Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011


Επιτροπές Ενάντια στην Ακρίβεια
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Απάντηση στον υπουργό των εργολάβων
Αθήνα, 1/2/2011

Σήμερα, ο κ. Ρέππας, ο υπουργός των εργολάβων, των ιδιωτικοποιήσεων και των χαρατσιών, δήλωσε : «όσοι δεν πληρώνουν εισιτήρια και διόδια χαρακτηρίζονται από αντικοινωνική αντίληψη και η στάση τους συνιστά δολιοφθορά. Με αυτόν τον τρόπο,  οδηγούν τις εταιρείες σε μεγαλύτερα ελλείμματα, τα οποία θα πληρώσουν είτε οι φορολογούμενοι εκτός Αθηνών μέσω του προϋπολογισμού είτε οι πολίτες που πληρώνουν εισιτήρια μέσω νέων αυξήσεων... Θα πάρουμε πρωτοβουλία σε αυτήν την κατεύθυνση- διότι έτσι είναι σαν να λένε ευθέως “δεν πληρώνω εγώ. Για μένα να πληρώσει κάθε άλλος Έλληνας».
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, απαντάμε:
-          Αντικοινωνικό είναι το μνημόνιο και οι αυξήσεις που επιβάλλει. Αντικοινωνική είναι η ιδιωτικοποίηση των δρόμων και των μεταφορών. Αντικοινωνική είναι η κυβέρνηση του κ. Ρέππα, που έβαλε τη χώρα στο γύψο.
-          Τα ελλείμματα των δημοσίων συγκοινωνιών δημιουργήθηκαν από την άρνηση του κράτους να καταβάλλει τις προβλεπόμενες από το νόμο ενισχύσεις, φτάνοντας στο σημείο να χρωστάει σήμερα στον ΟΑΣΑ 2,7 δισεκατομμύρια €, ενώ επιδοτεί ανελλιπώς ιδιωτικές εταιρείες τύπου AEGEAN και ιδιωτικές ακτοπλοϊκές εταιρείες. Έτσι το κράτος εξαναγκάζει τον ΟΑΣΑ να δανείζεται με επιτόκια της τάξης του 10% από τις τράπεζες.
Κ. Ρέππα, όσο περισσότερες αυξήσεις κάνετε, τόσο περισσότεροι θα είναι αυτοί που δεν πληρώνουν.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Οι αυξήσεις κυβέρνησης – τρόικας δεν θα περάσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: