Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Μπλόκο στα μέτρα της Κυβέρνησης και στο Σύμφωνο Σταθερότητας Απαντάμε με κοινούς αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη

Κεντρική Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ Πέμπτη 18/2, 19:00 μμ στο γήπεδο του Πανελληνίου (Ευελπίδων 2).

Θα μιλήσουν οι Γιάννης Μπανιάς, Αντώνης Νταβανέλος, Αλ. Τσίπρας.



2 σχόλια:

cristina είπε...

Σ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ/ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ κ.λπ. κ.λπ., ΕΤΣΙ ΑΝΕΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΓΙΑ ...ΚΑΡΑΒΙΣΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΘΟΤΕΡΗ ΟΔΟΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

"Γεύμα για την οικονομική στήριξη των αγωνιζόμενων ναυτικών του AETEA SIERRA.

Kαραβίσια φιλιππινέζικη κουζίνα αλληλεγγύης από τον πρώτο μάγειρα του πλοίου.

Στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13-15, την Kυριακή 21/2 από τις 15:00το μεσημέρι

Οι φιλιππινέζοι ναυτικοί μαζί με την Ένωση Φιλιππινέζων Εργαζομένων-KASAPI, την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και αλληλέγγυους-ες εργαζόμενους-ες, θα συμφάγουμε στηρίζοντας έναν αγώνα, που αν αντέξει και πετύχει, θα δημιουργήσει ένα σημαντικό προηγούμενο για όλους μας, έλληνες και αλλοδαπούς εργαζόμενους. Εξάλλου ο... αγώνας περνάει και από το στομάχι!

To χρονικό της ομηρίας: 12 φιλιππινέζοι ναυτικοί βρίσκονται επί 8 μήνες όμηρoι πάνω σε ένα καράβι αγκυροβολημένο από τον Αύγουστο στη ράδα Πειραιά, 6 ναυτικά μίλια έξω από το λιμάνι.
Παραμένουν απλήρωτοι, με τα συμβόλαιά τους να έχουν λήξει και τις οικογένειές τους να μην έχουν τα απαραίτητα για τις καθημερινές ανάγκες ούτε για να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο. Ζουν σε ένα πλωτό κάτεργο, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη πόσιμο νερό, θέρμανση, φάρμακα, ενώ έχουν υπάρξει φορές που έχουν εγκαταλειφθεί χωρίς πετρέλαιο και φαγητό. Μετά από μήνες απομόνωσης, μόλις τον Ιανουάριο πέτυχαν να πάρουν άδειες που τους επιτρέπουν την αποβίβαση στην ξηρά.

Παρότι προχώρησαν σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του πλοιοκτήτη και τα κέρδισαν, κινδυνεύουν να μη δικαιωθούν στην πράξη και να μην πάρουν ούτε τα δεδουλευμένα τους.

Ο πλοιοκτήτης προκείμενου να τους εξοντώσει: Κωλυσιεργεί και το πετυχαίνει αφού ο πλειστηριασμός του πλοίου που είχε προγραμματιστεί αναβλήθηκε για τον επόμενο μήνα, πράγμα που σημαίνει παράταση της ομηρίας τους. Προσπαθεί να τους διασπάσει με διάφορους τρόπους. Τους συκοφαντεί ως κλεφτές και απατεώνες, αφήνοντας υπονοούμενα για δήθεν εσκεμμένα κακή χρήση των καύσιμων που στέλνει.

Ο αγώνας τους είναι δίκαιος αλλά ανηφορικός: Είναι οι εξωκοινότικοι ναυτικοί, ο πιο αδύναμος κρίκος του εργασιακού λαβύρινθου, πιάνουν πάντα τις χειρότερες δουλειές, πληρώνονται με τους κατώτερους μισθούς, συχνά υφίστανται διακρίσεις και το ρατσισμό στον εργασιακό χώρο από τους ανώτερους στην ιεραρχία. Και το κυριότερο, δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, γιατί το νομικό καθεστώς για τους εκτός ΣΕΝΓΚΕΝ εργαζόμενους πέφτει σε... μαύρη τρυπά.

Συμπαραστεκόμαστε στους 12 φιλιππινέζους ναυτικούς του AETEA SIERRA, που αγωνίζονται για να δοθεί ένα τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα, διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, την ηθική τους αποκατάσταση και τον επαναπατρισμό τους. Η νίκη του αγώνα τους θα είναι δικαίωση και όλων των ναυτικών που εγκαταλείπονται στα καράβια που φαλίρουν.

Το όπλο μας στον αγώνα αυτό είναι η αλληλεγγύη των εργαζομένων στην Ελλάδα και διεθνώς.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους εγκλωβισμένους Ναυτικούς του AETEA SIERRA"


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΣΥΡΙΖΑ: http://www.mediashipping.gr/?q=node/5078

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ (31/12/09): http://www.diktio.org/node/190

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ - ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ:
http://indy.gr/newswire/enimerosi-gia-toys-egklobismenoys-naytikoys-toy-aetea-sierra

ΑΥΓΗ: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=515923

ΕΠΟΧΗ: http://www.epohi.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4454&Itemid=1

ΕΘΝΟΣ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&pubid=9284923&subid=2

TVXS: http://tvxs.gr/node/50045

ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΕΣ ΒLΟG: http://kapetanisses.blogspot.com/2010/01/blog-post_20.html

MANILA INDYMEDIA: http://manila.indymedia.org/en/2009/12/3963.html

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ: http://www.ipetitions.com/petition/aeteasierra/

cristina είπε...

Για να είμαι ειλικρινής προσπάθησα να το αναρτήσω κάτω από το αφισάκι για την ιθαγένεια, αλλά πήγε κι εμφανίστηκε κάτω από τον ...Τσίπρα.