Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Κουβέλης: το φο-μπιζού της Αριστεράς

Δείτε πού θα περάσουν τα Χριστούγεννα οι πολιτικοί της χώρας
Δυόμισι χρόνια πριν, είχα ένα τετ-α-τετ με τον τότε γραμματέα του Συνασπισμού Αγίας Παρασκευής (νυν στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ) και κάποια στιγμή αναφέρθηκα με σκληρά λόγια στον Φώτη Κουβέλη εστιάζοντας στην απληστία του όχι μόνον ως προς την συλλογή εξουσιαστικών τίτλων αλλά και ως προς την τάση πλουτισμού που εμφανώς καταδεικνύεται από τις φορολογικές του δηλώσεις κατ' έτος. Ήταν σαν να του έθιξα τα ιερά και τα όσια του τέως συντρόφου και με επανέφερε στην τάξη λέγοντάς μου επί λέξει: "Ο σ. Κουβέλης αποτελεί κόσμημα (!) για την Αριστερά"

Εν γένει, στην ανανεωτική Αριστερά υπάρχει ακόμη και τώρα, μια ιδιότυπη κουλτούρα σεβασμού για τέως αξιωματούχους του κόμματος έστω κι αν αυτοί 'λόγοις και έργοις"  στρέφονται όχι μόνον κατά της Αριστεράς αλλά κυρίως κατά της εργατικής τάξης στην οποία οφείλουν την πολιτική τους ύπαρξη! Ενδεικτικά ας δούμε πώς αυτός ο ακατανόητος για μένα σεβασμός στους εκάστοτε Κουβέληδες εκφράζεται ακόμα και σήμερα στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιγράφω από το προσφάτως εκδοθέν βιβλίο του σ. Γιάννη Μπαλάφα "20 χρόνια χρειάστηκαν - Το χρονικό του εγχειρήματος του Συνασπισμού":

"... Στα μέσα του Μάη (2010) συνέβη η απαράδεκτη ενέργεια του αποκλεισμού του Κουβέλη από το συνέδριο, μέσω της μεθόδευσης της μη εκλογής του στη Καλλιθέα, από μια ολιγομελή ομάδα που είχε αναφορά στην τάση Αριστερή Ανασύνθεση..."

Η λειτουργία, λοιπόν, της Δημοκρατίας στις τοπικές οργανώσεις όπου τα μέλη επιδοκιμάζουν ή αποδοκιμάζουν την συμπεριφορά των στελεχών και δεν στέλνουν στα συνέδρια  αλλαζόνες κι αντικομματικούς "φύρερ της Αριστεράς" μπαίνει σε αμφισβήτηση από κάποιους ειδήμονες ή ορκωτούς καταμετρητές της Αριστεροφροσύνης των μελών; Μήπως θα έπρεπε να μαστιγωθούν προς παραδειγματισμό και τα 25 μέλη της οργάνωσης της Αγίας Παρασκευής που τόλμησαν να ασκήσουν εγγράφως κριτική στην καθ' έξιν και κατ' εξακολούθησιν αντικομματική συμπεριφορά του Κουβέλη και της παρέας του το ίδιο χρονικό διάστημα;

Πριν λίγες μέρες, ο ηγεμών Κουβέλης διέγραψε 2 βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ διότι δεν ήταν υπάκουα παιδάκια... Χρόνια ολόκληρα ο ίδιος -κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ-έβγαινε στα κανάλια μαζί με τα λοιπά αριστερά κοσμήματα και Μαργαρίτες κι έβριζαν την ηγεσία του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά, κανείς δεν τον διέγραψε, ουδέ καν τον έψεξε! Τώρα, αυτός σαρξ εκ της σαρκός της αμαρτωλής τρόικας που σπέρνει αυτοκτονίες, ανεργία, αστέγους, εξαθλίωση νομιμοποιείται να διαγράφει βουλευτές του και να γράφει τις δημοκρατικές διαδικασίες στα χρυσοκέντητα βασιλικά πασουμάκια του!

Ο Φώτης κάνει την δουλειά του και την κάνει καλά. Η δουλειά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως αυτών που έμεναν κάποτε έκθαμβοι από τη λάμψη του κοσμήματος (sic) Φώτη είναι να μην κάνουν το κορόιδο στα καμώματα του ηγεμόνα αλλά να ασκούν δριμεία και ανελέητη κριτική στον -λόγοις- κήνσορα της Δημοκρατίας αλλά -έργοις- βιαστή της! Μόνον έτσι θα πάψει να εξαπατά αφελείς που τον βλέπουν να μοστράρει πρώτη μούρη ως κόσμημα της πολιτικής σε επίλεκτη προθήκη στη βουλή, ενώ η θέση του είναι εκεί που διατίθενται τα φο-μπιζού: στα πανηγύρια και στους πάγκους των πλανόδιων μικροπωλητών!

Δημήτρης Κανταλής ( άνεργος εκπαιδευτικός)

3 σχόλια:

Τούλα είπε...

φοβερό
στείλτο και στην Αυγή

Τούλα είπε...

φοβερό
στείλτο και στην Αυγή

Unknown είπε...

Συντροφε Δημήτρη πολύ καλό !
ΥΓ: έμαθα είσαι ασθενής , εύχομαι περαστικά και να σ ' έχουμε πάλι γερό κοντά μας !