Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Το αξιοθρήνητο μικροπολιτικό σόου της Ν.Δ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο για την ανάγκη ενός προοδευτικού μετώπου στην Ευρώπη, που θα κόψει τον δρόμο στον νεοφιλελευθερισμό και την Ακροδεξιά. Παρουσίασε επίσης διεξοδικά τον αγώνα που έκανε τα τελευταία τρία χρόνια η χώρα για να απαλλαγεί από τα Μνημόνια και την επιτροπεία.
Η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού “διχαστική”. Για την αξιωματική αντιπολίτευση “διχαστικό” είναι οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα της. “Ενωτική” είναι μόνο η εμφυλιοπολεμική ρητορική του Γεωργιάδη και του Βορίδη, η πολιτική κακομοιριά των δελτίων Τύπου της Πειραιώς, η ακατάσχετη σπέκουλα με τα 200 δισ. (τελευταία έχουν ξανακατέβει στα 100), η καπηλεία της καταστροφής στο Μάτι, η ακροδεξιά δημαγωγία στο «Μακεδονικό».
Στο πλαίσιο αυτό οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. δεν κατάφεραν να βρουν έναν αξιοπρεπή τρόπο να διατυπώσουν, μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, τις δικές τους απόψεις απέναντι σε αυτά που είπε ο Τσίπρας.
Επέλεξαν το αξιοθρήνητο μικροπολιτικό σόου σαν να βρίσκονταν στις πρωινές εκπομπές του ΣΚΑΪ, προφανώς γιατί είναι το μόνο που ξέρουν να κάνουν.
Και “έστησαν”, απέναντι στον Αλ. Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της ευρωομάδας τους, ο οποίος, πέρα από ειρωνείες, το γνωστό παραμύθι με τα 100 δισ. και λίγη θεωρία των δύο άκρων, κατήγγειλε και την ελληνική Αριστερά για νεποτισμό. Τόσο αξιόπιστα τον είχαν προετοιμάσει. Πήρε φυσικά τις απαντήσεις που έπρεπε.
Σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα, η Νέα Δημοκρατία αρνείται να επανέλθει στην κανονικότητα. Αντιπολιτεύεται με όρους του 2016. Αναζητά βοήθεια απ' έξω για να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση.
Και όσο νιώθει ότι χάνει την πολιτική ουσία, τόσο ανεβάζει τους τόνους στη δημαγωγία. Κατάντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: