Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Πλατιές επιτροπές στήριξης σε όλη την Ελλάδα

Συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή της Προοδευτικής Συμμαχίας - "Η κινητήρια δύναμή μας είναι οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες" τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, που σήμερα, στις 7 το απόγευμα, μιλά στην Καλαμάτα, στην πρώτη ανοιχτή ομιλία τού ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία 

Μήνυμα νίκης στις κάλπες της 26ης Μαΐου έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη συνεδρίαση του Συντονιστικού της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, που συνήλθε χθες για πρώτη φορά, μετά τις εργασίες της πλατιάς Εκλογικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο.
«Η κινητήρια δύναμή μας είναι οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες» ανέφερε στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός, ο οποίος αύριο θα επισκεφθεί την Καλαμάτα, όπου στις 7 το απόγευμα θα απευθύνει ομιλία, στο κλειστό γυμναστήριο, στην παραλία της πόλης. Πρόκειται για την πρώτη ανοιχτή ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και του Αλ. Τσίπρα στην περιφέρεια, μετά την μεγάλη συγκέντρωση στο κλειστό του Γαλατσίου.

Θετική δυναμική

Στόχος της Προοδευτικής Συμμαχίας είναι το αμέσως επόμενο διάστημα να συγκροτηθούν πλατιές επιτροπές στήριξης σε όλη την Ελλάδα ώστε να εκφραστεί και να κινητοποιηθεί ο δημοκρατικός και προοδευτικός κόσμος που στηρίζει το εγχείρημα του προοδευτικού μετώπου στη χώρα μας. Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του, υπογράμμισε την ιδιαίτερα θετική, όπως την χαρακτήρισε, δυναμική των πρώτων βημάτων τού ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καθώς και την αναγκαιότητα συγκρότησης πλατιών τοπικών επιτροπών στήριξης σε όλη την Ελλάδα.
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η μαζική προσέλευση στις πρόσφατες εκδηλώσεις δείχνει «την ισχυρή κοινωνική βάση του νέου εγχειρήματος, το οποίο και φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης αλλά και ενεργοποίησης των ευρύτερων λαϊκών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων».

Σύγκρουση Αριστεράς - Δεξιάς

Στις περιοδείες και τις παρεμβάσεις του επόμενου διαστήματος, αλλά και στην καμπάνια του εκλογικού σχήματος, θα αναδειχτούν οι προγραμματικές θέσεις, το σχέδιο και το όραμα της προοδευτικής συμπαράταξης, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι θα αναδειχτούν τα μεγάλα πολιτικά διλήμματα της επόμενης περιόδου, στη βάση των οποίων θα συγκροτηθεί και η πολιτική σύγκρουση μεταξύ της Αριστεράς και της Δεξιάς, μεταξύ των προοδευτικών και των συντηρητικών δυνάμεων.
Τα διλήμματα αυτά αφορούν τόσο την κατεύθυνση που θα πάρει τα επόμενα χρόνια η Ευρώπη και το αν ο πιστός φίλος του Κ. Μητσοτάκη και εχθρός της Ελλάδας Μ. Βέμπερ θα γίνει πρόεδρος της Κομισιόν, όσο και τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, το κοινωνικό κράτος, το ασφαλιστικό σύστημα, το εισόδημα των πολιτών, την ανάπτυξη, την απασχόληση, τους μισθούς.

Την άλλη εβδομάδα παρουσιάζεται το ευρωψηφοδέλτιο

Στο πλαίσιο της καμπάνιας της Προοδευτικής Συμμαχίας αναμένεται να δοθεί μεγάλη έμφαση στην παρέμβαση στο Διαδίκτυο, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη νέα γενιά, καθώς για πρώτη φορά θα πάνε στις κάλπες και οι σημερινοί δεκαεπτάχρονοι, με τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται ισχυρή στις νεότερες ηλικίες.
Σύμφωνα με κομματικές πηγές, τις επόμενες ημέρες το συντονιστικό θα συνεδριάσει ξανά προκειμένου να καταλήξει στην πολιτική προεκλογική διακήρυξη, ενώ πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα θα παρουσιαστεί το σύνολο του ευρωψηφοδελτίου τού ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Το Συντονιστικό

Σημειώνεται ότι στο Συντονιστικό συμμετέχουν οι εξής: Αλεξίου Σωτήρης, Βερναρδάκης Χριστόφορος, Γιαννόπουλος Αναστάσιος (PES Activists), Θεοδωρακοπούλου Νατάσα, Καλαμαρά Έφη, Καραγιάννη Τάνια, Κνήτου Κατερίνα, Κοκκινοβασίλης Χρήστος (Σοσιαλιστικό Πατριωτικό Κίνημα), Κοτσακάς Αντώνης, Μαντίκος Θάνος (ΔΗΜ.ΑΡ.), Μπίστης Νίκος (Γέφυρα), Παναγιωτόπουλος Γιώργος (Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία), Παναγιώτου Παναγιώτης (Γέφυρα), Πανδή Σοφία (Κοινωνική Συμφωνία), Παππάς Νίκος, Πετρόπουλος Γιώργος, Ραγκούσης Γιάννης (ανένταχτος), Σβίγκου Ράνια, Σκορίνης Νίκος, Σκουρλέτης Πάνος, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζουμάκας Στέφανος (ανένταχτος), Τσιόκας Θεοχάρης (Σοσιαλιστές για την πρόοδο), Φίλης Νίκος, Φλαμπουράρης Αλέκος, Χαλαζωνίτης Δημήτρης (ΔΗΜ.ΑΡ.), Χατζησωκράτης Δημήτρης (ΔΗΜ.ΑΡ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: