Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Αναδημοσίευση από το TVXS


Υπό το πρίσμα ότι μέρος των οφειλών του ελληνικού κράτους είναι άδικο και παράνομο, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, αξιοποιώντας το άρθρο 44 του Συντάγματος, να συστήσει κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία θα καταγράψει και θα ελέγξει το ελληνικό δημόσιο χρέος.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στάθηκε στις συνθήκες εφαρμογής εξοπλιστικών προγραμμάτων, έκανε λόγο για «φοροασυλία των ισχυρών» και μίλησε για άνιση διανομή των εισοδημάτων.
Ο ίδιος ανέδειξε ως επιπλέον στόχους του ΣΥΡΙΖΑ την απεμπλοκή της Ελλάδας από το Μνημόνιο -την οποία θα συνοδεύσειπρόγραμμα αναδιανομής του πλούτου- και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.
Αναφερόμενος στο επικείμενο διεθνές συνέδριο το οποίο διοργανώνουν στην Αθήνα (10-12 Μαρτίου) το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο ΣΥΝ, το Transform ! Europe και το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, το χαρακτήρισε «εξαιρετική ευκαιρία να μάθουν οι πολίτες ότι υπάρχει άλλος δρόμος». Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο: Δημόσιο Χρέος - Πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη - Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Σημειώνεται ότι αύριο, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στις 12.00 το μεσημέρι, παρουσιάζεται η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους, στην οποία συμμετέχουν οι Νάντια Βαλαβάνη (συγγραφέας), Κατρούγκαλος Γιώργος (καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου), Κώστας Λαπαβίτσας (καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας), Παναγιώτης Λαφαζάνης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Παπασπύρος Σπύρος (πρόεδρος ΑΔΕΔΥ), Σοφία Σακοράφα (ανεξάρτητη βουλευτής) και Διονύσης Τσακνής (μουσικοσυνθέτης).
5

Δεν υπάρχουν σχόλια: