Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ




Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Μάρτη 2008 η Σύσκεψη του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς της Αγίας Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν από τη Γραμματεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. οι Αλ. Φλαμπουράρης και Στ. Κοιλάκος, που εισηγήθηκαν και το εισηγητικό κείμενο της Κεντρικής Γραμματείας.
Ακολούθησε πλούσιος προβληματισμός από όλους σχεδόν τους παρευρεθέντες.
Κύρια σημεία των προβληματισμών ήταν η φυσιογνωμία και το μέλλον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η δυναμική που αναπτύσσεται, ιδίως μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, καθώς και τα περιθώρια παρεμβάσεων στο τοπικό Δημοτικό και κοινωνικό επίπεδο.
Υπήρξε μεγάλη διάθεση και για τη συμμετοχή στην πρώτη Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 14-16 Μάρτη 2008.
(Στη φωτογραφία από αριστερά οι: Βαγ. Μοναστηριώτης, Στ. Κοιλάκος, Παν. Κτενάς, Τηλ. Καρατζάς και Αλ. Φλαμπουράρης)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι να μπουν σε περίληψη οι ομιλίες όσων συντρόφων τοποθετήθηκαν στην σύσκεψη της 3/4/2008, με ανάρτηση από τους ίδιους σχολίου στο blog.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να αναρτηθεί κείμενο ( και όχι σχόλιο ) σχετικά με τον αγώνα που δίνει ο Σύριζα Αγ. Παρασκευής από κοινού με τις οργανώσεις του Σύριζα Χολαργού και συντρόφους από το Χαλάνδρι σχετικά με την προσπάθεια αποτροπής του κτισίματος του Νομισματοκοπείου. Υπάρχει σχετικό άρθρο στην ΕΠΟΧΗ της 3/4/2008 (σελ, 38 ) που θα μπορούσε να αναδημοσιευτεί . Είναι ένα βασικό θέμα για το οποίο πρέπει να γίνει συζήτηση αλλά και μεγαλύτερη συμμετοχή στην επιτροπή αγώνα που έχει δημιουργηθεί.
Να ένα τοπικό θέμα που με την συμμετοχή μας και τις προτάσεις μας στον κοινό αγώνα των κατοίκων της Πόλης, θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε εκείνη την εμπειρία που χρειάζεται για βάλουμε ένα λιθαράκι στο πρόγραμμα του Σύριζα όσον αφορά περιβαλλοντική πολιτική του.

Ανώνυμος είπε...

Στις εκδηλώσεις που έχουν γίνει πρόσφατα και είχαν μεγάλη επιτυχία ήταν εκείνη για το Ασφαλιστικό. Καλό είναι να έχουμε κείμενο στην αρχική σελίδα ώστε να μπορούν να μπουν σχόλια διότι το θέμα είναι αρκετά επίκαιρο και πρέπει να κινητοποιηθούμε πέρα από τις κεντρικές εκδηλώσεις ή τις εκδηλώσεις των σωματείων. Περιμένουμε προτάσεις και ιδέες που να ξεσηκώνουν την Πόλη μας ιδιαίτερα από συντρόφους με ιδιαίτερη συνδικαλιστική δράση στον εργασιακό τους χώρο π,χ, Ανδρέας….. Να ένα θέμα που μπορεί να διευρύνει τις συνιστώσες του Σύριζα , ένα πρόβλημα που ενώνει τον κόσμο της Αριστεράς.

Ανώνυμος είπε...

Στα 3 προηγούμενα σχόλια δεν έβαλα το όνομά μου γιατί δεν τα κατάφερνα, ενώ με το Ανώνυμος το έπαιρνε αμέσως. Για όσους δεν καταλάβατε θα επανέλθω με κείμενο για τα ΜΜΕ διότι βλέπω συνεχώς τον ΜΑΡΑΓΑΡΙΤΗ στα κανάλια να μιλάει για τα πάντα ( ο Άδωνης του Σύριζα ) και μου γυρίζουν τ΄ άντερα.
Χρήστο συγχαρητήρια για την προσπάθεια και καλορίζικο. Και καμία οδηγία καλλίτερης αξιοποίησης του blog από εμάς τους άσχετους δεν βλάπτει.

kristo είπε...

Ειναι σωστή η σκέψη για το Νομισματοκοπείο, αλλά δεν μπόρεσα να βρω κείμενα. Αν υπάρχει το URL είτε από ΕΠΟΧΗ, είτε από αλλού, ευπρόσδεκτο!!!
BTW:Ποιος είναι ο ανώνυμος?

Ανώνυμος είπε...

Καλή αρχή!
Και 2 σχόλια
1. οι δραστηριότητες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ είναι βασικό στοιχείο της ταυτότητας του, άρα και του blog. Από αυτή την άποψη είναι πρώτη πρωτεραιότητα η ανάρτηση υλικού σε σχέση με Νομισματοκοπείο, και ότι άλλο.
2. Ως προς τη δομή του blog, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να υπάρχει μια στήλη links με τις διευθύνσεις του κεντρικού ΣΥΡΙΖΑ, των συνιστωσών,(γιατί όχι καιτης νεολαίας ΣΥΝ) των εφημερίδων τους, τις διευθύνσεις των blogs των τοπικών ΣΥΡΙΖΑ (Υμηττού, Ελληνικού, κλπ), όπως και τις διευθύνσεις των blogs που εμφανώς ανήκουν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ (αριστερό παράθυρο, κόκκινος πλανήτης, aristerix, κλπ). Ακόμα, μπορούμε να ενημερώσουμε τα blogs των τοπικών ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία της ιστοσελίδας ώστε να ενημερώσουν τη δική τους στήλη links.
Χρ. Βαλλιάνος

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν,να δώσω σσυγχαρητήρια για τη δημιουργία του ιστολογίου..

Κατά δεύτερον όμως,να πω ότι τη ίδια ώρα που διοργάνωνε ο ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής την σύσκεψη αυτή,γινόνταν συνάντηση για τον ελύθερο χώρο γύρω από το Νομισματοκοπείο και η επαφή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με τέτοια θέματα θα πρέπει να είναι κάτι το ευκταίο.

Κατά τρίτο,να πω ό,τι όποιος/α δεν έτυχε να διαβάζει είτε "ΑΥΓΗ" είτε "ΕΠΟΧΗ" (κι είναι πολλοί/ές) δε γνωρίζω από πού θα μάθαινε για την συνέλευση αυτή!!! Άρα εκτός της καλύτερης κοινωνικής διαπροσωπικής δικτύωσης κι αλληλοεπικοινωνίας,θα πρέπει να βρείτε τους τρόπους εκείνους που θα ενημερώνεται ο ανέναχτος,κυρίως,κόσμος που όλοι όσοι ανήκουν σε οργανωμένες συνιστώσες πίνουν νερό στο όνομα του "κόμματος των ανένταχτων"...Εκτός κι αν επικρατεί μια νοοτροπία τύπου:" μεταξύ μας Metaxa " κι ύστερα να βρούμε και τους ανένταχτους.Διότι κάτι τέτοιο μου θύμισε η εκδήλωση που έγινε για το ασφαλιστικό.

Το επόμενο διάστημα ανοίγουν ούτως ή άλλως πολλά κοινωνικά μέτωπα κι οι διαθεσιμότητες κι οι χρόνοι όλων είναι σε μικρό επίπεδο.Αλλά ένας σωστότερος συντινισμός και μια βαθύτερη δικτύσωση δε βλάπτουν.

Ένας ανένταχτος κομμουνιστής,που συνεχίζει και παρακολουθεί το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ με σκεπτισκισμό & συμπάθεια

kristo είπε...

Επισημάνσεις:
1. Στη συνάντηση για το Νομισματοκοπείο παραβρέθηκε αντιπροσωπεία (δυστυχώς μόνο αντιπροσωπεία, λόγω της συνέλευσης). Το παρόν blog θα παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις αυτές, όπως και τις εξελίξεις στο θέμα της Αγίου Ιωάννου.
2. Οι ειδοποιήσεις για τις δραστηριότητες του ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Παρασκευής θα προβάλλονται από το παρόν blog, αλλά θα συνεχίσουμε και τους παλιούς καλούς τρόπους επικοινωνίας (τηλέφωνα, SMS και αφίσες-ανακοινώσεις σε κεντρικά σημεία και πλατείες.
Όσοι θέλουν να ειδοποιούνται μέσω SMS και δεν είναι στη λίστα, καλό θα είναι να στείλουν e-mail με το κινητό τους και το όνομά τους στο διαχειριστή (kristo@wantastic.gr), ή σε όποιο σύντροφο έρχονται σε επαφή.
Εννοείται ότι οποιαδήποτε πρόταση για τη βελτίωση ή τη διόρθωση των τρόπων επικοινωνίας είναι ευπρόσδεκτη!!!