Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Για την Αριστερά σήμερα είναι η ώρα της πράξης (avgi.gr)

Του Γιάννη Αποστολίδη*

Είναι η ώρα να αποδείξει στην κοινωνία ότι οι δικές της ιδέες για τον τρόπο οργάνωσής της και για τον τρόπο οργάνωσης της οικονομικής δραστηριότητας υπερέχουν.
Ιδιαίτερα για τη χώρα μας, η ανασυγκρότηση και μετατροπή της οικονομίας της κατανάλωσης σε εξωστρεφή, παραγωγική και καινοτόμα κατεύθυνση είναι μια αποστολή που μόνο η Αριστερά μπορεί να φέρει σε πέρας.
Είναι ταυτόχρονα η μόνη δυνατότητα απάντησης στην κρίση αλλά και στην ανάγκη οικοδόμησης μιας δικαιότερης κοινωνίας, ενός καλύτερου κόσμου.
Είναι επίσης η επιλογή που αξιοποιεί τις ικανότητες του πολυμήχανου λαού μας και την καλά εκπαιδευμένη νεολαία μας.
Η κοινωνική οικονομία είναι για μας η απάντηση του εμείς της συλλογικής δράσης στο εγώ του καπιταλιστή, του αφεντικού. Είναι η απόδειξη ότι οι συλλογικές προσπάθειες αντέχουν και αντιμετωπίζουν καλύτερα τις κρίσεις, αλλά και ότι αποτελούν την καλύτερη απάντηση στις προσδοκίες των νέων για ένα καλύτερο κόσμο.
Η σημερινή κυβέρνηση είναι υποστηρικτής -όχι άκριτος-των συλλογικών εγχειρημάτων.
Η κοινωνία σήμερα μπορεί με σιγουριά να προχωράει σε εγχειρήματα συλλογικής οικονομικής δραστηριότητας, με τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα υπονομεύει, όχι μόνο δεν θα αδιαφορεί, αλλά θα βρίσκεται δίπλα, θα είναι ουσιαστικός συμπαραστάτης της κοινωνίας στις πρωτοβουλίες της.
Με τη σημερινή μας εκδήλωση, αλλά και άλλες που θα ακολουθήσουν, θέλουμε να αναδείξουμε τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται για την κοινωνία, παρουσιάζοντας θετικά και πετυχημένα παραδείγματα από την ίδια την ζωή.

* Ο Γιάννης Αποστολίδης είναι υπεύθυνος της ομάδας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: