Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΕΝΤΑΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

 


του Νίκου Παπαδογιάννη (Εφημερίδα Documento)

Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε χθες υπέρ της άρσης της πατέντας των εμβολίων. Σε μία ηρωική επίδειξη οσφυοκαμψίας προς τα μεγάλα συμφέροντα τα Υγείας, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν «όχι», όπως και σύσσωμη Δεξιά και η Ακροδεξιά της γριάς ηπείρου. Καθ’ εις εφ’ ω ετάχθη. Άλλοι δίπλα στον άνθρωπο, άλλοι δίπλα στο χρήμα. Ακόμα και ο Κυμπουρόπουλος, από τον οποίον θα περίμενε κανείς μία κάποια ευαισθησία σε τέτοια θέματα. Μη βδελύσσεστε και μη φτύνετε στον κόρφο σας, αγαπητοί αναγνώστες: εσείς τη στείλατε εκεί τη Ντριμ-Τιμ με τον Ζαγοράκη, τη Σπυράκη, τον Κύρτσο και την υπερασπίστρια του Νίκου Γεωργιάδη. Δεν πήγαν μόνοι τους στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο.

Ο Αλέξης Παπαχελάς ομολογεί μέσα από την Καθημερινή ότι ένεκα της πανδημίας έρχονται δύσκολες μέρες και οδυνηρή λιτότητα στην οικονομία. «Τα ελλείμματα, που έχουν ήδη φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, δεν μπορούν να μειωθούν χωρίς περιοριστικά μέτρα, με προφανές πολιτικό και κοινωνικό κόστος». Και τι μας το λέτε, μίστερ; Τα δικά σας τα μαγαζιά ήταν αυτά που μας φόρτωσαν μία ανίκανη κυβέρνηση, που τρώει με χρυσές μασέλες μέσα στην πανδημία.

Εμείς, εάν ήταν στο χέρι μας, θα επιλέγαμε να περάσουμε την εποχή του κορονοϊού στην Κούβα, που φτιάχνει δικά της εμβόλια, έχει ελάχιστα κρούσματα, εμβολιάζει ακόμα και τους τουρίστες, εξάγει προϊόντα βιοτεχνολογίας και έχει κάθε δικαίωμα να κοκορεύεται ότι πέτυχε ιατρικό θαύμα. Επιπλέον, διαθέτει παραλίες καλύτερες από τις ελληνικές, μουσική ονειρεμένη και ρούμι γουλιά και συγχώριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: