Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Φαλτσιανί: Αν ήμουν Έλληνας θα ψήφιζα οπωσδήποτε ΣΥΡΙΖΑ (tvxs.gr)




Τι θα ψήφιζε αν ήταν Έλληνας αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο Εβρέ Φαλτσιανί ο Γαλλοϊταλός εξπέρ της πληροφορικής στην τράπεζα HSBC, ο οποίος αποκάλυψε την θρυλική λίστα Λαγκάρντ με τους καταθέτες που έχουν μεταφέρει αδήλωτα κεφάλαια στο εξωτερικό. Σε συνέντευξή του στηνΕφημερίδα των Συντακτών αποκαλύπτει ότι «θα ψήφιζε οπωσδήποτε ΣΥΡΙΖΑ» ενώ σημειώνει ότι μέχρι να ανέβει στην κυβέρνηση το κόμμα της Αριστεράς οι μόνες επαφές με την Ελλάδα ήταν με δημοσιογράφους. Οι δε δικαστικοί δεν είχαν στα χέρια τους το σύνολο των πληροφοριών που υπήρχαν για τη λίστα. 
«Αν ήμουν Έλληνας πολίτης, θα ψήφιζα οπωσδήποτε ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο Εβρέ Φαλτσιανί, προσθέτοντας ότι θα ήταν μια «ρεαλιστική επιλογή» ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα λέει: «Έχουμε σχεδόν την ίδια ηλικία. Είμαστε άνθρωποι που προσπαθούμε να βρούμε λύσεις».
Χαρακτηρίζει χρήσιμη την πρόσφατη συνάντησή του με τους Έλληνες εισαγγελείς στο Παρίσι καθώς σημειώνει: «μπορέσαμε να αναφερθούμε σε μια σειρά από σημεία και ζητήματα, στα οποία χωρίς τη βοήθειά μου θα τους ήταν πιο δύσκολο ή και αδύνατον να γίνει αναφορά, διότι οι δικαστικοί αυτοί είχαν στα χέρια τους μόνον ένα μικρό μέρος των συνολικών πληροφοριών».
Στη συνέχεια τονίζει ότι μια νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα είναι καθοριστικής σημασίας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα που το αποδεικνύουν. Μάλιστα εξηγεί ότι υπήρξε αλλαγή βούλησης μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη. «Αυτό έγινε σαφές αμέσως μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτισε κυβέρνηση. Πριν από εκείνη τη στιγμή, οι μόνες μου επαφές με την Ελλάδα ήταν σε επίπεδο συνεντεύξεων με δημοσιογράφους. Αυτό αποτελεί αδιάψευστο γεγονός» δήλωσε ο Εβρέ Φαλτσιανί. 
«Έστω και αν σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν ακόμη πολύ δύσκολο να γίνει ανοικτή αναφορά στην καταπολέμηση της διαφθοράς, στην Ελλάδα η κατάσταση άλλαξε με την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση, τον Ιανουάριο. Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά στη χώρα σας η βούληση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής συμβάδισε με τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: