Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Το σκάνδαλο στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, οι ευθύνες και τα ερωτήματα στην Διοίκηση.

Φιλοξενούμε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου
των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ-ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ

Φαίνεται ότι τα στελέχη των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΝΔ  ΠΑΣΟΚ δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο στον τόπο, δεν υπάρχει βάζο με μέλι στο οποίο να μην έχουν βουτήξει σαν αρπακτικά....
Ούτε τα χρήματα των σχολείων δεν άφησαν απείραχτα.... 



26-11-2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το σκάνδαλο στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού,
οι ευθύνες και τα ερωτήματα στην Διοίκηση.
                                                                                    
Πριν λίγες ημέρες, αποκαλύφθηκε μία σοβαρή υπόθεση διαφθοράς και κατάχρησης δημόσιου χρήματος στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

Όπως δημοσιοποιήθηκε, η κ. Τιτίκα Βακιρτζή, εκ των βασικών στελεχών της διοίκησης Ξυριδάκη, κατηγορείται γιατί, ως πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, ιδιοποιήθηκε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από το δημόσιο ταμείο.
Η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Η κα Βακιρτζή έχει ομολογήσει την ευθύνη της και έχει παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ήταν αυτονόητο.
Με βάση όσα γνωρίζουμε σήμερα, προκύπτουν όμως ορισμένα συμπεράσματα και κυρίως μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα για την διοίκηση Ξυριδάκη:

1. Η διοίκηση του Δήμου και προσωπικά ο κ. Δήμαρχος έχουν ασφαλώς μεγάλη πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο διαφθοράς. Ο κ. Ξυριδάκης επέλεξε δύο φορές, το 2010 και τον Μάιο του 2014, την εν λόγω ως συνεργάτη του και της ανέθεσε σημαντικές αρμοδιότητες.
2. Καταγράφεται ένα σημαντικό έλλειμμα ελέγχου διαφάνειας και έγκαιρης λογοδοσίας στην λειτουργία του Δήμου. Μία τόσο μεγάλη και συστηματική διασπάθιση δημόσιου χρήματος, δείχνει καθαρά ότι κάποιοι δίπλα και κυρίως πάνω από την παραιτηθείσα Δημοτική Σύμβουλο, δεν έκαναν καλά την δουλειά τους.
3. Η αποπομπή της κας Βακιρτζή και η προσφυγή στην Δικαιοσύνη από τον κ. Δήμαρχο ήταν μία αναγκαστική κίνηση, αλλά δεν αρκεί. Δεν τον απαλλάσσει από την πολιτική του ευθύνη, ως επικεφαλής του Δήμου. Τον υποχρεώνει αντίθετα να δώσει σαφείς απαντήσεις, σε κρίσιμα ερωτήματα, που έως σήμερα δεν έχουν απαντηθεί:
 ·  Πότε ακριβώς ενημερώθηκε για το σκάνδαλο διαφθοράς, που σοβούσε μέσα στην διοίκηση του Δήμου και την παράταξή του;
·    Από πού και πώς ενημερώθηκε γι' αυτό;
·    Ποια ήταν η λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής και ποιος ο έλεγχος των υπολοίπων μελών της, στις ενέργειες της προέδρου της;
·    Ποια είναι η σχετική αλληλογραφία και τα στοιχεία που οδήγησαν στην προσφυγή στην Δικαιοσύνη; Σκοπεύει ο κ. Δήμαρχος να φέρει στο φως τον σχετικό “φάκελο” του σκανδάλου;
·    Τι πρόσθετα μέτρα ελέγχου και διαφάνειας στην όλη λειτουργία του Δήμου απαιτούνται και σκοπεύει να πάρει, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις;

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ αναμένουμε την κρίση της Δικαιοσύνης. Απαιτούμε όμως και από την Δημοτική πλειοψηφία να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί, δημόσια και καθαρά. Τα μεγάλα ερωτήματα που έχουν εγερθεί απαιτούν σαφείς και δημόσιες εξηγήσεις.

Το γραφείο τύπου των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: