Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Ν. Ξυδάκης: Για τη Ν.Δ. η ελληνική ιστορία ξεκίνησε το 2015 αντί για το 1821

«Η ελληνική ιστορία άρχισε το 2015 για τη Ν.Δ. από το 1821 έγινε η επανάσταση» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη που φόρτωσε όλα τα δεινά της χώρας στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι: «Το 2004 εξελέγη η κυβέρνηση της Ν.Δ. και εκτοξεύτηκε ο δανεισμός και το χρέος, ο Παπανδρέου μετά τη βούλιαξε περισσότερο. Κυβερνάει η δεξιά 70 χρόνια, καταστρέφει τα πάντα φτιάχνει το θαύμα της Αττικής της αντιπαροχής χωρίς αποχέτευση, διαλύει το σύμπαν, τα θαλασσοδάνεια, οι κλέφτες κυκλώνουν τα πάντα, οι τράπεζες δουλεύουν για τον παρασιτικό αυτό ιδιόμορφο καπιταλισμό, χρεοκοπεί η χώρα».

Ο κ. Χατζηδάκης τον διέκοψε επιμένοντας ότι δεν επέφερε σημαντικές αλλαγές ο ΣΥΡΙΖΑ για να λάβει την απάντηση:  «Αν είστε μάγοι να βγείτε να κάνετε  όσα δεν κάνατε 70 χρόνια». «Νομίζετε ότι η εξουσία σας ανήκει επειδή σας την έδωσε η μοίρα και γεννηθήκατε στα ανάκτορα» είπε ο κ. Ξυδάκης. Ο αρχηγός  της Ν.Δ. διαπνέεται από «ακραίο οπορτουνισμό» όπως είπε διότι δεν συμφωνεί στα εθνικά θέματα ούτε με τις πάγιες θέσεις της Ν.Δ.
Ο κ. Ξυδάκης πρόσθεσε ότι «Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση και χρειάζεται πίστη στη Δημοκρατία που απειλείται από τους ακροδεξιούς που κυκλώνουν τη χώρα και την Ευρώπη»

"Φαιδρή η εμμονή του Κ. Μητσοτάκη να ζητά από την πρώτη στιγμή εκλογές"

Ειδικότερα για τις εκλογές επισήμανε ότι αυτές θα γίνουν όταν τις χρειάζεται η χώρα και όταν το αποφασίσει ο Πρωθυπουργός. «Προέχει να ολοκληρωθεί ο ιστορικός κύκλος και να σημάνει η τυπική λήξη του μνημονίου και έξοδος και να δοθεί στην Ελλάδα η υποσχεθείσα ρύθμιση του χρέους για να βάλει τη χώρα σε μια άλλη κατάσταση».

Όπως εξήγησε: «Η Ελλάδα εισήλθε το Μάιο του 2010 και τον Αύγουστο του 2018 θα κλείσει αυτός ο κύκλος ταλαιπωρίας του ελληνικού λαού. Έχει επέλθει και μια επίγνωση ότι πρέπει να αλλάξει η κρατική και η παραγωγική δομή. Όλες οι δυνάμεις της χώρας πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη νέα Ελλάδα».
«Έχει καταντήσει φαιδρή η εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητάει από την πρώτη μέρα εκλογές. Σύρεται πίσω από την ακροδεξιά και υπαναχωρεί διαρκώς σε σχέση με το όποιο φιλελεύθερο προφίλ είχε προβάλει. Ζητάει εκλογές για να ικανοποιηθεί η λύσσα κάποιων για επάνοδο στην εξουσία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε πλήρη αντίθεση όπως είπε «αυτή η κυβέρνηση είναι μακρόβια σε αντίξοες συνθήκες και παρά τις μεγάλες δυσκολίες εκπλήρωσε την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό».
Κατ. Μπρέγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια: