Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

DA-VINCI CODE

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ, ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΑ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΛΕΣΧΗ FERRARI ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Διαμαρτυρόμαστε, με τον πιο έντονο τρόπο, για τα «νέα ήθη» που εισάγει η λειτουργία της λέσχης FERRARI στο καφε-εστιατόριο «Da-Vinci», που προκαλεί την τοπική κοινωνία με τις εκδηλώσεις της.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 21 Οκτώβρη 2008, στις 21:30 η Λεωφόρος Αγίου Ιωάννου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ από αστυνομικές δυνάμεις αλλά και αδιευκρίνηστα πρόσωπα (προστάτες?) μπροστά ακριβώς στο κέντρο Da-Vinci με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των διερχομένων οδηγών, αλλά και την αναστάτωση των κατοίκων για το αιφνιδιαστικό αυτό γεγονός. Δεν ξέρουμε εάν είναι στις προθέσεις των αρχών και της Αστυνομίας να «διευκολύνονται» με αυτό τον πομπώδη, βάρβαρο και προκλητικό τρόπο οι όποιες «εκδηλώσεις» των νυχτερινών καταστημάτων της περιοχής μας, η δική μας πρόθεση είναι αυτό να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί!
Σε καιρούς που δοκιμάζεται σκληρά η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, είναι ακόμη βαρύτερη πρόκληση η επίδειξη του νεοπλουτισμού και του καταναλωτισμού, της ισχύος των μπράβων, της απαγόρευσης κυκλοφορίας και εισόδου σε καταστήματα κλπ.
Ζητούσαμε η Δημοτική Αρχή (ως όφειλε) να διεκδικήσει τη λειτουργία του κτήματος Σιστοβάρη για το όφελος των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, δεδομένου ότιθ εν μέρει, ως κληροδότημα, εμμέσως αλλά σαφώς, αποτελεί ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ του Δήμου. Τα ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, εντός και εκτός του Δήμου, οδήγησαν όμως αυτό το σημαντικό περιουσιακό στοιχείο στα χέρια ιδιωτών για να το εκμεταλλεύονται με αυτό τον τρόπυ σε βάρος της τοπικής κοινωνίας και κάθε πολίτη. Είχαμε προειδοποιήσει για τους κινδύνους από την ανεξέλεγκτη χρήση του από τους επιχειρηματίες της νύχτας. Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε πιο σύντομα από όσο υπολογίζαμε. Η αρχή είχε ήδη γίνει με την κατάληψη του πεζοδρομίου εμπρός από το κατάστημα, αλλά και από τη μή συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς όρους (πρασιά-δενδροφύτευση-πρόσβαση). Η συνέχεια σήμερα είναι η μετατροπή της περιοχής μας σε «ζώνη υψηλής προστασίας» (με την ΚΑΚΗ ΕΝΝΟΙΑ)!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΗ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ,
ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ Η ΛΕΣΧΗ FERRARI ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, και να περάσει ΑΜΕΣΑ το κτήμα Σιστοβάρη στην κοινοφελή χρήση.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ του ΚΕΝΤΡΟΥ DA-VINCI να λάβουν στο μεταξύ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ ΑΥΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. Προσβάλει και το ΜΕΤΡΟ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μας!!!
ΚΑΛΟΥΜΕ το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει ΑΜΕΣΑ το θέμα με ψυχραιμία και σε ΒΑΘΟΣ!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ να είναι σε εγρήγορση, έτσι ώστε αν χρειαστεί, ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ, και τελικά ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΗ 2008
santasyriza.blogspot.com

2 σχόλια:

Unknown είπε...

θέλουμε να σας στείλουμε τα υλικά (αφίσα και πρόσκληση) για την πανελλαδική σύσκεψη του Δικτύου Γυναικών Σύριζα για να τα αναρτήσετε στο μπλογκ σας.

δίκτυο γυναικών σύριζα

kristo είπε...

Μπορείτε να μας τα στείλετε είτε με σχόλιο (και θα τα ανεβάσουμε εμείς), είτε με mail (kristo@wantastic.gr).
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία!