Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Επίθεση στη Δημοκρατία, περιφρόνηση του Συντάγματος




(μια προσωπική ερμηνεία, του Θανάση Κοντονάτσιου)

Το ΑΠΕ μετέδωσε πως από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δόθηκαν νέες διευκρινίσεις για την επίμαχη προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου, προέδρου του ΣτΕ. Οι διευκρινήσεις αυτές (εάν πράγματι έχουν δοθεί) αποτελούν απροκάλυπτη προσπάθεια παροχής θεσμικού και νομικού εργαλείου στην κυβέρνηση, και ειδικά στο δεξιό τμήμα της, να χειριστεί το ζήτημα της ΕΡΤ με τετελεσμένα, όπως δηλαδή το είχε σχεδιάσει από την αρχή.
Η άσκηση πολιτικής μέσα από αποφάσεις ανώτατων δικαστηρίων είναι ίσως το χειρότερο δείγμα θεσμικής εκτροπής για την οποία -αν γίνει ανεκτή- όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να αισθανόμαστε βαθιά ντροπή!

Κατ’ αρχάς επισημάνθηκε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Σιμος Κεδίκογλου θα πρέπει άμεσα να ορίσουν το προσωπικό για την προσωρινή λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Το προσωπικό αυτό θα προσληφθεί με σύμβαση έργου ή με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Το αν αυτό το προσωπικό θα προέρχεται από το απολυμένο προσωπικό της ΕΡΤ ή από άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημόσιου φορέα, αυτό θα καθοριστεί από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς.

Το προσωρινό αυτό προσωπικό θα λειτουργήσει αμέσως τις συχνότητες της Δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας.

Για το γεγονός ότι δεν έχει επανέλθει ακόμα το σήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης, διευκρινίστηκε ότι … δεν προβλέπεται δικονομικά κάποια ενέργεια του κ. Μενουδάκου προέδρου του ΣτΕ(!).

(*) Θα πρέπει να μην περνά απαρατήρητο πως στο σκεπτικό της επίμαχης "προσωρινής διαταγής" του ΣτΕ σε κανένα σημείο δεν αναφέρθηκε το Σύνταγμα και οι σχετικές του επιταγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: