Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Διαβάστε σήμερα στην ΑΥΓΗ: Μπροστά σε νέες μάχες


Σχεδιασμός με αποτελεσματικότητα για την οικονομική ανάπτυξη και τη στήριξη της κοινωνίας και της εργασίας με τη διατήρηση του επιτελείου στα υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας. Αμετακίνητοι οι Ν. Κοτζιάς, Π. Καμμένος, Αλ. Φλαμπουράρης, Χρ. Βερναρδάκης, Δ. Τζανακόπουλος, Γ. Σταθάκης, Ν. Παππάς, Αν. Ξανθός, Π. Πολάκης, Χρ. Σπίρτζης, Κ. Γαβρόγλου, Γ. Κατρούγκαλος, Δ. Βίτσας, Δ. Λιάκος και Έλενα Κουντουρά.
Ανανέωση
Σε κρίσιμες θέσεις πρόσωπα της γενιάς Τσίπρα. Τα 13 νέα μέλη της κυβέρνησης: Σταύρος Αραχωβίτης, Στάθης Γιαννακίδης, Γιώργος Δημαράς, Μυρσίνη Ζορμπά, Μιχάλης Καλογήρου, Λευτέρης Κρέτσος, Μάρκος Μπόλαρης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Κατερίνα Παπακώστα, Παναγιώτης Ρήγας, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Αντικαταστάθηκαν 6 από τους 18 υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης.
Διεύρυνση
Άνοιγμα στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς με τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τη Μυρσίνη Ζορμπά υπουργό Πολιτισμού. Κίνηση - μήνυμα και προς την "καραμανλική Κεντροδεξιά" με την Κατερίνα Παπακώστα υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.
*Αναβάθμιση του Αλ. Χαρίτση, που αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών εν όψει και των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου. Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ο Φ. Κουβέλης στη θέση του Π. Κουρουμπλή, ο οποίος αναλαμβάνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
*Πρώτη φορά γυναίκες επικεφαλής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Υπουργός η Όλγα Γεροβασίλη, υφυπουργός η Κατερίνα Παπακώστα
*13 γυναίκες συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: