Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

EC urges Greek gov’t partners “to keep the political stability”...




Η εντελώς ανεύθυνη και καταστροφική κυβέρνηση Σαμαρά έρχεται τώρα σε ευθεία αντίθεση ακόμη και με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πλήρες μπάχαλο και πανικός. Ο Στουρνάρας δεν ξέρει που να κρυφτεί διότι μέχρι προχθές παρακαλούσε τους Ισραηλινούς της RRSAT(!) και την EBU για την διακοπή του Ελληνικού δορυφορικού σήματος της Δημόσιας Ελληνικής Τηλεόρασης. Έτσι αντιλαμβάνεται το ρόλο του ως υπουργός Ελληνικής κυβέρνησης αυτό το ον.

Σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Olivier Bailly:

[ … ] «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ. Υπάρχει ανάγκη σεβασμού από πλευράς ελληνικών Αρχών τόσο της απόφασης του ΣτΕ όσο και της κοινοτικής νομοθεσίας για τις απολύσεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι αρμόδια να σχολιάσει τη διαχείριση των δημόσιων ΜΜΕ στα κράτη-μέλη αλλά η Επιτροπή αναμένει από τις Ελληνικές Αρχές να σεβαστούν την απόφαση του ΣτΕ και να ακολουθηθούν νόμιμες διαδικασίες.

Έχουν προταθεί εναλλακτικές λύσεις για την επαναλειτουργία της Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και τώρα οι ελληνικές Αρχές πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν, σεβόμενες το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. Ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτε η τρόικα ζήτησαν ή υπονόησαν το κλείσιμο κανενός δημόσιου οργανισμού και, ειδικότερα, το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Η Ευρωπαϊκή  Επιτροπή πληροφορήθηκε την απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να διακόψει τη λειτουργία της ΕΡΤ την ημέρα που ανακοινώθηκε δημόσια από τον Έλληνα κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Οι Ελληνικές Αρχές έχουν δεσμευτεί να αναδιαρθρώσουν το ελληνικό δημόσιο και πρέπει να παρουσιάσουν εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά τις απολύσεις και τα χρονοδιαγράμματα. Αυτό είναι απόφαση που θα λάβουν αυτόνομα οι ελληνικές Αρχές. Το οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας προβλέπει τη συρρίκνωση του Δημόσιου τομέα, με στόχο την αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το κλείσιμο, τη συγχώνευση ή τη συρρίκνωση ορισμένων κρατικών οργανισμών. Η απόφαση για τη συρρίκνωση της ΕΡΤ είχε ανακοινωθεί το 2011. Η Επιτροπή δεν ζήτησε το κλείσιμο της ΕΡΤ και αυτό αποδεικνύεται στη σχετική αναφορά στο Μνημόνιο, 5η αξιολόγηση, σελ. 45, όπου γίνεται λόγος για 'συρρίκνωση' και όχι για 'κλείσιμο' της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. [ … ]

πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια: