Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ



Το μέλλον είναι εδώ και έχουμε μια πρόκληση να αντιμετωπίσουμε. Η κοινωνία πρέπει να αλλάξει τώρα, για τη γενιά μας, και όχι για τις επόμενες γενιές. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό της κάθε αριστερής αγωνίστριας και του κάθε αριστερού αγωνιστή. Μάχεται για το τώρα και όχι για το μέλλον των θρησκευτικών και πολιτικών - παραδεισένιων υποσχέσεων. Τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Το «αργότερα» δεν υπάρχει. Αν θέλουμε το «αργότερα» να είναι δικό μας, της κοινωνίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της κοινοκτημοσύνης δεν υπάρχουν περιθώρια, δεν μας δίνονται ευκαιρίες ιστορικής «τεμπελιάς».

Ο θάνατος του συντρόφου μας Γιάννη Μπανιά, που τόσα πρόσφερε στην υπόθεση της κομμουνιστικής ανανέωσης, μας γεμίζει ανυπομονησία. Προσοχή ανυπομονησία και όχι νευρική αντίδραση και ανικανοποίητη βιασύνη. Ανυπομονησία και όχι μελαγχολική «αταραξία» επειδή το μέλλον, και καλά, θα είναι κάποτε δικό μας.
Η ανυπομονησία μας αυτή θα είναι το ύφος μας απέναντι στα πολιτικά πράγματα, στις τεχνικές της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, με αυτό το ύφος θα απευθυνθούμε στο λαό και τις εργαζόμενες τάξεις που διψάνε για ένα ελπιδοφόρο μέλλον που να το βλέπουν και σήμερα μπροστά τους.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΝΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: