Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ (ΑΝΤΑΠΌΚΡΙΣΗ ΑΠΌ Iskra)

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ & XHMIKA ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ & ΣΧ.ΦΥΛΑΚΕΣ

E-mailΕκτύπωσηPDF
(Παρ.28/2/14-10:00 -17:04)
ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΩΝ Ο ΓΡ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ
Με συλλήψεις, προσαγωγές, χημικά και βία απάντησαν οι κυβερνητικές δυνάμεις καταστολής, σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στουςσυγκεντρωμένους καθηγητές, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που διαμαρτύρονταν για τις διαθεσιμότητες - απολύσεις. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και καθηγητές από την περιφέρεια που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα καθώς και Πρόεδροι των ΕΛΜΕ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, που συνεδρίαζαν μέχρι αργά χθες (27/2) το βράδυ στην Αθήνα (Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ)
Συγκεκριμένα, μέσα σε λίγη ώρα οι συγκεντρωμένοι, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και απειλούνται να απολυθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίουαπωθήθηκαν βίαια από δυνάμεις της αστυνομίας, που σύμφωνα με μαρτυρίες, έκαναν και χρήση χημικών.
Σε δηλώσεις του από τη ΓΑΔΑ, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης ανέφερε ότι προσήχθη μαζί με άλλα 16 άτομα και έκανε λόγο για κατάλυση της δημοκρατίας για άλλη μια φορά. Υποστήριξε ακόμη ότι επρόκειτο για μια ειρηνική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο και στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο. Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και ο καθηγητής Διονύσης Βάσσης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Γ΄ Δυτικής Αθήνας και ο καθηγητής Νίκος Κικάκης ο οποίος χτυπήθηκε.
Τελικά οι προσαχθέντες αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι με μία εξαίρεση. Σε μια πρωτοφανήκίνηση πολιτικής σκοπιμότητας συνελήφθη  , με βάση ψευδομαρτυρίες ο σύντροφος Γρ. Καλομοίρης. Τελικά, ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης που συμμετείχε στην πορεία αφέθηκε ελεύθερος, παραπέμφθηκε , όμως, σε δίκη με βαριές κατηγορίες βασιζόμενες σε μαρτυρίες ψευδομαρτύρων. (Βλ. αναλυτικότερα παρακάτω)
Νέα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιήθηκε από την συνομοσπονδία των εργαζομένων στο δημόσιο στις 13:00. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός βρίσκονται και υποβάλλονται σε εξετάσεις ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος και ένα ακόμα στέλεχος της ομοσπονδίας οι οποίοι τραυματίστηκαν νωρίτερα ενώ διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν έξω από το υπουργείο, όπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.
Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκηςαναμένεται να συναντηθεί με  τους εκπροσώπους της τρόικας.
Η συνάντηση θα διεξαχθεί στο υπουργείο Οικονομικών. Κατά τη συνάντηση, ο Κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει, μεταξύ άλλων, το κλιμάκιο των δανειστών, για την πορεία της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.
ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ - ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΩΝ Ο ΓΡ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ
Ο σύντροφος Γρηγόρης Καλομοίρης αφέθηκε ελεύθερος και παραπέμπεται ,τελικά, σε δίκη με βαριές κατηγορίες βασιζόμενες σε ψευδομαρτυρίες.
Συνεχίζονται οι διώξεις εργαζομένων με σκοπό την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης προςεκφοβισμό και εκβιασμό των υπολοίπων και όλων ημών!
Μόλις βγήκε απο την ΓΑΔΑ πήρε την ντουντούκα και κατήγγειλε την μνημονιακή συγκυβέρνηση για τις μεθόδους βίας και τρομοκρατίας που χρησιμοποιεί, για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα της αγωνιζόμενης λαϊκής πλειοψηφίας και του κόσμου της εργασίας.
ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη προσαγωγή εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων

12:20 Νέα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος΄και σπρωξίματα της αστυνομίας προς τους εκπαιδευτικούς στην Ερμού - Ερχεται ΕΚΑΒ για το νέο τραυματία
Ο επικεφαλής δίνει εντολή να γίνει χρήση χημικών στους καθηγητές στο Σύνταγμα - Μία γυναίκα λυπόθυμη στο έδαφος - Οι καθηγητές ύστερα από το ξύλο και τα χημικά, απωθήθηκαν.
1:13 και τρίτος τραυματίας, αναστάτωση και ένταση - Το ΕΚΑΒ πλησιάζει τον πεσμένο διαδηλωτή
1:30 :Χημικά και προσαγωγές Καλομοίρη, Μπαλασόπουλου και προέδρου ΑΔΕΔΥ - Τρίτος τραυματίας

Η Ιskra παραθέτει σχετικό φωτογραφικό υλικό από τα γεγονότα:


Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της, η Iskra παραθέτει τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι οποίες αφορούν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και την αυταρχική κυβερνητική απάντηση.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΒΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΜΙΑΣ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Η προκλητική επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε διαδηλωτές δείχνει τον αυταρχικό κατήφορομιας απομονωμένης κυβέρνησης που έχει να επιδείξει μόνο τη βία σε όλους όσοι αντιστέκονται ενάντια στιςαπολύσεις και τη διάλυση του κράτους.  Οι προσαγωγές  δεκάδων διαδηλωτών μεταξύ των οποίων οπρόεδρος της ΟΛΜΕ και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, ο τραυματισμός του προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ, η αναίτια χρήση χημικών απέναντι στους συγκεντρωμένους, αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα του πόσο σέβεται η κυβέρνηση τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Απέναντι στη βία και τον αυταρχισμό, προτάσσουμε τους αγώνες και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού για μια ζωή με αξιοπρέπεια.
 ΚΚΕ: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ 
Η πολιτική που πετάει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους πάει χέρι - χέρι με τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστολή, όταν αυτοί αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα τους στη δουλειά. Οι διαθεσιμότητες και απολύσεις των εργαζομένων έχουν στόχο να καταργήσουν τη μόνιμη και σταθερή εργασία, αντικαθιστώντας την με την ομηρία των 5μηνων προγραμμάτων και παραδίδοντας κρίσιμους τομείς σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Εντάσσονται στην πολιτική της ΕΕ για ένα κράτος προσαρμοσμένο απόλυτα στις ανάγκες του κεφαλαίου, εχθρικό για το λαό και τις ανάγκες του. Αυτήν την πολιτική εφαρμόζουν και σε δήμους - περιφέρειες οι εκπρόσωποι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Σε αυτήν την κατεύθυνση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και την διασφάλιση του δικαιώματος στην μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απειλούνται με απόλυση.
AΝΤΑΡΣΥΑ: ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – Η ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΔΕ ΛΥΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Με διαρκή βία απάντησε η συμμορία Σαμαρά-Βενιζέλου που επιτέθηκε με τα ΜΑΤ στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων εκπαιδευτικών, καθαριστριών και σχολικών φυλάκων που παλεύουν να σώσουν το ψωμί τους.
Καταγγέλουμε τον ξυλοδαρμό, τους τραυματισμούς και τις προσαγωγές του Θ. Μπαλασόποπουλου, του Γ. Καλομοίρη και των άλλων συνδικαλιστών και εργαζόμενων που τόλμησαν να «λερώσουν» το χαλί που έστρωσε ο Μητσοτάκης και ο Στουρνάρας για να περάσουν οι τροϊκανοί υπάλληλοι.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει.
Η βάρβαρη πολιτική των απολύσεων που καταστρέφει ανθρώπινες ζωές και ξηλώνει τις δημόσιες υπηρεσίες με κοινωνικό χαρακτήρα, θα έχει απάντηση νέους, σκληρούς και αποφασιστικούς αγώνες των εργαζομένων.
Είναι ώρα να ξεπεραστούν λογικές για αγώνες διαμαρτυρίες, εκλογική αναμονή και αποδοχή τελικά σαν τετελεσμένων των καταστροφικών επιλογών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ
Πανεργατικός συντονισμός, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, παλλαϊκή πάλη για να ρίξουμε τη μισητή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Να διώξουμε την τροϊκα και τους οικονομικούς δολοφόνους των δανειστών
Να καταργήσουμε τα μνημόνια  και τους νόμους που τα συνοδεύουν
Να διαγράψουμε το χρέος
Να γυρίσουν όλοι στις δουλειές τους.
Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: