Γίνε τώρα μέλος του iSYRIZA . Μια νέα σχέση με την πολιτική. Δικαίωμα στη γνώση, στο συντονισμό και τη συμμετοχή. #isyrizagr

Sunday, 19 July 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Κ.Ε. και την Π.Γ. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΗ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Παρασκευής εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της προς την συμφωνία – μνημόνιο με τους δανειστές.
Στη συμφωνία αυτή εμπεριέχονται άγρια μέτρα λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και μέτρα που παραβιάζουν την εντολή του λαού μας της 25 Γενάρη, τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής μας και την εντελώς πρόσφατη εντολή του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα του λαού για ένα καλύτερο αύριο.
Μετά από 5 χρόνια μνημονιακών πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα σε ανεπανάληπτη κοινωνική και οικονομική καταστροφή, βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα κρίνουν το μέλλον του λαού για δεκαετίες. Το πρωτοφανές σύστημα εκβιασμών, πιέσεων και τρομοκρατίας από δανειστές και συστημικά ΜΜΕ δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ανατρέψει τα αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά του κόμματος και του κυβερνητικού προγράμματος, πάνω στα οποία χτίσαμε ισχυρούς δεσμούς με κοινωνικά, λαϊκά και ταξικά κινήματα που αποτελούν τη μεγαλύτερη πολιτική επένδυση που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια και η οποία δεν πρέπει να διαρραγεί.
Είναι η ώρα το κόμμα, στο σύνολό του, να περιφρουρήσει τον ριζοσπαστικό, αντιμνημονιακό χαρακτήρα του, τις συνεδριακές αποφάσεις του και τις δεσμεύσεις του απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και να αποφύγει μια εξέλιξη με αρνητικές συνέπειες.
Στην κατεύθυνση αυτή κρίνεται απαραίτητη η άμεση σύγκλιση της Κ.Ε., οι συνεδριάσεις όλων των κομματικών οργανώσεων και η  σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου του κόμματος.
Στηρίζουμε την κυβέρνηση της Αριστεράς σημαίνει ότι τη βοηθάμε να πετύχει τους προγραμματικούς της στόχους. Σημαίνει ότι το κόμμα και το λαϊκό κίνημα τη βοηθάει να αποφύγει τις κακοτοπιές και την αναίρεση της φυσιογνωμίας της.
Στηρίζουμε, επίσης, τους συντρόφους μας που δεν υπερψήφισαν τη συμφωνία και εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας με τις τοποθετήσεις που ζητούν διαγραφή ή αποπομπή βουλευτών και υπουργών που δεν υπερψήφισαν την πρόταση της κυβέρνησης, τόσο όσον αφορά την ουσία τους, όσο και τον τρόπο, δηλαδή την εκφώνησή τους από τα μνημονιακά ΜΜΕ. Θεωρούμε τέτοιες ενέργειες ξένες προς τα ιδανικά της Αριστεράς.
Επίσης, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας, που δεν έχασε την ευκαιρία και έπνιξε με χημικά και καταστολή τη χτεσινή (15/7/15) διαδήλωση – διαμαρτυρία των συμπολιτών μας στο κέντρο της Αθήνας.

1 comment:

Τούλα said...

σημείωση: το ψήφισμα αυτό έλαβε νομίζω 23 ψήφους, έναντι του παρακάτω που έλαβε 16
ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
1. Αποδοκιμάζουμε τα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς των «εταίρων» δανειστών μας.
2. Στηρίζουμε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, γιατί μόνο με αυτήν την κυβέρνηση, με τον αγώνα του λαού μας και την συμπαράσταση όλων των λαών της Ευρώπης που ολοένα μεγαλώνει μπορούμε να αποτρέψουμε στην πράξη αυτήν την επώδυνη «συμφωνία» που είναι προϊόν εκβιασμών.
3. Καλούμε τους βουλευτές και τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να αρθούν στο ύψος των ευθυνών που τους αναλογούν, συμμετέχοντας στο κόμμα που έχει την ευθύνη της κυβέρνησης του τόπου και του λαού και να μην επιτρέψουν με την ψήφο , τις ενέργειες και τις παραλείψεις τους να ευοδωθούν τα σχέδια περί αριστερής παρένθεσης.
4. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι αυτήν την ώρα δεν κρίνεται η αριστερή μας συνείδηση, αλλά το αν θα δώσουμε την δυνατότητα στην κυβέρνηση να κυβερνήσει και να προσπαθήσει να υλοποιήσει (με την λαϊκή και διεθνή στήριξη) μέτρα που θα ρηγματώσουν την «συμφωνία» όπως και την Ευρώπη και θα βγάλουν την χώρα αλλά και την Ευρώπη από την ακραία πολιτική της λιτότητας.
5. Επιτέλους το κόμμα ενιαία, με τις οργανώσεις του, να δώσουν τις δυνάμεις τους για την ενημέρωση-οργάνωση και πάλη του λαού μας.
6. Το κόμμα να δει το πολιτικό του σχέδιο ξανά, με βάση τα νέα δεδομένα. Να επεξεργαστεί συγκεκριμένο τρόπο αντίδρασης σε ότι μας επιβλήθηκε, με διερεύνηση της πρότασης εξόδου από το ευρώ και παράλληλα διερεύνησης και διεύρυνσης νέων συμμαχιών τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και εντός αλλά και εκτός ΕΕ.