Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9, ΜΕΡΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

E-mailΕκτύπωσηPDF
(Τρ. 24/9/13 - 11:21 - 23:45)
"ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ" ΤΟΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟ ΜΕ "ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ" ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
Μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριοδιοργανώνουν από κοινού όλα τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στηνΑθήνα και συγκεκριμένα στο Σύνταγματην Τετάρτη (25/9) στις 6μ.μ. , μέραγενικής απεργίας των εργαζομένων του Δημοσίου τομέα.
Οι εργαζόμενοι με τη μαζική και αγωνιστική συμμετοχή τους , την Τετάρτη (25/9), στο συλλαλητήριο καλούνται να στείλουν ένα μήνυμα με δύο όψεις: την αντιφασιστική και την προοδευτική αντιμνημονιακή.
Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν ότι στην πραγματικότητα ο αντιμνημονιακός προοδευτικός αγώναςέχει ο ίδιος αυτός καθ' εαυτός αντιφασιστική διάσταση, όπως και ο συνεπής αντιφασιστικός αγώναςδεν μπορεί παρά να είναι αντιμνημονιακός προοδευτικός αγώνας, αφού τα μνημόνια , ωςοικονομικός "φασισμός" , εκκολάπτουν τον πολιτικό ναζισμό και τροφοδοτούν εκτρώματα όπως η"Χρυσή Αυγή".

ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟ ΜΕ ΔΗΘΕΝ "ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ"
Μία βδομάδα μετά την στυγερή δολοφονία του Π. Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής, ηκυβέρνηση προσπαθεί να καταστρώσει σχέδιο πολιτικής διαχείρισης, αποποιούμενη τις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες, που πηγάζουν από την άσκηση των νεοφιλελεύθερων, μνημονιακών πολιτικών και την ανοχή απέναντι στις εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει την εντύπωση ότι προχωρά σε «κάθαρση» στην ΕΛ.ΑΣ., εξωθώντας σε παραιτήσεις το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγο Ιωάννη Δικόπουλουκαι το γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγο Απόστολο Κασκάνη, για προσωπικούς λόγους.
Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις διεξάγονται, για ολιγωρίες της αστυνομίας σε ορισμένες περιπτώσεις άσκησης βίας από ομάδες Χρυσαυγιτών, όπως στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, που καταλήγουν σε απομακρύνσεις και διαθεσιμότητες υψηλόβαθμων στελεχών της αστυνομίας.
Ο Υπ.Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας ανακοίνωσε την απομάκρυνση άλλων οκτώ αξιωματικών της ΕΛΑΣ, από τομείς που έχουν την ευθύνη για τις έρευνες αναφορικά με την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής.
Ταυτόχρονα, πληθαίνουν οι καταγγελίες και τα δημοσιεύματα, που πολύ καιρό τώρα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, για “ύποπτες” σχέσεις αστυνομίας και χρυσαυγιτών ή και αστυνομικών και δήθεν “διαδηλωτών”.
Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν ότι οι περιορισμένες «εκκαθαρίσεις» προσώπων στην ΕΛ.ΑΣ., που αφήνουν ανέπαφες τις δομές, τους προσανατολισμούς και τις νοοτροπίες, όχι μόνο δεν απαντούν στο αίτημα του εκδημοκρατισμού των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και δείχνουν το βάθος και τηνέκταση του προβλήματος.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: