Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Ακροδεξιοί χτυπάνε τα κουδούνια στη «γαλάζια πολυκατοικία» Κατσάκος Πέτρος


Μεγάλη η αναστάτωση που επικρατεί στη "γαλάζια πολυκατοικία", με τους ενοίκους των πάνω ορόφων και του ρετιρέ να έχουν ανοίξει κουβέντα όχι μόνο με τα υπόγεια αλλά και κάτι θεωρητικά ξεσπιτωμένους που οι παλιοί ιδιοκτήτες, εκτός από την έξωση, τους είχαν κόψει και την καλημέρα.
Αυτοί λοιπόν που κάποτε ούτε απέξω δεν τολμούσαν να περάσουν είναι που έχουν μαζευτεί στην είσοδο και χτυπάνε το κουδούνι του διαχειριστή διεκδικώντας χώρο. Και με το δίκιο τους. Αφενός γιατί κάθε μέρα που περνάει όλα δείχνουν ότι δεν έχουν και πολλά να χωρίσουν με τον νέο ιδιοκτήτη του κτηρίου και αφετέρου γιατί αναρωτιούνται με παράπονο πώς γίνεται να είναι έξω αυτοί και να έχουν πάρει τα καλύτερα διαμερίσματα ο Γεωργιάδης με τον Βορίδη.
Και να οι προτάσεις και να οι φιλικές χαιρετούρες και να και οι όροι για ένα νέο ενοικιοστάσιο κι αν είπαμε και μια κουβέντα παραπάνω με τους προηγούμενους, ψωμί κι αλάτι, βρε αδερφέ, μπροστά στην από κοινού αντιμετώπιση των κατσαπλιάδων που μας κατσικώθηκαν και ξέρουν να ψηφίζουν νόμους μόνο για μαστούρηδες και αδερφές την ώρα που ξεπουλάνε την Μακεδονία μας για κάτι ψωροευρώ.
Και πώς αλλιώς θα γινόταν όσο οι απέξω άκουγαν τους μέσα να φωνάζουν τα δικά τους συνθήματα; Και πώς να μην πάρουν θάρρος οι απέξω όσο βλέπουν τους από μέσα να χαιδεύουν και να αγκαλιάζουν ό,τι ακραίο και φαιό κυκλοφορεί; Και πώς να μην αρχίσουν να χτυπάνε τα κουδούνια οι απέξω όταν καταλαβαίνουν ότι οι από μέσα τους αντιγράφουν προς ίδιον όφελος; Οπότε, πώς να μη γλυκαθεί ο Μιχαλολιάκος και πώς να μην κάνει την επανεμφάνισή του και ο Καρατζαφέρης; Οπότε πως να μην ξυπνήσουν μέχρι και οι χουνταίοι της “Ελεύθερης Ώρας” που άφησαν κατά μέρους της προφητείες του Γέροντα Τάδε για τη Βασιλεύουσα και ανοίγουν θέμα “Λαϊκού πατριωτικού μετώπου” όλων των “διάσπαρτων νεοδημοκρατών” για να νικήσει ο Μητσοτάκης τον Τσίπρα.
Κι αφού μέχρι και στα τρίκυκλα των Γκοτζαμάνηδων είναι ικανοί να βάλουν βενζίνη, καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται στα εντός και τα πέριξ της "γαλάζιας πολυκατοικίας", την ψιλή κυριότητα της οποίας εξακολουθεί να έχει ο Αντώνης Σαμαράς, που πρώτος άνοιξε το σπιτικό του στα άστεγα της Ακροδεξιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: