Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Κάτω τα χέρια από τους ΟΤΑ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΤΑ,
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Τα μέτρα του τρίτου, πιο σκληρού και ανάλγητου μνημονίου ψηφίστηκαν με την παραπαίουσα πλειοψηφία των 153 ΝΑΙ. Αυτά τα 153 ΝΑΙ θα αποτελέσουν την προτελευταία πράξη της πιο σκληρής και ταξικής - τρικομματικής κυβέρνησης των τελευταίων δεκαετίων. Οι τελευταίες πράξεις της κυβέρνησης αυτής θα είναι η άτακτη αποχώρηση της από το πολιτικό προσκήνιο και η διάλυση των συνιστωσών της μέσα στην ιστορική ανυποληψία. 
Από τους πρώτους στόχους του τρίτου μνημονίου είναι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Είναι καιρός λοιπόν η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι Δημοτικοί άρχοντες να θυμηθούν κάτι που μέσα στην "ασφυξία" των νεοφιλελευθερων δεκαετιών που πέρασαν ξεχάστηκε. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί μόνο το αποσυγκεντρωμένο κράτος αλλά είναι και κοινωνικό κίνημα. Είναι το κίνημα του αυτοδιοίκητου των τοπικών κοινωνιών.
Συναισθανόμενοι την παραπάνω πραγματικότητα και αλήθεια και συμπαραστεκόμενοι στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ καλούμε τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής και όλο το δημοτικό συμβούλιο να δεσμευτούν πολιτικά και με αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου στα εξής:
1. Να σταματήσει ο Δήμαρχος να θεωρεί την κατάληψη σοβαρό λόγο για την αναβολή της συνεδρίασης του ΔΣ. Σταματήστε τώρα τα προσχήματα
2. Να δεσμευτούν πολιτικά και μέσα από τις διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου, τόσο ο δήμαρχος όσο και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι ότι:
α. Δεν θα φύγει καμία λίστα, προς το κεντρικό κράτος και το Υπουργείο Εσωτερικών με οργανικές θέσεις που καταργούνται
β. Δεν θα φύγει καμία λίστα με ονόματα εργαζομένων που θα τεθούν σε αναγκαστική αργία
Μην δώσετε παράταση ζωής σε αυτούς που μας κλέβουν την ζωή.
Όλοι και όλες στους δρόμους για να μην περάσουν τα μέτρα,
για να φύγει αυτή η κυβέρνηση και οι εγχώριοι και διεθνείς πατρόνες της εξαθλίωσης των λαών και των κοινωνιών.
Αγία Παρασκευή 9/11/2012
ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: