Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Φεστιβάλ: H "Εποχή" της αλληλεγγύης (24-25/9, Θησείο)


Την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Θησείο, στο διήμερο εκδηλώσεων της «Εποχής».
Σ' ένα πρωτότυπο εργαστήρι και ταυτόχρονα σε μια γιορτή της αλληλεγγύης. Για να γνωρίσουμε από κοντά όλες τις μικρές και μεγάλες πρωτοβουλίες, που επιχειρούν να οργανώσουν μια αλληλέγγυα οικονομία, μια αλληλέγγυα επιστήμη, μια αλληλέγγυα τέχνη.
Για να ενισχύσουμε με τη συμμετοχή μας όλα όσα ήδη υπάρχουν αλλά και για να προτείνουμε και να οργανώσουμε κι άλλα. Για να υφάνουμε την κλωστή που θα συνδέσει ευαισθησίες και δράσεις σ' ένα ανταγωνιστικό κοινωνικό σχέδιο, που θα απαντά στην κρίση προστατεύοντας τους αδύναμους και τους πολλούς αλλά ταυτόχρονα και υποχρεώνοντας -επιτέλους- αυτούς που πραγματικά ευθύνονται να πληρώσουν. Ένα σχέδιο που θα διαμορφώνει αγωνιστική συνείδηση στους πολλούς. Που θα αποδεικνύει πόσο σπουδαίο είναι να δρας συλλογικά, να συμμετέχεις, να μην καταναλώνεις άκριτα, να ανακυκλώνεις.
Και κάτι ακόμη. Ώριμη πια η ανάγκη, μαζί με την ελπίδα, να επιστρέψει και η αριστερά. Να επιστρέψει στην αναζήτηση μιας αγωνιστικής συνείδησης και ταυτότητας, που θα αποκτήσει στις μικρές και μεγάλες μάχες των δρόμων και όχι μιας ανούσιας προσωρινής προβολής, μιας δημοφιλίας του συρμού, υποθηκευμένης στις προτεραιότητες και τα συμφέροντα του τηλεοπτικού και πολιτικού κατεστημένου.
Γι' αυτούς και για άλλους πολλούς λόγους από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, από τις 7 μ.μ. γεμίζουμε το Θησείο.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου:
7.30 μ.μ. (χώρος συζητήσεων) Συζήτηση «Ανιχνεύοντας το κοινωνικό και πολιτισμικό τοπίο στην εποχή της κρίσης» με τους: Νικόλα Σεβαστάκη, Πέτρο Λινάρδο - Ρυλμόν, Τζίνα Πολίτη,Θανάση Μήνα

9 μ.μ. (κεντρική σκηνή) Stand up comedy με τον Θωμά Τσαλαπάτη
10 μ.μ. (κεντρική σκηνή) Σπύρος Γραμμένος & the Meatballmakers
11 μ.μ. (κεντρική σκηνή) Take Τhe Μoney and Run

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου:

7.30 μ.μ. (χώρος συζητήσεων) «Εργαστήρι ανταλλαγής εμπειριών ομάδων αλληλέγγυας δράσης» με εισηγήτρια την Ελένη Πορτάλιου, επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Ανοιχτής Πόλης» και δημοτική σύμβουλο καθώς και με εκπροσώπους ομάδων αυτοοργάνωσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Δήλωσαν ήδη συμμετοχή: Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου, Terra Verde, Αγορά Κυψέλης, YRE, indiegroundradio, Κυριακάτικο σχολείο μεταναστών, Πίσω θρανία, Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, Δράση για την Ελευθερία, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Δίκτυο Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Βιοκαλλιεργητές Λαϊκών Αγορών, Διόδια-stop, Επιτροπές Ακρίβεια-stop, Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Κέρκυρας, περιοδικό Monumenta, Σκόρος, Συσσίτια Σπλάντζιας (Χανιά), Ακαδημία Πλάτωνος, Οβολός, Αυτοοργάνωση πολιτών Ηλιούπολης, Ν. Κόσμος «Λόφος Λαμπράκη»
8.30 μ.μ. (κεντρική σκηνή) Θεατρική παράσταση «Σωφρονιστική αποικία» του Φραντς Κάφκα από την ομάδα «Σημείο μηδέν»
10 μ.μ. (κεντρική σκηνή) Λεωνίδας Μαριδάκης & the Circus band
11 μ.μ. (κεντρική σκηνή) Τhe Last Drive

Και τις δύο ημέρες, στην ταβέρνα της γιορτής, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια με τους "ΧΨ" και τον Γιώργο Μανιάτη και τον Κώστα Ζουλιάτη

Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: