Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Επικοινωνιακά παιχνίδια με την Χρυσή Αυγή






ΕΝΩ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!



Όλοι πλέον έχουμε υποστεί τις συνέπειες των 3,5 ετών ανελέητων αντεργατικών μνημονιακών μέτρων.  Τα προβλήματα λαμβάνουν εφιαλτικές διαστάσεις καθώς μεγαλώνει ο αριθμός των λουκέτων σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις στέλνοντας στην κόλαση της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση, όμως, χρησιμοποιεί το τηλεοπτικό σόου με την Χρυσή Αυγή, όχι για να πατάξει ουσιαστικά τον πολιτικό φασισμό αλλά για να ενισχύσει τον κοινωνικό με την επέκταση της κοινωνικής λεηλασίας!

Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, βρέθηκαν στον δρόμο πάνω από 2.500 εργαζόμενοι μόνο από τρεις επιχειρήσεις: Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καταστήματα Φωκάς και Sprider Stores.  Και δεν είναι μόνο αυτά, καθώς και η κατασκευαστική εταιρεία "Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική" υπάχθηκε στο άρθρο 99, στα Τσιμέντα Χαλκίδας απολύθηκαν άλλοι οκτώ εργαζόμενοι και έκλεισε το τμήμα διακίνησης της Coca-Cola  στη Θεσσαλονίκη με 33 απολύσεις εργαζομένων. Και ο κατάλογος δεν έχει ακόμη κλείσει εν αναμονή των εξελίξεων σε ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ.
Επιπλέον, η  διαδικασία της διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων συνεχίζει να «υλοποιείται», ενώ παράλληλα έχουν εκδοθεί κοινές υπουργικές αποφάσεις για κατάργηση 2.000 πλεοναζουσών οργανικών θέσεων σε εννέα υπουργεία μέχρι να επιτευχθεί ο «περίφημος» στόχος.  Στο στόχαστρο αυτών των ημερών η παιδεία.  Η επίθεση που αυτή τη στιγμή δέχεται η ανώτατη εκπαίδευση, και όχι μόνο, είναι επίθεση εναντίον της παιδείας συνολικά, δηλαδή εναντίον ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Παράλληλα, μέσα στο κλίμα των ημερών, μας προετοιμάζουν για νέα αντιλαϊκά μέτρα που πρέπει να ληφθούν, τάχα για να καλύψουν  το δημοσιονομικό κενό για το 2013-2014. Το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό εμφανίζεται στα ασφαλιστικά ταμεία, που σύμφωνα με τη "ρήτρα μηδενικού ελλείμματος", μεταφράζεται σε νέα μεγάλη μείωση των συντάξεων. Μεγάλη, σύμφωνα με το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2014, που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, θα είναι και η πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση.
Μπροστά σε αυτό τον εμπαιγμό του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση – με «ξαφνικές» αποκαλύψεις για την δράση και τις εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής και ταυτόχρονα προώθησης νέων αντιλαϊκών μέτρων  – οι εργαζόμενοι δε θα μείνουν απαθείς.

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχοι και επαγγελματίες, νέοι και άνεργοι θα δώσουμε την μάχη κατά των απολύσεων, της μείωσης των μισθών, της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους. 
Οι κοινωνικοί αγώνες που αναπτύχθηκαν όλο το καλοκαίρι κλιμακώνονται.  Η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των κυβερνητικών εκφραστών τους θα είναι άμεση, όποιες μεθοδεύσεις κι αν χρησιμοποιούν. 

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!
                                                                               
ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: