεφαλαίου

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

5 μέρες μετά το «ατύχημα»  στο «Norman Atlantic» , κι ενώ κανείς δε ξέρει ακόμη πόσοι ήταν οι επιβαίνοντες, πόσοι είναι οι αγνοούμενοι, πόσοι είναι οι νεκροί, οι έγκριτοι δημοσιογράφοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να συγκαλύψουν το έγκλημα, ένα έγκλημα που η αποκάλυψή του σε προεκλογική περίοδο θα σήμαινε την απόλυτη συντριβή των κυβερνητικών εταίρων.

Στο ίδιο ρόλο της συγκάλυψης, μαζί με τα ΜΜΕ, και ο ίδιος ο υπουργός Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος έδωσε αμέσως τη «γραμμή» ότι η τραγωδία στην Αδριατική είναι ένα «δυστύχημα», σαν να πρόκειται για τροχαίο σε επαρχιακή οδό.


Τι δεν θα ακούσετε ποτέ από τους παρακοιμώμενους των κυρίαρχων ΜΜΕ;

1. Το «Norman Atlantic» ήταν υπερφορτωμένο. Κουβάλαγε περισσότερα οχήματα από όσα επέτρεπε η άδειά του. 222 έναντι 195.

2. Το πλήρωμά του ήταν το μισό από όσο έπρεπε! 55  αντί για 90 ναυτικοί . Η  μείωση των πληρωμάτων έχει αγγίξει σε διάστημα ενός έτους το 40%. Παράλληλα, επεκτείνεται η πρόσληψη ναυτικών ξένων εθνικοτήτων, καθώς με τον τρόπο αυτόν οι ναυτιλιακές εταιρείες υπάγονται στην εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία της χώρας προέλευσης των εργαζομένων και δεν υποχρεούνται στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΝΑΤ. Τη δυνατότητα αυτή τούς παρέχει  η σχετική νομοθεσία που έχει κοπεί στα μέτρα των συμφερόντων τους. Τη κρίσιμη στιγμή οι ελάχιστοι ναυτικοί δεν μπορούσαν καν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

3 . Από τις 4 το πρωί, ώρα εκδήλωση της πυρκαγιάς, μέχρι τις 10 π.μ. ( τις πρώτες 6 κρίσιμες ώρες) που ήταν στην αποκλειστική ευθύνη των ελληνικών αρχών, το φλεγόμενο πλοίο και οι εκατοντάδες επιβάτες ήταν αφημένοι στο έλεος του Θεού. Η δήλωση του αρχηγού  του Λιμενικού Σώματος Θ. Αθανασίου, ότι «Οι εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στα επιχειρησιακά μέσα να δράσουν» δείχνει όλο το μέγεθος των ευθυνών της πολιτείας, καθώς εκείνο το χρονικό διάστημα είχαν ήδη προσεγγίσει το πλοίο ιταλικά αλιευτικά.

4. Δεν έσπευσαν, από την πρώτη στιγμή, ούτε  ρυμουλκά ανοιχτής θαλάσσης, με ευθύνη της ΑΝΕΚ, καθώς κάτι τέτοιο προϋποθέτει υψηλό κόστος και δαπάνη που βαραίνει  την εταιρία.

5. Το πλοίο ήταν RoRo (φορτηγό) και μετασκευάστηκε σε RoRo Passenger, έγινε δηλαδή οχηματαγωγό επιβατηγό. Από ποιόν ελέγχθηκε  η μετασκευή; Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι  το ναυάγιο του «Ηράκλειον» στη Φαλκονέρα οφείλεται στα σοβαρά λάθη κατά τη μετατροπή του πλοίου από δεξαμενόπλοιο σε επιβατηγό-οχηματαγωγό, λάθη που  είχαν υπονομεύσει την ευστάθεια και την ασφάλεια του ήδη καταπονημένου σκάφους και είχαν κοστίσει τη ζωή σε 273 επιβάτες.

6. Στις 19 του Δεκέμβρη οι λιμενικές αρχές  είχαν επιθεωρήσει το πλοίο και είχαν σημειώσει αρκετές ελλείψεις. Και όμως το πλοίο ταξίδευε παρά  το ότι είχαν γίνει παρατηρήσεις από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας ότι δεν υπήρχε σχέδιο διάσωσης ούτε και εξοπλισμός να αντιμετωπιστεί τυχόν  πυρκαγιά. Ποιός έχει την ευθύνη για την απόφαση αυτή; Και γιατί ο υπουργός ναυτιλίας επιμένει  ότι ο καράβι έφυγε από την Πάτρα ως πλήρως αξιόπλοο;


7. Ο καιρός ήταν άθλιος. 10 έως 11 μποφόρ. Γιατί επιτράπηκε να ταξιδέψει ένα πλοίο με τόσα προβλήματα ενώ είχε έγκαιρα εκδοθεί δελτίο καιρού;

8. Η χώρα διαθέτει συνολικά 12 super puma. Από αυτά μόνο 2 συμμετείχαν στη διάσωση , προερχόμενα από το ΒΔ Αιγαίο. Που ήταν τα υπόλοιπα και σε ποια κατάσταση;  

Οι 12 επιβεβαιωμένοι  και οι 28 (μέχρι τώρα)  αγνοούμενοι θα πρέπει να προστεθούν στην ατελείωτη  λίστα των θυμάτων του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της κυβερνητικής συνενοχής.  

Μέσα σε μια πενταετία μόνο (1993-1998), 523 ναυτεργάτες είχαν θυσιαστεί  στο βωμό του κέρδους, σε 31 συνολικά ναυτικά «δυστυχήματα» σε πλοία ελληνικών συμφερόντων, ελληνικής και ξένης σημαίας.

Ένα διαρκές έγκλημα  που έχει τις ρίζες του στην επιδίωξη της μέγιστης κερδοφορίας και στον ανταγωνισμό μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιριών, ο οποίος πυροδοτήθηκε και από τον κανονισμό  3577/92 της Ε.Ε. για την «απελευθέρωση» των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών  και απειλεί ευθέως την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής με τα «οριακού αξιόπλοου» καράβια, που σήμερα είναι σε χειρότερη κατάσταση και από το «ΣΑΜΙΝΑ».

Το εφοπλιστικό κεφάλαιο δεν είναι απλά μια ομάδα πλοιοκτητών. Μέσω γιγαντιαίων επιχειρηματικών ομίλων ελέγχουν μεγάλο μέρος του τραπεζικού, του ενεργειακού και του mediaκού  τομέα. Ελέγχουν την κεφαλαιακή ροή, την ενεργειακή επάρκεια και τους ιδεολογικούς μηχανισμούς της χώρας.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει προνομιακούς δεσμούς με τη νεοναζιστική οργάνωση της Χ.Α, η οποία έχει αξιοποιηθεί ήδη  ως εκτελεστικός βραχίονας στη Ζώνη.

Η αριστερά οφείλει να μιλήσει για το έγκλημα. Και οφείλει να προετοιμάζεται. Γιατί σε μια κυβέρνηση της αριστεράς οι σωστικοί λέμβοι  μπορεί και να μη λειτουργούν στην εντέλεια.

Τα προβλήματα του δημοσκόπου....

Εικονίδιο

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Ξεκινάμε την προεκλογική μας δουλειά

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής δίνουμε το πρώτο μας ραντεβού αύριο βράδυ 2 Γενάρη στο καφέ Mirador, στην πλατεία του Αγιάννη, μετά τις 21:30 για ποτό, κουβέντα και οργάνωση δράσεων.
Στις 25 Γενάρη προσδοκούμε να αλλάξουμε την καταστροφική πορεία της χώρας...
Για να πάρει τις τύχες στα χέρια της η μεγάλη εργαζόμενη πλειοψηφία του λαού μας...
Για να τους σταματήσουμε πριν μας κάψουν τελείως τη ζωή...
Το Γραφείο Τύπου

Κατά κανέναν τρόπο δεν είναι η Ελλάδα «αιχμάλωτη των δανειστών»

ΤΟ ΡΑΙΧ ΑΠΕΙΛΕΙ: ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΜΕ!

(Τετ.31/12/14-09:25)
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ούτε ένα ούτε δύο. Πέντε (!) ρεπορτάζ, αναλύσεις και άρθρα για την Ελλάδα είχε στο χθεσινό της φύλλο η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η εφημερίδα της γερμανικής επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ. Κεντρικό θέμα της πρώτης σελίδας. Πρώτο σχόλιο της πρώτης σελίδας. Τα δύο τρίτα της τρίτης σελίδας. Δεύτερο θέμα της πρώτης σελίδας του οικονομικού τμήματος της εφημερίδας. Πρώτο σχόλιο της πρώτης σελίδας του οικονομικού τμήματος. Είναι φανερό ότι πείραξε πολύ τους Γερμανούς η αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά να εκλέξει τον Σταύρο Δήμα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δείχνουν να απορούν πώς τόλμησαν οι Ελληνες βουλευτές να πάρουν μια απόφαση που δεν εναρμονίζεται με τα γερμανικά συμφέροντα. «Η αποτυχία του Σταύρου Δήμα είναι μια επώδυνη ήττα για τον κατέχοντα το αξίωμα του πρωθυπουργού Σαμαρά, ο οποίος πιθανόν μας αποχαιρετά» γράφει στο πρωτοσέλιδο σχόλιό της η ναυαρχίδα του γερμανικού Τύπου. «Το κοινοβούλιο εκμηδένισε το σχέδιό του να εκλέξει πρόωρα έναν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε κατόπιν να ολοκληρώσει χωρίς πίεση τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα» εξηγεί η εφημερίδα. «Ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε το παιχνίδι του και έχασε!» έγραψε η σοσιαλδημοκρατική εφημερίδα του Μονάχου «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» και συνέχισε: «Ηθελε να σώσει την κυβέρνησή του και χρησιμοποίησε γι' αυτό την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία έτσι έγινε φάρσα»! Ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, Ραλφ Μπρίνκχαους, έγινε έξω φρενών με την απόφαση των Ελλήνων βουλευτών: «Είναι απίστευτα εξοργιστικό αυτό που συνέβη!» δήλωσε στην «Χάντελσμπλατ», τη μεγαλύτερη ημερήσια οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας.

Ο Μίκαελ Χίτερ, διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομίας της Κολονίας, ήταν στις δηλώσεις που έκανε στη σκληρή δεξιά γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ» πολύ πιο επιθετικός εναντίον της χώρας μας. «Η νομισματική ένωση θα μπορούσε σήμερα να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας. Τα φαινόμενα μετάδοσης (σ.σ. της κρίσης) σε άλλες χώρες θα ήταν ελάχιστα» είπε και συνέχισε: «Ο ελληνικός πληθυσμός πρέπει να το σκεφτεί τρεις φορές, αν θελήσει να ακολουθήσει άλλο δρόμο. Σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ απειλεί ολόκληρη τη χώρα μια τεράστια φτωχοποίηση και η έξοδος από την ΕΕ»! Είναι φοβερά αυτά που λέει ο Γερμαναράς -αν τολμήσουν οι Ελληνες να ψηφίσουν Τσίπρα, οι Γερμανοί θα μας διώξουν από το ευρώ και από την ΕΕ!!! Πολύ διαφορετική είναι όμως η άποψη της «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η οποία γράφει στο πρωτοσέλιδο σχόλιό της και τα εξής: «Ο Τσίπρας έχει υποσχεθεί στους ψηφοφόρους του το τέλος της ξένης κυριαρχίας της τρόικας... Το ότι οι Ελληνες έχουν γίνει επιρρεπείς σε τέτοια συνθήματα έχει πολλές αιτίες. Από μία άποψη έχουν απόλυτο δίκιο. Γιατί, ρωτούν, δείχνει η Κομισιόν της ΕΕ τέτοια επιείκεια απέναντι στους μεγάλους παραβάτες του ελλείμματος, τη Γαλλία και την Ιταλία, επιμένει όμως με πλήρη σκληρότητα στην τήρηση των κανόνων από τη μικρή Ελλάδα;» αναρωτιέται η γερμανική εφημερίδα και απαντά η ίδια: «Πιθανόν είναι ότι αυτή η θέση δεν οφείλεται μόνο στο ότι η ΕΕ και η ΕΚΤ σήμερα μπορούν να εμποδίσουν μια νέα κρίση στην Ελλάδα να μεταδοθεί στην Ιταλία και σε άλλες αποδυναμούμενες χώρες του Νότου. Δεν θα εξαπέλυε λοιπόν ένα φαινόμενο οικονομικού ντόμινο, αλλά πιθανόν ένα φαινόμενο πολιτικού ντόμινο. Υφίσταται ο κίνδυνος ο Τσίπρας με τη συμπεριφορά του να βρει μιμητές. Σε αυτό άλλωστε ποντάρει»!
Χαρακτηριστικό της σύγχυσης που έχει προκαλέσει στους Γερμανούς το ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι το γεγονός ότι ουσιαστικά, στις οικονομικές σελίδες της ίδιας εφημερίδας, διαγράφονται οι δυνατότητες διαπραγμάτευσης με τους δανειστές που θα έχει μια κυβέρνηση... Τσίπρα! Περισσότερα από 260 δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού δημόσιου χρέους από τα 321,7 δισ. ευρώ που ήταν συνολικά στα τέλη Σεπτεμβρίου βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στα χέρια δημοσίων φορέων -του μηχανισμού στήριξης ή ευρωπαϊκών κρατών ή του ΔΝΤ!
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι πολιτικά απλούστατη η οποιασδήποτε φύσης αναδιάρθρωση, κούρεμα, επιμήκυνση ή οτιδήποτε άλλο σχετικό που αφορά το ελληνικό χρέος! Μόνο για καθαρά πολιτικούς λόγους λοιπόν μπορεί να εκβιαστεί η Ελλάδα, αν υποθέσουμε ότι αποκτά μια κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επιδιώκει «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο! Κατά κανέναν τρόπο, λοιπόν, δεν είναι η Ελλάδα «αιχμάλωτη των δανειστών», οι οποίοι θα την «στραγγαλίσουν» οικονομικά, αν οι Ελληνες παρακούσουν τις εντολές του Τέταρτου Ράιχ και δεν επανεκλέξουν τον Σαμαρά πρωθυπουργό!

*Δημοσιεύθηκε στο ''ΕΘΝΟΣ'' την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014