Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Τρίτη τραμπούκικη παρέμβαση στη Φιλαδέλφεια

Αναρτούμε ενημέρωση από παρόντα κάτοικο για τη 3η κατά σειρά τραμπούκικη επέμβαση των μπράβων του Μελισσανίδη απέναντι σε συνέλευση κατολικων για το Άλσος

Ο εσμός των μπράβων του Μελισσανίδη έκανε για τρίτη φορά την παρέμβασή του.

Στη χθεσινή προσπάθεια των κατοίκων και των Δημάρχων των πόλεων Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Ιωνίας να συζητήσουν σε δημοκρατικό κλίμα για την τύχη των περιοχών τους και του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας με το Νέο Ρυθμιστικό, ενός Άλσους που την περίοδο της Κατοχής οι κάτοικοι της περιοχής προστάτεψαν από την ξήλευση παρά τις σκληρές για την εποχή ανάγκες θέρμανσης, οι τραμπούκοι εισήλθαν στο ανοιχτό αμφιθέατρο τους Άλσους όπου θα γινόταν η εκδήλωση μετά από άδεια που του δόθηκε από την Αστυνομία, με σκοπό να ακυρώσουν για τρίτη φορά τη συζήτηση.

Μετά από 30 λεπτά ΄΄διαπραγματεύσεων΄΄ και ενώ είχαν προσέλθει εκατοντάδες κάτοικοι για να παρακαλουθήσουν τη συζήτηση, ο Οπαδικός Στρατός του πετρελαιά Μελισσανίδη κατάφερε να ακυρώσει την εκδήλωση, στηρίζοντας στην πράξη τον επιχειρηματία και την προσπάθειά του μέσω της κυβέρνησης Σαμαρά να βάλει στο χέρι και τα πρόσθετα 23 στρέμματα Άλσους που του δίνει ο νέος νόμος για το Ρυθμιστικό.

Για όσους από εμάς δεν είχαμε καταφέρει να παρακολουθήσουμε από κοντά τις δύο προηγούμενες απόπειρες των κατοίκων να συζητήσουν ελεύθερα και δημοκρατικά, είδαμε και ζήσαμε από κοντά μέρες του 63, μέρες ΄΄καρφίτσας΄΄ με τους τραμπούκους του παρακράτους, τότε, να εμποδίζουν βίαια κάθε συγκέντρωση που έκανε η ΕΔΑ και ο δημοκρατικός κόσμος.

Όμως ιδιαίτερη σημασία έχει η προστασία που παρείχε και χθες το επίσημο κράτος απέναντι στο οπαδικό παρακράτος. Η Ελληνική Αστυνομία λειτούργησε ως Ιδιωτικός Στρατός του ''επιχειρηματία'' Μελισσανίδη.

Με τους κατοίκους να κινδυνεύσουν από τη βία μιας 80άδας οργανωμένων ανεγκέφαλων, μόνο ένας αξιωματικός ήταν παρών στο χώρο, μαζί με 3-4 αστυνομικούς με jockey.

Στα 60 μέτρα επί της Δεκελείας ήταν 3-4 μηχανάκια της Ομάδας Δέλτα που έκοψαν την ροή των οχημάτων κάποια στιγμή που τα πράγματα αγρίεψαν και οι χούλιγκανς επιτέθηκαν προκλητικά στους κατοίκους προπηλακίζοντας, απειλώντας και βρίζοντας. Σε άλλες, βέβαια, περιπτώσεις η ΄΄αξιόμαχος΄΄ Ομάδα Δέλτα επιδεικνύει υπερβάλοντα ζήλο σε κεφάλια διαδηλωτών, πέφτοντας με τα μηχανάκια πάνω σε ανθρώπους, κλπ.
Στην δε Πλατεία Πατριάρχου υπήρχε μια μικρή κλούβα με πράσινα ΜΑΤ (όχι του κλασσικού μεγέθους, αλλά η μισή σε μέγεθος), η οποία προφανώς ΄΄δε χρειάστηκε΄΄να επέμβει.

Είναι προφανές νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή η δολοφονική πρακτική του Μελισσανίδη και των μπράβων του και να γίνει ανεκτή η επιλεκτική ''ανοχή'' του επίσημου κράτους απέναντι στην παρανομία και τις δολοφονικές ενέργειες ενός κρατικοδίαιτου επιχειρηματία.

Οφείλουν τα κόμματα της Αριστεράς, ο Δημοκρατικός Κόσμος και όλη η ελληνική κοινωνία να δράσουν πριν είναι αργά. Πριν γίνουμε Σικελία.

Δυστυχώς η επίδειξη οποιουδήποτε τύπου διαλλακτικότητας απέναντι στα αδίστακτα ''επιχειρηματικά'' συμφέροντα αποδεικνύεται όχι απλα λανθασμένη, αλλά τραγική.

Η, έστω και μικρή, υποχώρηση από αρχές λαμβάνεται ως συναίνεση και συμφωνία με σχέδια που έχουν εξυφανθεί ενάντια στην κοινωνία, συμφωνία με άνομα συμφέροντα και επιδιώξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: