Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ "ΔΗΜΗΤΡΑ"


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ "ΔΗΜΗΤΡΑ"
Η Γενική Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αγίας Παρασκευής συμπαραστέκεται στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Γεωργικό Συνεταιρισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Θεωρούμε ότι η σχετική εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη σύνταξη και διαβίβαση λίστας υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα (απόλυση) εντάσσεται στην υλοποίηση των μέτρων του τρίτου μνημονίου που ψήφισε η τρικομματική κυβέρνηση, με τη Δημόσια Διοίκηση να βρίσκεται στο στόχαστρο. Μέσα από το ξεθεμελίωμά της, όπως αυτό επιχειρείται υπό τον μανδύα δήθεν της… εξυγίανσης της (η διαφθορά, που καλλιέργησαν για πελατειακούς λόγους τα τελευταία 38 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν είναι παρά το πρόσχημα), η τρόικα εσωτερικού θέλει να καταργήσει κάθε έννοια δημόσιου κοινωνικού αγαθού. Δεν πρόκειται για αθώα επιλογή. Αλλά για συνειδητή πολιτική που αποσκοπεί στη συρρίκνωση του δημοσίου, κατά το 1/3 τουλάχιστον, μέσα από τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο κατά 27 χιλιάδες ως το τέλος της επόμενης χρονιάς, και κατά 150 χιλιάδες ως το 2015. 

Βρισκόμαστε μπροστά σε θατσερικής και ρεηγκανικής έμπνευσης πολιτικές, με καθυστέρηση τριάντα χρόνων! Απολύσεις και πάγωμα προσλήψεων, είναι τα δύο εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την αποδόμηση της Δημόσιας Διοίκησης – τις συνέπειες της οποίας θα τις βιώσουμε όλοι μας μέσα από τη διάλυση της κάθε είδους κοινωνικής, δημόσιας παροχής. 

Αυτό που πραγματικά χρειάζεται η κοινωνία μας είναι μια σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση απαλλαγμένη πραγματικά από τη διαφθορά, με εξορθολογισμένη λειτουργία και σωστή κατανομή του προσωπικού. Ακριβώς δηλαδή στον αντίποδα της προωθούμενης μνημονιακής πολιτικής.

Αγία Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: