Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ



Τη Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009, στις 8 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής θα γίνει η
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί πρόκειται να ΕΓΓΡΑΦΟΥΜΕ όλοι και όλες στο ΕΝΙΑΙΟ ΜΗΤΡΩΟ των ΜΕΛΩΝ του ΣΥΡΙΖΑ, να στελεχώσουμε τις θεματικές επιτροπές του (τοπικά θέματα - αυτοδιοίκηση, πολιτισμός και πολιτικός προβληματισμός) και να αναδείξουμε τη νέα Συντονιστική Γραμματεία.

Είναι πολύ σημαντική η συμβολή όλων όσων επιμένουμε ΕΝΩΤΙΚΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ, όλων όσων ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ!
Είναι πολύ σημαντική η παρουσία όλων μας στη νέα αρχή του κινήματος της ενωμένης αριστεράς.
Προχωράμε, πιο ΕΝΩΤΙΚΑ, πιο ΑΡΙΣΤΕΡΑ, πιο ΔΥΝΑΤΑ!!!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Για τις σχέσεις ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ – ΣΥΡΙΖΑ

"Δεν θα δεχθούμε μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, δεν θα πάρουμε κάρτες μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα δεχθούμε να εγγραφούμε σε ενιαίο μητρώο μελών στις τοπικές οργανώσεις.

Θα εργαστούμε είτε για τον ανακαθορισμό της μορφής του ΣΥΡΙΖΑ ως συμμαχικού σχήματος (κάτι που σημαίνει νέα πολιτική συμφωνία και συνέχιση του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ με όσους συμφωνήσουν) είτε για την απεμπλοκή του Συνασπισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χαράξαμε με σαφήνεια τις δικές μας «κόκκινες γραμμές», που θα έπρεπε βέβαια να είναι και οι κόκκινες γραμμές του κόμματος.

Με δεδομένη την αλλαγή των συνθηκών ύστερα από τις αποφάσεις της πρόσφατης συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένη την άρνησή μας να υιοθετήσουμε τις αποφάσεις για κάρτα-μέλους και για σταδιακό μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, θα αποτελούσε αντίφαση η συμμετοχή μας στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ."

Συντονιστικο της Ανανεωτικης Πτερυγας

υ.γ.
..."Καλως τα...τα παιδια"...!

Unknown είπε...

ο γνωστός θαμώνας θα είναι εκεί από τις 20:00 και θα περιμένει όπως πάντα

cristina είπε...

Καλημέρα, επιβεβαιώστε μου σας παρακαλώ ότι ισχύει η σημερινή Συνέλευση και ότι το Δημαρχείο Αγ. Παρασκευής είναι Μεσογείων 463...

kristo είπε...

Ισχύει ΚΑΝΟΝΙΚΑ, έχουν σταλλεί και τα σχετικά ειδοποιητήρια στα κινητά τηλεφωνα της λίστας από προχθές.
Αν κάποιος / α δεν έχει λάβει SMS, ΄΄η ξέρει κάοποιον / α που να θέλει να ενημερώνεται μέσω SMS, ας δώσει σ' ένα χαρτάκι τον αριθμό το απόγευμα στη συνάντηση.
kristo

kristo είπε...

Το Δημαρχείο είναι στη Μεσογείων 463 και η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στον 3ο όροφο, αμέσως δεξιά από το ασανσέρ.
Καλή μας αντάμωση!

cristina είπε...

Καλημέρα σε όλους και όλες,
συμμετείχα για πρώτη φορά στη Συνέλευση της Πέμπτης μα δυστυχώς είχα ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή μου -αρκετό πάντως για να δώσω τα στοιχεία μου για το Ενιαίο Μητρώο ΣΥΡΙΖΑ και να ακούσω μια-δυο τοποθετήσεις που προμήνυαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Υπάρχει δυνατότητα να συμπυκνώσει κάποιος/κάποια τα καταληκτικά συμπεράσματα αυτού του κύκλου -εφόσον υπάρχουν- ή να θέσει συνοπτικά τα πιο σημαντικά από τα ζητήματα που πιθανώς έμειναν ανοιχτά; Ορίστηκε νέο ραντεβού;

RAVEIONIST είπε...

Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση που θα αναρτηθεί. Εντελώς συνοπτικά αποφασίστηκε η συνέχιση της υπάρχουσας γραμματείας μέχρι και τέλος Γενάρη. Η γραμματεία θα συνεδριάσει γύρω στις 10 ιανουαρίου 2010 για να συζητήσει τις λεπτομέρειες τις νέας περιόδου που ανοίγει. Με βάση την κατάσταση του Μητρώου μελών θα υπάρξει ανάδειξη νέας γραμματείας τέλη Ιανουαρίου. Αποφασίστηκε επίσης η λειτουργία των συνελεύσεων και της γραμματείας να είναι ανοικτή σε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες και σε όσους συμφωνούν με τις αρχές μας.Όλοι έχουν δικαίωμα λόγου και όλοι συμμετέχουν στις παρεμβάσεις και στη διαμόρφωσή τους. Για θέματα που χρειάζεται ψηφοφορία συμμετέχουν όσοι και όσες είναι μέλη του μητρώου (αυτοβούλως). Για θέματα ανάδειξης στελεχών σε όργανα ισχύει πάλι η παραπάνω προϋπόθεση.
Το μητρώο ισχύει και αυτή τη στιγμή αποτελείται από 19 μέλη.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΖΙ...ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΤΟΥ....!
Προταση για την Οριζοντια Οργανωση του ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
1.Η οργάνωση και λειτουργία του Σύριζα Αγιας. Παρασκευής στηρίζεται στις αρχές της εθελοντικής και ισότιμης συμμετοχής, του Δημοκρατικού Διαλόγου και της Δημοκρατικης ληψης των αποφασεων στο πλαισιο της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης.Η προάσπιση της δημόσιας εικόνας του Συριζα και της ενότητας οτη δράση αποτελουν συστατικα στοιχεια υλοποιησης των αποφασεων αυτων.
2.Κυρίαρχο όργανο του Συριζα Αγιας Παρασκευης είναι η Συνελευση Ολων των Μελων του (ΣΟΜ) .Η ΣΟΜ. χαραζει την πολιτικη για τη τοπικη κοινωνια και αποφασιζει με πνεύμα σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων. Σε περιπτωση όπου δεν είναι εφικτή η σύνθεση των απόψεων, η ΣΟΜ. μπορεί να αποφασίζει με την πλειοψηφία των 2/3 των ταμειακά εντάξει παρευρισκομενων μελών της.Στην ΣΟΜ μπορουν να παρισταται και οι φιλοι του Συριζα με δικαιωμα λογου.Οι αποφασεις δημοσιοποιουνται στο blog οπως επισης και οι τυχον μειοψηφουσες αποψεις.
3.Μέλη του Συριζα Αγιας Παρασκευης ειναι: όσοι αυτοβουλως ,αποδέχονται τις ιδρυτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνουν αυτοπροσώπως την ένταξή τους στη ΣΟΜ ή τη Συντονιστικη. Γραμματεία (ειτε ειναι μελη Συνιστωσων ειτε Ανεξαρτητοι). Δημιουργείται Μητρώο Μελων που το διαχειρίζεται συλλογικά η Σ.Γ.Κάθε μέλος υποχρεουται σε καταβολη οικονομικης συνδρομης ανα τριμηνο (30 euros).
4.Στο πλαίσιο Οργάνωτικης Συγκροτησης του Συριζα Αγιας Παρασκευης δημιουργούνται 1ον::Συντονιστικη Γραμματεια και 2ον: Θεματικές Επιτροπές.
5.Η Συντονιστικη Γραμματεια εκλεγεται με καθολική μυστική ψηφοφορία και ενιαίο ψηφοδέλτιο. Απαρτιζεται απο 5 μελη (προσωρινα...συμφωνα με το σημερινο δυναμικο του Συριζα Αγιας Παρασκευης) και στην συνθεση της πρέπει να εξασφαλίζεται μια μίνιμουμ αντιπροσωπευτικότητα συνιστωσών και απόψεων. Τα μέλη της Σ.Γ. είναι ισότιμα,ανεξάρτητα από το αν είναι στελέχη μιας μικρής ή μεγάλης συνιστώσας ή ανένταχτοι. Τα μέλη της Σ.Γ. λειτουργούν πριν απο όλα ως στελέχη του Σύριζα και ως τέτοια κατοχυρώνονται στη συνειδηση των κατοικων της Αγιας Παρασκευης.Η Σ.Γ. συνερχεται καθε εβδομαδα,συντονιζει το εργο των Θεματικων Επιτροπων ,συνδεει τον τοπικο ΣΥΡΙΖΑ με τον περιφερειακο και κεντρικο Συριζα,συγκαλει την ΣΟΜ (τακτικα καθε 2μηνο η εκτακτα αναλογα με τις τρεχουσες εξελιξεις) και υλοποιεί τις αποφάσεις της ΣΟΜ.,αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προβολή των ιδεών του Συριζα,την οργάνωση διεκδικητικών αγώνων στην πόλη, κλπ. Οι αποφάσεις της λαμβάνονται σε πνεύμα σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων, ή (εάν αυτό δεν είναι εφικτό) με την πλειοψηφία των δυο τρίτων . Σε ζητήματα διαδικαστικά ή τεχνικής φύσεως, αρκεί η απλή πλειοψηφία των παρόντων.Οι συνεδριάσεις της Σ.Γ.προγραμματίζονται και ανακοινώνονται εγκαιρα από to blog και είναι ανοιχτές στα μέλη του Σύριζα, τα οποία μπορούν να τις παρακολουθούν και με δικαϊωμα λόγου.Εκλογές για την ανάδειξη νέας Σ.Γ. οργανώνονται κάθε χρόνο η και νωρίτερα, εφ' όσον το αποφασίσει η ΣΟΜ.
6.Δημιουργουνται 5 Θεματικες Επιτροπες(προσωρινα).Υπευθυνος συντονιστης καθε Θ.Ε.τιθεται 1 απο τα 5 μελη της Συντονιστικης Γραμματειας.Καθε μελος του Συριζα Αγιας Παρασκευης υποχρεουται να συμμετεχει σε 1 Θεματικη Επιτροπη και να πλασιωνει οποια αλλη επιθυμει (αναλογα με τον χρονο που αυτο διαθετει).Ο αριθμος των μελων μιας Θ.Ε. αποφασιζεται απο την ΣΟΜ και ειναι αναλογος του δυναμικου του Συριζα Αγιας Παρασκευης καθε φορα.Οι Θ.Ε. ειναι ανοιχτες στους φιλους του Συριζα με δικαιωμα λογου σε αυτες.Οι Θ.Ε. εξασφαλιζουν την Οριζοντια οργανωση του Συριζα Αγιας Παρασκευης και τον αντι-γραφειοκρατικο δημοκρατικο καταμερισμο της Κινηματικης του δρασης

Ανώνυμος είπε...

...ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ

7.Θεματικες Επιτροπες (ΠΡΟΤΑΣΗ):α).Οργανωτικη Επιτροπη(Γραφειο Τυπου,Ταμειο,Internet,Αυτοδιαχειριζομενο Στεκι,υλικοτεχνικη υποδομη,υλικο τοπικου και κεντρικου Συριζα,δικτυωση υπερτοπικου Συριζα κλπ ).β)Επιτροπη.Πολιτικου και Ιδεολογικου διαλογου ( και μεσα στον Συριζα και με τις αλλες Αριστερες η Δημοκρατικες η Οικολογικες δυναμεις της Αγιας Παρασκευης).γ).Επιτροπη Τοπικης Παρεμβασης (Τ.Αυτοδιοικηση,Δημοτικη Παραταξη,Πολιτισμος κλπ.δ).Επιτροπη Οικολογιας (επαφες με τους Οικολογους κλπ για κοινη κινηματικη δραση).ε).Επιτροπη Μαζικων Κινηματων (Εργατικο,G700,Γυναικειο,Νεολαιας,Μεταναστων,Πολιτικων και Κοινωνικων Δικαιωματων,Ελληνικο Κοινωνικο Φορουμ κλπ)

υ.γ.
...Παρακαλω την Προσωρινη Συντονιστικη Γραμματεια για την διανομη της Προτασης στην ερχομενη ΣΟΜ (Αν ειναι δυνατον να αναρτηθει ολοκληρη η προταση ως ενιαιο κειμενο...Χιλια ευχαριστω...!).

ΑΚ
(Μελος Συριζα Αγιας Παρασκευης-Ανεξαρτητος)