Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Ραούλ Κάστρο κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα (από το tvxs.gr)

Ο Ραούλ Κάστρο κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα

Η συνάντηση


Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, είχε, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Ο ηγέτης της Κούβας είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι παρακολουθεί στενά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τον προσκάλεσε να επισκεφτεί την Κούβα όποτε το επιθυμεί. 
Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ. Αντικείμενο της μεταξύ τους συζήτησης ήταν η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ιδιαίτερα στον αγροτοδιατροφικό τομέα, την αεροναυπηγική βιομηχανία και την ενέργεια. Προκειμένου να προωθηθεί η συνεργασία τους τομείς αυτούς, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τη Ντίλμα Ρούσεφ
Επίσης συζητήθηκε η πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Ο Αλέξης Τσίπρας προσκάλεσε την Ντίλμα Ρούσεφ να επισκεφθεί την Αθήνα τον Φεβρουάριο, προκειμένου να παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα.
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα. Αντικείμενο της μεταξύ τους συζήτησης ήταν το ζήτημα του Χρέους και η σημασία της αναδιάρθρωσής του για την οικονομική ανάπτυξη. Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις της Λατινικής Αμερικής με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ο ρόλος της Ελλάδας ως γέφυρας ανάμεσα στα δύο μέρη.
Επίσης Έλληνας πρωθυπουργός στο περιθώριο της συνέλευσης επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον γγ του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεσή του να παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια στην ελληνική κυβέρνηση για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που θα διασφαλίζουν την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση και θα αντιμετωπίζουν τις οργανωμένες πρακτικές στην αγορά.
Αύριο ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν αλλά και με μέλη της ομογένειας ενώ θα παρευρεθεί στην συνάντηση Κορυφής υπό την προεδρία Ομπάμα για την καταπολέμηση του   βίαιου εξτρεμισμού και του ISIL. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: