Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 8:00 μ .μ. ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΕΡΤ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 8:00 μ .μ. ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΕΡΤ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) η συνεδρίαση της γραμματείας του Συντονιστικού  Μετώπου των Δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
Το συντονιστικό μέτωπο των Δευτεροβάθμιων συνδικάτων προέκυψε κάτω από την αδήριτη ανάγκη της σημερινής πραγματικότητας όπως  διαμορφώθηκε μετά την τεράστια επίθεση που δέχθηκαν και δέχονται οι εργαζόμενοι, με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια από την τρόικα και τις υποτελείς κυβερνήσεις που τις εφάρμοσαν. Μία ανάγκη που προέκυψε για την ανάληψη πρωτοβουλίας και συντονισμού δράσης όλων των εργαζομένων, μέσω των συνδικάτων τους, προκείμενου να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που καταστρέφουν τους εργαζόμενους και την χώρα,  αλλά και τους πειθήνιους εφαρμοστές της αφού οι τριτοβάθμιες οργανώσεις ( ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ) αδυνατούν να συντονίσουν και να οργανώσουν αυτή την αντίσταση.
Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε εκ μέρους των συνδικάτων η ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για το επόμενο διάστημα που θα αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, των απολύσεων, το ξήλωμα της εργατικής νομοθεσίας και την κατάργηση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Θα υπάρξουν δράσεις και περιοδείες στους χώρους εργασίες και στις συνοικίες της πόλης μας προκειμένου να ενημερώσουμε και να καλέσουμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες της χώρας μας να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις θεωρώντας κομβικό σημείο αναφοράς την νίκη των εργαζομένων που θα είναι και νίκη της δημοκρατίας  κατά της εξαθλίωσης και της ανεργίας. Καλούμε λοιπόν τους εργαζόμενους την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα σε συλλαλητήριο στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προκειμένου να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στις απολύσεις που δρομολογούνται στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα και να αντιταχθούμε στην βαρβαρότητα που προσπαθεί να επιβληθεί.
Καλούμε επίσης τους  εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρία στις 18 Ιουλίου στην πλατεία Συντάγματος για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στον ερχομό του Σόιμπλε κύριου εκφραστή της αυτής της πολιτικής και να απαντήσουμε με ένα βροντερό όχι στην προσπάθεια τους να μας επιβάλουν την εξαθλίωση μας. Ο Σόιμπλε πρέπει να βρει απέναντι του τους Εργαζόμενους και όχι τους υποταγμένους της κυβέρνησης.
Καλούμε ακόμα την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και να αναλάβουν ενεργό ρόλο συντονισμού στην αντίσταση των εργαζομένων για την κατάργηση αυτών των πολιτικών που μας εξαθλιώνουν.

ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
1.      ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΥΕ)
2.      ΠΑΝ ΟΜ. ΕΡΓ. ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜ. ΒΙΟΜ. (ΠΟΕΠΔΧΒ)
3.      ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (ΠΟΕΣΥ)
4.      ΠΑΝ. ΟΜ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠ. ΕΠΙΧ. ΠΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ- ΤΗΛΕΟΡ. (ΠΟΣΠΕΡΤ)
5.      ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ)
6.      ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΗΕ)
7.      ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (ΠΟΘΑ)
8.      ΟΜΟΣΠ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΚΕ)
9.      ΟΜΑΣΠΟΝΔΙΑ ΘΥΡΩΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΘΕ)
10.  ΠΑΝ. ΟΜ. ΙΑΤΡ. ΕΠΙΣΚ. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΙΑΤΡ. ΚΛΑΔΩΝ (ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ)
11.  ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ)
12.  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΕΛΕ)
13.  ΠΑΝ. ΟΜ. ΕΡΓΑΖΟΜ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΠΟΕ-ΟΤΑ)
14.  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΟΛΜΕ)
15.  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΝΓΕ)
16.  ΟΜ. ΔΙΟΙΚΗΤ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΟΔΠΤΕ)
17.  ΠΑΝ. ΟΜΟΣΠ. ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ (ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ)


Δεν υπάρχουν σχόλια: