Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΠΑΛΙ ΠΟΡΤΑ ΦΑΓΑΜΕ! Γαμώ την ατυχία μου!




ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» Ο ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ

«Το ΚΚΕ δεν συμπράττει με «προβιές αριστερών»»

Τον Σεπτέμβριο του 2008, σε μία από τις συνεδριάσεις της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε περιγράψει το σχέδιό του για μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Σχέδιο που περιλάμβανε τότε «σοσιαλιστές, κομμουνιστές, αριστερούς ριζοσπάστες, οικολόγους, κοινωνικούς αγωνιστές και αγωνίστριες, γύρω από έναν ευρύ αριστερό πόλο».
Περίπου ένα χρόνο αργότερα, με αφορμή τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 2009, επανήλθε και απευθυνόμενος στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και των Οικολόγων Πράσινων μίλησε και πάλι για τον «αριστερό πόλο».
Οι εκκλήσεις αυτή τη φορά με τη μορφή ενός «νέου συνασπισμού εξουσίας» συνεχίστηκαν με στόχο την ακύρωση του Μνημονίου.
Το ΚΚΕ μέσω της ηγεσίας του απέρριψε την πρόταση. Οσες φορές ρωτήθηκε η Αλέκα Παπαρήγα, δεν άφησε κανένα περιθώριο για οποιασδήποτε μορφής συνεργασία.
Αποκορύφωμα αυτής της άρνησης ήταν άρθρο που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στον «Ριζοσπάστη», το οποίο περιέγραφε την πρόταση συνεργασίας ως προσπάθεια διάλυσης του ΚΚΕ. «Κάνουν σήμερα ό,τι προσπάθησαν στο παρελθόν με άλλα μέσα και δεν τα κατάφεραν, να το διαλύσουν, να πάψει αυτό να υφίσταται ως Κομμουνιστικό Κόμμα», αναφέρει το άρθρο χαρακτηριστικά.
«Κρύβουν ότι στο πλαίσιο αυτού του συστήματος τα χειρότερα θα είναι πάντα μπροστά για τον λαό», γράφει ο αρθρογράφος του «Ριζοσπάστη» και συνεχίζει: «Και έχουν το θράσος να καλούν το ΚΚΕ να συμπράξει ώστε να πειστεί ο λαός να διαλέξει το σκοινί με το οποίο θα τον κρεμάσουν. Στην πραγματικότητα, ζητάνε από το ΚΚΕ να αρνηθεί τον εαυτό του, τη θεωρία και την ιδεολογία του, να παραιτηθεί από τη στρατηγική του. Κάνουν σήμερα ό,τι προσπάθησαν στο παρελθόν με άλλα μέσα και δεν τα κατάφεραν, να το διαλύσουν, να πάψει αυτό να υφίσταται ως Κομμουνιστικό Κόμμα».
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά σ' όσα χωρίζουν το ΚΚΕ με την «άλλη Αριστερά».
«Ο πολιτικός βίος και η πολιτεία τους είναι γνωστή. Είναι αυτοί που όντας στο ΚΚΕ, όταν η ΕΔΑ συγκροτήθηκε ως συνασπισμός κομμάτων, τη μετέτρεψαν σε ενιαίο κόμμα ενάντια στο ΚΚΕ. Είναι αυτοί που οδήγησαν στη διάσπαση το ΚΚΕ το 1968, αφού δεν μπόρεσαν να αλώσουν τον χαρακτήρα του από τα μέσα και το πολέμησαν με λύσσα στη συνέχεια. Είναι αυτοί που με τη δημιουργία του ενιαίου Συνασπισμού ως συνεργασίας κομμάτων, επιδίωξαν, με τα στελέχη του ΚΚΕ που έφυγαν το 1991, να μετατρέψουν τον Συνασπισμό σε κόμμα, δρομολογώντας τη διάλυση του ΚΚΕ. Είναι κομμάτια του ΚΚΕ που στόχευαν πάντα στην κατάργησή του. Οταν έφυγαν από το Κόμμα, το πολέμησαν σε κοινό μέτωπο με τις δυνάμεις των αστών, που νόμισαν ότι βρήκαν την ιστορική ευκαιρία να ξεμπερδεύουν με το ΚΚΕ.
»Μ' αυτές τις δυνάμεις, που προσπαθούν να προασπίσουν τον καπιταλισμό, με την προβιά του "αριστερού", το ΚΚΕ δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξει».

1 σχόλιο:

Dimitris Kantalis είπε...

Τελικά, η Αλέκα προτίμησε να κάνει άνοιγμα στην ΟΑ-ΚΚΕ αποκαθιστώντας το Ζαχαριάδη ενώ στα μουλωχτά είχε ήδη αποκαταστήσει Καραγιώργη, Πλουμπίδη κι όλους τους άλλους "πράκτορες" που διέγραψε ο φοβερός ηγέτης του κόμματος στα πέτρινα χρόνια... Κρίμα που δεν την τσιμπήσαμε πρώτοι εμείς αυτή τη μαζική οργάνωση, να την κάνουμε συνιστώσα και τώρα να μας κάνει τεμενάδες η σ. Αλέκα να πάρουμε το ΚΚΕ στο ΣΥΡΙΖΑ!