Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Καλά τα είπες Νίκο Βούτση, γιατί ανασκευάζεις;





(μιά σκέψη του Θανάση Κοντονάτσιου)
 
Αναχωρώντας σήμερα από το λιμάνι της Αίγινας είδα μια νεαρή κοπέλα του λιμενικού με ένα τεράστιο πιστόλι στη μέση της. Τι το χρειάζεται άραγε;
Ο Νίκος Βούτσης είπε για την οπλοφορία κάτι(*) το οποίο σκέφτονται ενδόμυχα πάρα πολλές χιλιάδες πολιτών. Αμέσως μετά τις, αναμενόμενες, αντιδράσεις της δεξιάς, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αλλά και ο ίδιος ο Νίκος Βούτσης έσπευσαν να διορθώσουν ή να ανασκευάσουν ό,τι ειπώθηκε.
Αυτό το καταστροφικό σύνδρομο ενοχής και φόβου που σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε να κατατρέχει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν βοηθά ούτε το υπό ίδρυση νέο κόμμα ούτε και κανέναν άλλο. 
Όταν λέει κανείς κάτι που είναι εξόφθαλμα σωστό, καλό είναι να διατηρεί την θέση του ήρεμα και αθόρυβα, χωρίς διορθωτικά βηματάκια προς τα πίσω. Αυτό είναι το πρέπον και αυτό μας αξίζει. Οτιδήποτε άλλο υποσκάπτει την αξιοπιστία της αριστεράς και είναι εξαιρετικά ωφέλιμο -και το χειρότερο: διασκεδαστικό- στους αντιπάλους της!


(*) «Είμαι θετικός σε μια συζήτηση στο να απαγορευτεί γενικώς η οπλοφορία στην Κοινωνία. Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει (όπλο) ο τελευταίος μπάτσος, μπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί στην χώρα, την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη, δυστυχώς την μειώνουμε κατ’ ελάχιστον»

Δεν υπάρχουν σχόλια: