Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Καλό μήνα και καλόν αγώνα (της Τ. Καλογερά - Ο.Μ. Αγίας Παρασκευής)



​ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ​

 Συντρόφισσες και σύντροφοι
Η μάχη που έχουμε να δώσουμε, είναι η πιο κρίσιμη απ'όλες που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα. 
Το αποτέλεσμά της, θα κρίνει όχι μόνο το μέλλον της όλης αριστεράς (έστω αν και οι άλλοι αριστεροί δεν το καταλαβαίνουν) τόσο στην Ελλάδα, αλλά και με μεγάλη αντανάκλαση σε όλη την Ευρώπη. Έχουν ιστορική ευθύνη οι σ. που διέσπασαν το κόμμα και έχουν ξεχυθεί σε έναν μονομέτωπο με στόχο την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ
Είναι σαφές ότι μοναδικός μας στόχος πρέπει να είναι η αυτοδυναμία, αφού δεν πρόκειται να βρούμε κανέναν σύμμαχο εκτός τους ΑΝΕΛ που μπορεί να μην μπουν στη Βουλή.
Θα αντιμετωπίσουμε μεγάλο πρόβλημα, αν πχ. βγούμε πρώτοι αλλά με 120 βουλευτές και δεν μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση χωρίς σοβαρή υποχώρηση και κατηγορηθούμε ότι οδηγούμε σε ακυβερνησία και ξανά εκλογές. Η κατάληξη θα είναι καταστροφική και για τη χώρα αλλά και για μας. Αυτό περιμένει και η ΛΑΕ, γιατί ποντάροντας στην υπευθυνότητά μας, περιμένει την συγκυβέρνησή μας με Ποτάμια κλπ. Ξέρει ότι εμείς δεν θα αποδράσουμε, δεν θα αφήσουμε τον λαό μας έρμαιο στο παλιό κατεστημένο που γκρέμισε, δεν θα εγκαταλείψουμε του σ. μας στην Ευρώπη, δεν θα αναδιπλωθούμε στον απομονωτισμό του μικρόκοσμου μας. Δεν θέλω να μπω από τώρα σε ένα τέτοιο εκβιαστικό δίλημμα και γιαυτό σ. πρέπει να τα δώσουμε όλα
Να μην περιμένουμε από τον Τσίπρα μόνο να κάνει (όπως το έχει κάνει μέχρι σήμερα) τη διαφορά. Βλέπετε ότι όλοι αυτόν χτυπούν, αυτόν προσπαθούν να αποδομήσουν αναγνωρίζοντας ότι είναι το μοναδικό(δυστυχώς) δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ, ΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ που πριν λίγο φαινόταν απόλυτα εφικτή αλλά πλέον ελέω ΛΑΕ καθίσταται δύσκολη. Να εξηγήσουμε στον κόσμο το γιατί πρέπει να εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν πρέπει να παλινορθωθεί η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Γιατί πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει ουσιαστικά με ορίζοντα 4ετίας, να δοκιμάσει τις αναδιαρθρώσεις και μεταρρυθμίσεις που προτείνει και να δοκιμαστεί και να κριθεί από το λαό γιαυτά και όχι μόνο για το 6μηνο των διαπραγματεύσεων, όπου το κυβερνητικό έργο δεν μπορούσε να ξεδιπλωθεί.
Ολοι οι σ. ανεξάρτητα από επιφυλάξεις και διαφωνίες πρέπει να δόσουμε αυτή τη μάχη. Γιατί η αναγκαία αποτίμηση, κριτική και επανακαθορισμός μας, το ίδιο μέλλον της δικής μας αριστεράς, εξαρτάται κυρίως από την κατάσταση που θα βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αύριο. Γιατί για ένα πράγμα είμαι σίγουρη και έχω επιβεβαιωθεί στην πολιτική μου πορεία. Ότι το νέο, η ελπίδα, βρίσκεται εκεί που "επιτρέπεται" να συνυπάχουν οι διαφορετικές απόψεις. Γιαυτό παρέμενα στον Συνασπισμό, παρά το αλαλούμ και τη μιζέρια του σε δύσκολες στιγμές. Γιατί το νέο (αρχή της διαλεκτικής) παντού, στη φύση και στην κοινωνία έρχεται μέσα από πάλη των αντίθετων, που πρέπει να αφήνεις να υπάρχουν για να παλεύουν.
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ 
​Τούλα Καλογερά
μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Παρασκευής​

Δεν υπάρχουν σχόλια: