Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Συμβολική διάλυση του ΣΥΝ τον Ιούνιο




Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας / FosPhotos

«Θα δώσουμε το καλό παράδειγμα», δηλώνουν χαρακτηριστικά στελέχη του ΣΥΝ, προαναγγέλλοντας στο tvxs.gr ότι την Τετάρτη αναμένεται να αποφασιστεί η αυτοδιάλυση του ΣΥΝ ενόψει του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο φορέα. Να φρενάρει τις εξελίξεις επιχειρεί η Αριστερή Πλατφόρμα.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που προκύπτουν από τις αντιστάσεις των συνιστωσών να παραχωρήσουν την αυτονομία τους όπως ήταν γνωστή έως σήμερα, ωστόσο, εκφράζουν την εκτίμηση ότι το επόμενο διάστημα θα επιτευχθεί συμφωνία στο ζήτημα «της υπέρβασης των ενώσεων για τον μετασχηματισμό» του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο φορέα με μία φωνή.

Στην άλλη πλευρά, στελέχη τα οποία πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο tvxs.gr, προβαίνουν στη διαπίστωση ότι οι διεργασίες εξελίσσονται με συνοπτικές διαδικασίες και δηλώνουν ότι επιζητούν περισσότερο χρόνο ώστε να συζητηθούν κρίσιμα θέματα που άλλωστε αποτελούν «αγκάθι» στις σχέσεις του ηγετικού πυρήνα με τις συνιστώσες.

«Δεν είμαστε εμείς που παραβιάζουμε την αρχή του σεβασμού στις συλλογικές αποφάσεις. Αντίθετα, είναι η άλλη πλευρά. Δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Παρ’ όλο που διαρκώς πιέζεται από τα ΜΜΕ προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, ιδίως σε ό,τι αφορά το θέμα του Ευρώ, ο ίδιος μένει στις διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ», έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος του ΣΥΝ το οποίο υιοθετεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

Ωστόσο, η ίδια πηγή υπερασπίζεται τη δυνατότητα έκφρασης και της προσωπικής άποψης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκε από παρθενογένεση. Υπάρχει μία συνέχεια σε θέματα όπως η εξαρχής κατοχυρωμένη πολυτασικότητα, η οποία πρέπει να διασφαλίζεται. Χρειάζεται να υπάρχουν οι απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να προστατεύονται οι διαφορετικές προσεγγίσεις».

«Επιθυμούμε μεν έναν ΣΥΡΙΖΑ πολυφωνικό, έναν ΣΥΡΙΖΑ στον οποία θα ακούγονται όλες οι απόψεις, αλλά θα πρέπει να δίνουμε μία ενιαία εικόνα», ανταπαντούν στελέχη τα οποία τάσσονται υπέρ της επιτάχυνσης των διαδικασιών για τον νέο φορέα. Στο ίδιο πλαίσιο, υπογραμμίζουν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% εκτοξεύτηκε στο 27%. Χρειάζεται πλέον μία μετεξέλιξη. Η ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι απαραίτητη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: