Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα κυβερνητικά μέτρα, Πέμπτη, 4/3 στις 06:00 μμ, Προπύλαια.

Κάλεσμα του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς.Όλοι και όλες στους δρόμους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέες και νέους να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά σε μία πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα μείωσης των μισθών, παγώματος των συντάξεων, αύξησης των έμμεσων φόρων, που διοργανώνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία στην Αθήνα την Πέμπτη, 4/3, στις 06:00 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Πάρετε πίσω τα μέτρα.

Να καταργηθεί το ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας.

Να αποσυρθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα σταθερότητας που οδηγεί τους εργαζόμενους της χώρας μας στην ανεργία και τη φτώχεια.

Όλοι και όλες στους δρόμους



Αθήνα 2/3/2010

Το Γραφείο Τύπου

1 σχόλιο:

Xρήστος Βαλλιάνος είπε...

H λογική με την οποία η Κυβέρνηση χειρίζεται τον περιορισμό του δημόσιου χρέους αποκαλύπτει, πίσω από τους ολοφυρμούς του ΓΑΠ για τον κίνδυνο της πατρίδας,ένα "τσαμπουκά" που δεν έχουμε ξανασυναντήσει στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας:
Από τη μια μεριά, το κράτος (το κράτος, όχι οι Βρυξέλλες) περικόπτει και κατακρατά (το κράτος, όχι ο Ρεν ή ο Τρισσέ) εκείνο το ποσοστό από τις αποδοχές των μισθωτών που το ίδιο εκτιμά ότι χρειάζεται. Οι μισθωτοί αςς βολευτούν με το υπόλοιπο. Αύριο,αν οι ανάγκες του κράτους είναι μεγαλύτερες, έχει όλη την ευχέρια να κατακρατήσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο. Θυμίζω ότι ακόμα και οι φεουδάρχες είχαν ένα όριο στις απαιτήσεις επί της σοδειάς των υπηκόων τους, αφού δεν δικαιούνταν να οικειοποιηθούν κάτι περισσότερο από την περίφημη "δεκάτη".
Από την άλλη μεριά, το ίδιο κράτος, απέναντι στους συνταξιούχους, αντιστρέφει την επιχειρηματολογία του, αφού εμφανίζεται να λέει: "πάρτε αυτά ως (μειωμένη) σύνταξη, γιατί αυτά έχω¨!". Περικόπτει δηλ. τις αμοιβές των μισθωτών εν ονόματι των ανηλημμένων υποχρεώσεών του, τις οποίες την επόμενη στιγμή αθετεί!!
Όμως αυτή είναι και η αχίλλειος πτέρνα της Κυβερνητικής πολιτικής. Ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν τόσο πολύ ηθικά απονομιμοποιημένη μια πολιτική που επιμερίζει τα βάρη στα συνήθη υποζύγια. Έτσι ή αλλίώς, τα πάντα θα κριθούν (και) στο δρόμο!