Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΣΠΕΡΤ; Ευχαριστώ δεν θα πάρω άλλον -τέτοιο- συνδικαλισμό... (αναδημοσίευση από Εφημερίδα Συντακτών)


Τα... κατάφερε σήμερα η ΠΟΣΠΕΡΤ (Παναγιώτης Καλφαγιάννης rules). Κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα κι έτσι ανέστειλε την εξέλιξη μίας διαγωνιστικής διαδικασίας στην ΕΡΤ για 51 προσλήψεις για την τρέχουσα τηλεοπτική και ραδιοφωνική περίοδο.
Για όσους δεν το γνωρίζουν η ΕΡΤ προέβη σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση 51 συμβάσεων έργου, για «ειδικότητες κρίσιμες για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ, με δεδομένο ότι υπάρχει έλλειψη των ειδικοτήτων αυτών από το τακτικό προσωπικό».
Η ΠΟΣΠΕΡΤ προσέφυγε στο δικαστήριο και με προσωρινή διαταγή που εξεδόθη σήμερα τα «πάγωσε» όλα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ αιτήσεις υπέβαλαν συνολικά 1.441 άτομα τα οποία, φυσικά, μένουν αμανάτι.
Και μην αρχίσετε να μου λέτε για το πόσους πολλούς υπαλλήλους διαθέτει η ΕΡΤ γιατί δεν έχετε δίκιο: δεν ξέρω αν σε κάποιους διοικητικούς τομείς υπάρχουν υπεράριθμοι, σε κάποιους άλλους οι ελλείψεις μπλοκάρουν εντελώς τη δουλειά.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ λοιπόν δεν υπάρχει «μεταφραστής νοηματικής γλώσσας, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα προγράμματα της ΕΡΤ οι συμπολίτες μας με προβλήματα ακοής», δεν υπάρχει «παρουσιαστής του δελτίου καιρού» καθώς και «ανταποκριτές στη Μόσχα, στο Παρίσι και στη Ρώμη». Επίσης η ΕΡΤ προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική πρέπει να απασχολεί «έμπειρους γραφίστες, χειριστές γεννητριών χαρακτήρων, μοντέρ και ηχολήπτες».
Στα ραδιόφωνα ας πούμε δεν υπάρχουν ηχολήπτες. Έτσι, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, Κosmos και Φωνή της Ελλάδας παίζουν αρκετές ώρες της εβδομάδας μόνο μουσική χωρίς εκπομπές.
Καλά το λέει η ανακοίνωση της ΕΡΤ. «Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΡΤ -που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συναδέλφων τους και την προστασία του δικαιώματος στην εργασία- παρεμποδίζουν 51 ανέργους να βρουν απασχόληση, έστω και περιορισμένης χρονικής διάρκειας».
Προσωπική άποψη: τέτοιες συνδικαλιστικές πρακτικές είναι που αμαυρώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: