Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Η πολλή δημοκρατία βλάπτει…

Η πολλή δημοκρατία βλάπτει…

http://www.agiaparaskevi-guide.gr/?p=6332

Δεν γνωρίζω τον συντάκτη του ως άνω άρθρου που -κατά πάσα πιθανότητα- θα είναι και ο ιδιοκτήτης της ως άνω ιστοσελίδας. Είμαι, ωστόσο, τακτικός αναγνώστης του, οπότε γνωρίζω την ιδεολογία του ανθρώπου και τον ρόλο που επιτελεί...

Μέχρι τώρα, θεωρούσα περιττό να σχολιάσω τα γραφόμενά του μιας και οι κονδυλοφόροι του διαμετρήματός του είναι τόσοι που θα πρέπει κανείς να περνάει τις ώρες του ασχολούμενος μόνο με αυτούς. Επί του προκειμένου, όμως, το να βγαίνει απροκάλυπτα και να μιλάει για περιστολή της δημοκρατίας είναι θέμα που αξίζει να τεθεί υπόψη των συμπολιτών μας και να τύχει ανάλογης αντιμετώπισης. Ποιος είναι ο κριτής των πάντων που έχει την αποκλειστική ιδιοκτησία του δοσομετρητή της δημοκρατίας και απαιτεί να παρέχεται η κανονική δοσολογία στους πολίτες; Καλή η ντρίπλα να κατηγορούμε γενικώς και αορίστως τους άλλους για "φασίζουσα νοοτροπία" για να ψαρέψουμε σε θολά νερά συνειδήσεις "νοικοκυραίων" που θέλουν την ησυχία τους και ενοχλούνται από διεκδικήσεις εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων που χάνουν απ' τη μια μέρα στην άλλη τα πάντα... Πιθανόν μέχρι πρό τινος να έπιανε και να έβρισκε κάποια "ευήκοα ώτα" που θα είχαν την αφέλεια να "τσιμπήσουν".

Όταν όμως, τόσα χρόνια φάγαμε στη μάπα Τρέμηδες, Πρετεντέρηδες, Καψήδες, Πορτοτοσάλτες, Τσίμες και λοιπούς εξωτικούς παπαγάλους... Είναι τώρα δυνατόν να ακολουθήσουμε στον κατήφορο τον agiaparaskevi-guide; (σε ελεύθερη απόδοση: οδηγός με τη βοήθεια της Αγίας Παρασκευής). Πάρ' το αλλιώς, οδηγέ, κι η Αγία Παρασκευή (προστάτις των τυφλών και λοιπών πασχόντων από οφθαλμικά νοσήματα), ουδόλως θα σε αποτρέψει από το να βρεθείς σε ολισθηρές ατραπούς. Το να δείχνεις με το δάχτυλο τον άνθρωπο, που θέλει να ζήσει -και μάλιστα με αξιοπρέπεια- πριν πεθάνει, και να προσπαθείς να κρύψεις αυτόν που του στερεί τα πάντα για ν' αβγατίσει τα πλούτη του καταντάει πρόκληση που κανείς εχέφρων συμπολίτης μας δεν πρόκειται να την υποδεχτεί με υπόκλιση.

Δημήτρης Κανταλής (εκπαιδευτικός)

Δεν υπάρχουν σχόλια: