Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ, 7:30 μμ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

  

ΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλατεία Αγ. Παρασκευής
ΗΡ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 4 – 3ος όροφος


ΑΝΟΙΚΤΗ  ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Τετάρτη 10 Απριλίου στις 7.30μμ,
 Ηρ. Πολυτεχνείου 4  – 3ος όροφος
στην Πλατεία Αγ. Παρασκευής

"Ο Κόσμος της εργασίας στον καιρό των μνημονίων"

        Οι μνημονιακές κυβερνήσεις επιχειρούν, με πρόσχημα τα ελλείμματα και το χρέος του κράτους, να μετατρέψουν τη κρίση του κεφαλαίου και των δημόσιων οικονομικών, σε κρίση της εργασίας.

        Μέτρα και επιδιώξεις, που υπήρχαν στο συρτάρι των εργοδοτών πριν από την κρίση, εφαρμόζονται με τις ευλογίες της τρόϊκας καταπατώντας επιλεκτικά ακόμα και τις Ευρωπαϊκές συνθήκες. Κατοχυρώνονται δε και νομικά πλέον, εξαιτίας και ενός δυσμενούς συσχετισμού δυνάμεων που προϋπήρχε στο συνδικαλιστικό κίνημα (εργοδοτικός συνδικαλισμός, χαμηλή συνδικαλιστική συμμετοχή) και δεν προέβαλε ουσιαστική αντίσταση.

        Μέσα από την απότομη άνοδο της ανεργίας, τον περιορισμό αμοιβών, την καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και την πρόσθετη φορολογική επιβάρυνσή τους, εργαζόμενοι, αλλά και τμήματα των μικρομεσαίων στρωμάτων, χρησιμοποιούνται για να ιδιωτικοποιούνται και να αυξάνονται τα κέρδη μιας χρηματιστικής ελίτ. Ταυτόχρονα κοινωνικοποιούν τις ζημιές του χρηματοπιστωτικού τομέα και κλείνουν ή ξεπουλούν τις μη (κατά τη γνώμη τους) κερδοφόρες επιχειρήσεις.

       Στην σημερινή περίοδο αναδιάταξης των κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών, ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  προσπαθεί να συμβάλει στην αυτόνομη συνδικαλιστική αλλά και πολιτική οργάνωση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επαγγελματιών και βιοτεχνών.

Ομιλητής:      Μάρκος   Μπασιούκας

                            μέλος της  γραμματείας του εργατικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: