Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Π.Σκουρλέτης: Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες

Τεράστιες ευθύνες καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, για την επιλογή της να καταδικάσει μεν την Χρυσή Αυγή για τη χθεσινή επίθεση από ακροδεξιούς κατά του κ. Κουμουτσάκου, αλλά να ονοματίσει τον υπ. Παιδείας Νίκο Φίλη ως «ηθικό αυτουργό». «Η υστερική επιχείρηση πατριδοκαπηλίας των τελευταίων ημερών όπλισε το χέρι των ακροδεξιών τραμπούκων, που αντί να βρει τον Φίλη βρήκε τον Κουμουτσάκο», είπε ο υπουργός μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη.


Σχετικά με τις αντιδράσεις που υπήρξαν στη Βουλή, εκφράζοντας και τα συμφέροντα εταιρειών, για το άρθρο 28, με το οποίο εκχωρήθηκε στο Δημόσιο η πρώην ζώνβιομηχανική η των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «Ανακάλυψαν τώρα οι εταιρείες ότι ήθελαν να αξιοποιήσουν το χώρο, μετά από 20 χρόνια που ήταν στη διάθεσή τους. Η Lafarge λέει ότι χρησιμοποιεί ένα χώρο διανομής, τη στιγμή που οδηγεί σε συρρίκνωση τις δραστηριότητές της σε όλη την Ελλάδα».

«Οι αξίες της αριστεράς είναι τέτοιες που βάζουν πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον. Θα μείνει για πολλά χρόνια ως θετική παρέμβαση, είναι μια καινούρια μέρα για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Για την ευρύτερη πολιτική συνθήκη, ο υπ. Περιβάλλοντος σημείωσε πως η κυβέρνηση γνώριζε καλά πως η διαπραγμάτευση με τους δανειστές θα ήταν συνεχής, ακόμα και μετά τον επώδυνο, παρ' όλ' αυτά αναγκαίο συμβιβασμό του καλοκαιριού. «Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα που δεν είναι μέσα στο DNA μας, θα κριθούμε από το αν θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τους όρους απεμπλοκής», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Σχετικά με την υποτίμηση του κυβερνητικού έργου από τα ΜΜΕ, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην πιο οξεία στιγμή της αντιπαράθεσης μεταξύ μιντιοκρατίας και κυβέρνησης, λόγω του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες που στερεί από τα μίντια την ασυλία και τα προνόμια που είχαν. Θα έχουμε και πιο σκληρές αντιπαραθέσεις και εκβιασμούς», προέβλεψε και κατέληξε: «Ξέρουμε πια τον πόλεμο των μίντια και έχουμε δείξει αντοχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: